برنامه ریزی برای تولید داروهای گیاهی در مرکز التهاب نوروژنیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد
دکتر محمد حسین بسکابادی در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک ترکیبی از چندین رشته و گروه علمی است ، اظهار کرد: شربت آویشن و کپسول کارواکول برای درمان بیماریهای انسداد ریوی همچون آسم تهیه شده است که در حال حاضر در مرحله ثبت اختراع است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: به زودی با یک شرکت دانش بنیان برای تولید این داروهای گیاهی وارد مذاکره خواهیم شد تا این داروها پس از ثبت اختراع وارد سبد دارویی مردم شود.
رییس مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این مرکز تحقیقاتی در سال ۹۱ تاسیس و در سال ۹۲ موافقت اصولی را دریافت کرد، ابراز کرد: مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک یک مرکز تحقیقاتی چند وجهی است واز همه گروه ها عضو دارد که از آن جمله می توان به گروه تشریح، فیزیولوژی، نانو تکنولوژی ، دانشکده بهداشت ودانشکده داروسازی اشاره کرد.
دکتر بسکابادی تصریح کرد:فیزیولوژی، فارموکولوژی، بیوشیمی، ایمونولوژی، گیاهان دارویی از جمله گروه هایی هستند که با این مرکز فعالیت می کنند بنابراین نمی توان گفت که رویکرد اصلی این مرکز تحقیقات چیست زیرا انواع تحقیقات در این مرکز تحقیقات انجام می شود.
رییس مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک با تاکید براینکه امتیازاتی که به این مرکز تحقیقات رسیده است به دلیل مقالات منتشر شده وارجاعات به این مقالات است، ابراز کرد: جمع امتیازات در سال ۹۴، ۱۲۶۰ امتیاز، در سال ۹۵، ۲۲۶۰ امتیاز، در سال ۹۶، ۲۶۸۰ امتیاز، در سال گذشته نیز ۳۶۳۰ امتیاز است.
دکتر بسکابادی با بیان اینکه در سال ۹۴ رتبه پنجم دانشگاه به مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد اختصاص یافت، ادامه داد: در سال ۹۵ نیز این مرکز رتبه دوم کشوری در میان مراکز تحقیقات مشابه را کسب کرد و در سال ۹۶ نیز رتبه ۱۸ کشوری و چهارم دانشگاه را در میان تمامی مراکز تحقیقات کسب نمود.
وی با اشاره به سخنی از شهید بهشتی، مبنی بر اینکه بهشت را به بها می دهند نه به بهانه ، ابراز کرد: از همین رو تا جایی که توانستیم افراد شاخص را در مرکز تحقیقات گردهم آورده ایم و با تمام توان کار می کنیم تا مدیون خون شهدا نشویم چراکه آنها از خون خود گذشتند و ما نیز باید با تمام توان به مملکت خدمت کنیم.
دکتر بسکابادی با تاکید بر اینکه در پنج سال اخیر ۵۶۴ ارجاع به مقالات تولید شده در این مرکز داده شده است، اظهار کرد: در سال ۹۳، ۴۸ ارجاع به مقالات، در سال ۹۴، ۵۱ ارجاع،در سال ۹۵، ۶۹ ارجاع، در سال ۹۶ ، ۷۹ ارجاع، در سال ۹۷ تاکنون ۱۰۶ ارجاع به مقالات مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک ثبت شده است.
وی افزود: در حال حاضر بودجه مراکز تحقیقات براساس امتیازات است اما بیش از ۹۰ درصد پروژه های مرکز تحقیقات با گرنت پژوهشی اساتید انجام می شود البته این گرنت را دانشگاه به آنها می دهد، اما در سال گذشته ۲۰۱ میلیون تومان کل بودجه مرکز تحقیقات بود که برای سرعت در روند تحقیقات ما نیازمند حمایت های بیشتری هستیم.
رییس مرکز تحقیقات التهاب نوروژنیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حال حاضر فعالیت های این مرکز هر سال در حال رشد است، خاطر نشان کرد: ما نیازمند حمایت های معنوی هستیم به عنوان مثال امضا شدن حکم اعضای مرکز تحقیقات و نامه نگاری رئیس دانشگاه با روسای سایر دانشگاه برای جذب اعضای هیات علمی سایر دانشگاه ها به مرکز تحقیقات انجام شده است.
{jcomments on}