عمومی | دانشگاه تبریز

سمینار بهداشت، ایمنی ومحیط زیست(HSE) در دانشگاه تبریز برگزار شد

دومین سمینار بهداشت، ایمنی ومحیط زیست( HSE ) کارشناسان  بهداشت  دانشگاه های وزارت علوم  وتحقیقات و فناوری به مدت دو روز به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر میر رضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز در آیین آغاز به کار این سمینار ضمن خیر مقدم  به شرکت کنندگان  و تبریک  ایام  دهه فجر و چهلمین  سالروز پیروزی انقلاب اسلامی بر نقش بی به دیل دانشگاه  تبریز در شکل گیری  و پیروزی انقلاب اسلامی اشاره  کرد و کسب افتخار مشهد الشهدای دانشگاه های ایران توسط دانشگاه تبریز را  نشان  نقش غیر قابل انکار در پیروزی  و تداوم انقلاب اسلامی دانست.

وی در ادامه  با  بیان  این نکته  که تکنولوژی نوین با وجود  داشتن  مزایای فوق العاده  دارای خطرات  و مضرات  احتمالی فروان است، یادآور شد: در همین راستا ایجاد  زیرساخت های سخت افزاری و  نرم افزاری ایمنی در مراکز آزمایشگاهی و دانشگاهی ضروری است.

رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود خواستار تدوین  و ارائه راهکارهای مفید و کاربردی برای ارتقاء ایمنی، بهداشت و حفظ محیط زیست در مراکز دانشگاهی از طرف شرکت کنندگان  در سمینار شد، تا اینکه دانشگاه ها به عنوان  الگو و منشاء شروع فعالیت های پیشرفت و توسعه  توام  با  رعایت  نکات  ایمنی  انسان ها و  بهداشت  محیط زیست قرار گیرد.

دکتر مهدی ضرغامی مدیر پروژه  سبز و  رئیس پژوهشکده  محیط زیست دانشگاه  تبریز نیز ضمن  اشاره  به  خطرات  و آسیب های زیست محیطی که  کشورمان  را تهدید می کند، بر نقش جامعه  دانشگاهی بر فرهنگ سازی و بستر سازی کاهش آسیب های زیست محیطی تاکید  کرد.

وی در بخش دیگر سخنان خود همچنین با ارایه گزارشی از عملکرد و کارهای صورت گرفته در پژوهشکده  محیط زیست این دانشگاه برای ارتقاء فرهنگ  حفظ محیط زیست افزود: با توجه به آمارها و برآوردهای علمی نشان از عدم  رعایت استاندارهای زیست محیطی در زمینه  مدیریت منابع  آب، برق و  سایر منابع  انرژی  دارد و در این ارتباط بایستی با  تدوین  برنامه  ها و راهکارهای علمی و کاربردی  بستر سازی مناسبی برای  حل مشکلات  زیست محیطی دردانشگاه ها  صورت  گیرد.

این عضو هیات علمی همچنین  از برنامه های آتی پژوهشکده محیط زیست در ارتقاء ایمنی و سلامت  محیط زیست  از قبیل  راه اندازی اتوبوس برقی و سیتم  تفکیک  پسماند  و مدیریت آن  و  ایجاد غرفه  خرید  زباله  در دانشگاه  تبریز خبر داد و  یادآور شد: در همین راستا غرفه ای در مقابل  ساختمان  اموردانشجویان دانشگاه تبریز آماده  دریافت و خرید  زباله های قابل  بازیافت از دانشگاهیان است و امید می رود این عمل الگوی مناسبی برای سایر اقشار جامعه و سازمان ها شود.

دکتر حسین ساعی رئیس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویی دانشگاه تبریز نیز با اشاره به محورها و سرفصل های این سمینار گفت: دومین سمینار HSE در محورها و سرفصل های مقدمه و مبانی HSE-ms ، شناسایی مخاطرات و عوامل زیان آور، چالشی بنام HSE دانشگاه های کشور، تجمعات و بیماریهای واگیر، مدیریت شرایط اضطراری و مدیریت تغییر، مدیریت بحران و روش های کاهش ریسک بلایا، بسته خدمات سلامت کارکنان دولت، مخاطرات محیط زیست کشور و استان، HIV-TB ، گزارش مولفه های HSE در کارنامه سلامت و ... برگزار شد.

دکتر شهلا محمودی دبیر اجرایی دومین سمینار بهداشت، ایمنی ومحیط زیست( HSE ) در دانشگاه تبریز هم با اشاره به اهداف این سمینار گفت: دومین سمینار HSE بیشتر با هدف ارتقاء و تثبیت جایگاه بهداشت، ایمنی ومحیط زیست( HSE ) در دانشگاه های تحت پوشش های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

به گفته وی دومین سمینار بهداشت، ایمنی ومحیط زیست( HSE ) با حضور بیش از ۶۵  نفر از روسا و کارشناسان  بهداشت دانشگاه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مدت دو روز از سوی مرکز بهداشت و درمان دانشگاه تبریز برگزار گردید.