آیین بزرگ داشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی زنده کردن خدا بود
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، در آیین تکریم و معارفه رییس سازمان بسیج اساتید استان مازندران دکتر مجتبی زارعی رییس سازمان بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور با بیان آیاتی از قرآن کریم و توصیههای بزرگان دینی در چگونگی پذیرش مسئولیت، گفت: در عملیات کربلای ۱۰ زمانی که سرهنگی از ارتش عراق را به اسیری گرفتیم و بنا شد من آن اسیر را به عقب در کردستان برگردانم، برخی وسایل را به او دادم تا خودم که نوجوانی بسیجی بودم بتوانم اوضاع را کنترل و مدیریت کنم. اما زمانی که رسیدم، فرمانده مرا به خاطر انجام این کار سرزنش کرد و بنده هنوز این آموزه اسلامی و انقلابی را به یاد دارم و این فرهنگ غنی و پربار بسیج است.
دکتر زارعی در ادامه با گرامی داشت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، بیان داشت: معلوم است یک نظام سلطانی خودکامه رفت و یک رژیم مردم سالار آمد. مدرنیته، خدا را کشته بود و خدا رفته بود. اما امام(ره) خدا را آورد. دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی زنده کردن خدا بود.
رییس سازمان بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به پیام های تبریکی که بابت آزاد سازی خرمشهر به امام ارسال شده بود، گفت: همه برای فتح خرمشهر به امام تبریک گفتند حضرت امام(ره) درجواب گفت: خرمشهر را خدا آزاد کرد.
دکتر زارعی با اذعان به این مطلب که مهارت انقلاب، اتکا به خدا بود و انقلاب ما کوثری است، بیان داشت: انقلاب بنا بود از نفت عبور کند و مهارت تولید کند. اما اگر مراکز نمی توانند مهارتی تولید کنند، آیا این، به انقلاب ربط دارد؟ این به ما مربوط است. انقلاب ما کوثری است و مهم ترین دستاوردش، آوردن خدا بود.
رییس سازمان بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور در پایان، ضمن قدردانی از زحمات دکتر مجتبی بلباسی رییس سابق سازمان بسیج اساتید استان مازندران، از دکتر رحمت عباس تبار به دلیل تقبل این مسئولیت تشکر کرد.
در پایان سخنان دکتر زارعی، حکم مسئولیت دکتر عباستبار توسط یکی از مسئولان بازرسی سپاه مازندران قرائت و با حضور دکتر زارعی رییس سازمان بسیج اساتید کشور، سرهنگ رضایی جانشین فرمانده سپاه مازندران، دکتر صالحی عمران رییس دانشگاه فنی و حرفهای کشور، دکتر امینی معاون بازرسی و استان های بسیج اساتید کشور و دکتر جانعلیزاده معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران به رییس جدید بسیج اساتید مازندران اهدا شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، آیین بزرگ داشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و مراسم تکریم و معارفه رییس سازمان بسیج اساتید دانشگاه های استان مازندران با حضور مسئولان کشوری، استانی، شهرستانی، دانشگاهی و جمع کثیری از استادان بسیجی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان در روز چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه در سالن اجتماعات دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران برگزار شد.
بر اساس این گزارش، در این مراسم که دکتر مجتبی زارعی رییس سازمان بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور نیز حضور داشت، دکتر حیدر جانعلیزاده معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران به بیان سخن پرداخت.
در ذیل، متن کامل سخنان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران را مشاهده می کنید:
بسم الله الرحمن الرحیم
و لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم و صلی الله علی سیدنا و نبینا علی محمد و آله الطیبین الطاهرین
در طلیعه مشعشع چهلمین سال میلاد خجسته ی انقلاب اسلامی و در پاسداشت هزاران شهید به خون آغشته در آبیاری درخت طیبه ی صداقت، امانتداری، ایثار، خلوص، شرافت، شهامت، غیرت، حریت، خدمت و دهها صفت الهی – انسانی دیگر، با تقدیم خالصانه ترین، زیباترین و محبت آمیزترین سلام و صلوات نثار این شهیدان و همه مجاهدان و مردمان آزاده و خدادوست و باشرف ایران علوی، بسیار خرسند و مفتخرم که در پیشگاه محبان حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی) و با تبرک به نام شهید علم و ایمان شهید دکتر مصطفی چمران، بزرگ مردی که در مناره بلند دفاع از شرف انسانی و الهی اذان عزت سردادند و در گلستان حیات اجتماعی عطر آزادگی پاشیدند، با کمال اخلاص و تواضع، خدمت شما استادان بسیجی و تکاپوگران عرصه علم و ایمان، سلام و ادب و احترام عرضه بدارم و مقدم شما خوبان را گرامی و خوش آمد می گویم. مناسب است از تلاش های برادر محترم جناب دکتر بلباسی قدردانی و برای برادر ارجمند جناب دکتر عباس تبار از درگاه حضرت حق طلب توفیق و برکت و عزت بنمایم. دوست دارم سخنم را با آیاتی از سوره فجر که به سوره الحسین معروف است ادامه بدهم
بسم الله الرحمن الرحیم
«یا اَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّهُ ارْجِعی اِلى رَبِّکِ راضِیَهً مَرْضِیَّهً فَادْخُلی فی عِبادی وَ ادْخُلی جَنَّتی» فجر/۳۰-
در روایتی از حضرت امام جعفر صادق(علیه السلام)، مراد و مصداق نفس مطمئنه از حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) یاد شده است و در معنای نفس مطمئنه آمده است که آن انسانی است که از خداوند راضی و خشنود است و خداوند نیز از او راضی و خشنود است. بنابراین با افتخار و عزت می توان به سید شهیدان جهان خلقت یعنی حضرت آقا اباعبدالله الحسین و عزیزانی که با او در نینوا شهید شده اند، سلام کرد و گفت اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِ اللَّهِ وَ عَلَى الْاَرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِنائکَ.
شهیدان انقلاب اسلامی، شهیدان دفاع مقدس و شهیدان حرم، گل های معطر و تربیت شدگان مکتب اباعبدالله هستند و انقلاب اسلامی تشعشعی از انوار قرآنی و اهل بیت علیهم السلام است. فراز بلند و تاج تبلور ارزش های بنیادین این انقلاب، تابش درخشان اخلاص، امید، ایثار، توکل، مردم دوستی، عشق به خدمت و دیگر ارزش های الهی است که در طول دفاع مقدس و دفاع از حرم های شریف ائمه هدی در عراق و حرمِ بزرگ پرچمدار کربلا در سوریه، حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) و همچنین مجاهدت جهادگران در عرصه علم، فناوری، خودکفایی و مدیریت جهادی و جبهه ای متجلی شده است.
جهان عزت و شرافت، جهان صداقت و شجاعت، جهان کرامت و جوانمردی، جهان مردم دوستی، جهان اخلاقمندی، جهان خداخواهی با عطر خوشبوی شهادت شهیدان و مجاهدت مبارک مجاهدان فی سبیل الله معطر است. درختِ آرامش و امنیت، درخت عزت و سربلندی ملت شریف ایران و همه مردمان آزاده جهان با خون این شهیدان و مجاهدت این تک سواران جبهه عشق و ایثار آبیاری گشته است. مناسب و افتخار است که تحیات خداوندی و ملائک مقربش را براین بزرگواران تقدیم نماییم.
نگاهی به پیروزی های غرورآفرین در فرایند زندگی چهل ساله انقلاب اسلامی و موفقیت های حیرت آور در عرصه های مختلف از جمله، پزشکی، نظامی، دفاعی، دانشگاهی و مدیریتی، نشان می دهد هرجا و در هر عرصه و فضا که مدار و محور سیاستگذاری، جهت گیری، کنش و منش مبتنی بر اخلاص، تواضع، ایثار، آگاهی، خردمندی، عشق، مجاهدت الهی، نخبگی، لیاقت و خدمت بوده است، صلاح، تعالی و توسعه نصیب ملت ایران شده است. تاج این تجلی و عشق ورزی به اسلام و ایران و انسان، انسان های بزرگی مثل شهید دکتر مصطفی چمران و سردار قاسم سلیمانی هستند و در مقابل، در هر عرصه که مدار حرکت مبتنی بر منفعت زدگی ، قدرت زدگی، تکبر زدگی، سیاست زدگی، و جناح زدگی بوده است، نتایجی چون ضلالت، ذلت، بی اخلاقی، بی اعتمادی، فراردهی و هدردهی نخبگان، فساد، اختلاس و انحطاط به جامعه تزریق شده است. در چنین فضایی و چنین شرایطی ما سخت به انسان بسیجی، نهاد بسیجی، تفکر بسیجی، بینش بسیجی و منش بسیجی خاصه در سطح اساتید نیازمندیم. نهادی که بر مدار اعتقاد حقیقی به خدا و قیامت، بر مدار مجاهدت در علم و فناوری و مهارت، بر مدار اعتقاد به لیاقت و شایستگی، بر مدار اخلاص و توکل، بر مدار امید و اخلاص اجتماعی، بر مدار عشق به خدمت، برمدار ایثارگری برمدار تعقل و کیاست علوی قدم به عرصه زندگی اجتماعی بگذارد و لباس مجاهدت فی سبیل الله را برتن کند و خودش را به آب و آتش بزند تا خادمی ملت شریف ایران و ملل آزاده جهان را نه فقط در زبان و اعتقاد بلکه در عمل به منصه ی ظهور برساند. بسیجیان ما در عرصه ی دفاع مقدس، در دفاع از حرم اهل بیت، در حوزه ی هسته ای، در حوزه پزشکی، در حوزه دفاعی، در حوزه نظامی، در حوزه مدیریت جهادی و در دیگر عرصه های زندگی مصادیق بارز بسیجیان واقعی و حقیقی هستند. نیاز است ما به آنها اقتدا کنیم. راهشان را، تفکر شان را، اخلاقشان را، منششان را بشناسیم و در فهم و عمل مان پیاده کنیم. این، راه تعالی جامعه و راه نجات ما و آبرومندشدنمان پیش رسوال الله و حضرت امام حسین علیه السلام است. بله؛ کتاب ما قرآن است. پیامبر ما حضرت احمد مصطفی است و ائمه ی ما دوازده گانه اند که اول آن مولی الموحدین، امام العارفین، وصی سیدالانبیا والمرسلین؛ امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام و دوزادهم آن حضرت حجت ابن الحسن العسکری است. ما به قیامت معتقدیم. اما تایید می فرمایید که صرف اعتقاد و ایمان کافی نیست. ما به عمل به اعتقادات مان نیازمندیم. ما به تخلق به اخلاق نبوی نیازمندیم. توجه و تمسک به قرآن و عترت، باور و اعتقاد به خدا و قیامت و تخلق به اخلاق نبوی و عمل به تکالیف الهی راه نجات جامعه و راه تعالی جهان اجتماعی است.
با چنین تعریف و دیدگاهی، مزین شدن به نام بسیجی، و خاصه استاد بسیجی، مسئولیت و تکالیف الهی و اجتماعی خاصی بدنبال دارد و این تکالیف و مسئولیت ها، برای مدیران و عالمان بسیجی وضعیت مضاعفی پیدا می کند. بنابراین، در عین اینکه عنوان مدیر بسیجی، استاد بسیجی و فرمانده بسیجی، افتخار و عظمتی شکوهمند و عزت زاست، اما در عین حال مراقبت، مسئولیت و احساس وظیفه و برخورداری از بینش و منش الهی و نبوی خاص و متعالی ای را نیز می طلبد.
فهم بنده آن است که چنانچه بخواهیم به خودمان به جامعه مان و به جهان مان کمک کنیم و خود و دیگران را به تعالی و توسعه دعوت کنیم، راهی جز بسیجی شدن به معنای قرآنی و عترتی آن نداریم. بسیجی شدن یعنی خدایی شدن؛ بسیجی شدن یعنی تخلق به اخلاق نبوی، بسیجی شدن یعنی متانت و شجاعت و محبت حسینی داشتن. براین باورم که اعتقاد به خدا و قیامت و مرگ، آگاهی از قرآن و اهل بیت و سیره انبیا و ائمه (علیهم السلام) و نیز برخورداری از بینش و منش قرآنی و نبوی راه سعادتمندی و سعادت آفرینی است. شاه بیت این تفکر و بینش و منش، صداقت، امانتداری، تواضع، خدمت به خلق خدا، و اخلاص اجتماعی است. در معنای اخلاص اجتماعی آمده است که آنچه را برای خود می خواهی برای دیگران بخواه، و آنچه را که برای خود نمی خواهی، برای دیگران مخواه.
خدایا ما را به اخلاص اجتماعی مزین و موفق فرما به آبرو و عظمت صلوات بر محمد و آل محمد.
دانشگاه های ما در دهه پنجم انقلاب اسلامی، باید وارد عرصه اجتماعی شوند و به پیشرفت انقلاب کمک کنند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، در آیین تکریم و معارفه رییس سازمان بسیج اساتید استان مازندران، دکتر رحمت عباستبار عضو هیات علمی دانشگاه مازندران و رییس جدید سازمان بسیج اساتید استان مازندران، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ۴۰ سال انقلاب اسلامی و ابراز امیدواری در تداوم راه آنان، بیان داشت: چیزی که بنده به دنبال آن هستم پادوگری شما فرماندهان و عزیزان است و چیزی جز خدمتکردن نخواهد بود.
دکتر عباستبار در ادامه بیان کرد: به نظر بنده با بررسی طول تاریخ معاصر، نظریهای بومی که بشود بهوسیله آن، انقلاب کرد نداشتیم، جز انقلاب اسلامی که مبتنی بر حقایق اصلی اسلامی نیز بوده است که دارای سه عنصر اساسی انسان، تربیت و جامعه است که این سه عنصر باید درون مایه الهی تعریف شوند که مهمترین آن انسان است.
رییس سازمان بسیج اساتید استان مازندران ادامه داد: حضرت امام(ره) شروع به انسان سازی کرد و بیش از آنکه دنبال تغییر نظام سیاسی باشد به دنبال تغییر انسان ها بودند و چون همهی تحولات به وسیلهی انسان انجام می گیرد، دشمن در مقابل این نظریه ولایت فقیه، فعالیت هایی انجام داده است که از جنگ سخت شروع و به فضل الهی و کمک شما عزیزان این جنگ به جای پسرفت، باعث پیشرفت کشورمان شد و زمانی که در این عرصه موفق نشدند، رو به جنگ نرم آوردند که با این روش مستقیم وارد خود انسان نشده و سعی کردند با بستر سازی انسان را از گفتمان انقلاب دور کنند.
دکترعباستبار سپس به عرصه جنگ نرم اشاره کرد و افزود:: در عرصهی جنگ نرم علیه انسان ها، عمده مساله سر این است که جامعه و مردم را مساله دار کنند و به نظر میرسد باید به سراغ حل مساله و بحران شناسی برویم که به این خاطر سازمان بسیج اساتید راهبرد اساسی خود را بر حل مساله و بحران شناسی گذاشته است. این حل مساله باید قاعدتا چهارچوبی داشته باشد زیرا این اتفاق در قالب اندیشکده ها صورت می پذیرد.
رییس سازمان بسیج اساتید استان مازندران در ادامه این موضوع بیان داشت: ما سه گام اساسی داریم که گام اول مساله یابی و بحران شناسی است که در عرصه ی فرایند باید به ایده برسد و اگر در این مسیر به ایده نرسیم، هیچ فایده ای نخواهند داشت. به همین جهت باید وارد گام بعدی شویم و به ایده، محصول یا تولیداتی برسیم که به درد جامعه و انسانیت بخورد که جامعه و صنعت در راستای رسیدن به همین وضع است.
دکتر عباستبار گفت: این اندیشکده ها الزاماتی دارند که یکی از آن ها انسجام بین تمامی اقشار بسیج است. از نظر بنده حلقه هایی که از هم جدا شده اند باید متصل شوند و انسجامی بین آن ها صورت گیرد تا به حل مسایل برسیم و این نیز در راه رسیدن به تمدن نوین اسلامی است.
رییس سازمان بسیج اساتید استان مازندران در بخش دیگری از سخنانش، در خصوص هم افزایی بین کانون های بسیج در سراسر استان بیان کرد و گفت: مسئولان کانون ها باید دیده بشوند و جلسات مداوم برگزار شود. گام دیگر، اجتماعی کردن دانشگاهها است، چیزی که در آن دچار ضعف هستیم. دانشگاه های ما باید وارد عرصه اجتماعی شوند که انشالله به کمک شما و امام زمان(عج) در دهه ی پنجم انقلاب اسلامی، این تحول را ایجاد خواهیم کرد. ما قریب به ۱۰۰ کانون بسیج و اساتید در استان داریم که اگر بتوانند وارد جامعه شوند، می توانند به پیشرفت انقلاب در مسیر نورانی خود کمک کنند و بسیاری از مساله ها را حل کنند. ما باید وارد عرصه ی توسعه و پیشرفت استان شویم.
دکتر عباس تبار در پایان سخنانش، خطاب به روسا، مسئولان و مدیران دانشگاه ها و حاضران در مراسم، خاطرنشان کرد: بسیج اساتید به دنبال حل مسایل دانشگاه و کمک به آن به عنوان بازوی توانمندی برای دانشگاه است و قطعا به دنبال ایجاد زحمت برای دانشگاه نخواهد بود. قطعا بسیج به دنبال راه انقلابی خود خواهد رفت و در مقابل تمامی عواملی که به انقلاب ضرر برساند، قد علم خواهد کرد و اجازه دخالت نیروهای خارجی را نخواهند داد و من امیدوارم به فضل الهی بتوانیم در دهه پنجم انقلاب به پیشرفت های بزرگی برسیم.
امروز بسیاری از مشکلات در منطقه بدون وجود جمهوری اسلامی ایران قابل حل نیست
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، سرهنگ محمدرضایی جانشین فرماندهی سپاه کربلای استان مازندران در آیین تکریم و معارفه رییس سازمان بسیج اساتید استان مازندران، ضمن تسلیت ایام سوکواری فاطمیه، ابراز امیدواری کرد: در جهت قرارگیری اسم همگان در زمره ی محبان واقعی آن بانوی بزرگوار، زنان و دختران جامعه ی ما بهتر و بیشتر از گذشته از روش و منش و شخصیت آن بانوی بزرگوار استفاده کنند.
سرهنگ محمدرضایی با اشاره به رشد و بالندگی انقلاب، علیرغم تمام فشارهایی که به انقلاب اسلامی وارد شده، افزود: در عرصه های مختلف، ما از میوه های این درخت شیرین استفاده میکنیم. بعضی ها متاسفانه بی انصافی می کنند و تمام جوانب را در نظر نمی گیرند و صرفا به خاطر بعضی مشکلات میگویندکه انقلاب اسلامی منفعتی نداشته که مشخص است آن ها کینه ای به انقلاب دارند و نمیتوانند این پدیدهی بزرگ را درک کنند.
جانشین فرماندهی سپاه مازندران در ادامه گفت: حداقل کاری که می توان انجام داد مقایسهی وضع کنونی کشور با وضع قبل از انقلاب است. در آن زمان دنیا چقدر روی ما حساب باز می کرد و الان چقدر؟ آن موقع چقدر تعیین کننده بودیم و امروز چقدر تعیین کننده هستیم؟ امروز بسیاری از مشکلات در منطقه بدون وجود ما قابل حل نیست.
سرهنگ محمدرضایی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص نقش اقتصاد در جامعه گفت: اقتصاد برای هر حکومتی مهم است اما این موضوع به تنهایی نمیتواند مبنای قضاوت باشد زیرا باید تمام موضوعات را در کنار هم ببینیم. مسئولان قبل از انقلاب قدرت تصمیم گیری نداشتند و آمریکایی ها به صراحت میگفتند ما ۵۰ ایالت داریم که ایالت ۵۱ ام ما ایران است. اما امروز هیچ آمریکایی در این مملکت وجود ندارد و نظام ما یک نظام مردم سالار دینی است که در دنیا نظیر و مانند ندارد و این را مدیون انقلاب اسلامی هستیم.
سرهنگ محمدرضایی در ادامه به توانایی های ایران اسلامی اشاره داشت و اظهار کرد: آمریکایی ها فکر میکردند که ما بعضی از کارها مانند پالایشگاه آبادان را نمی توانیم به سرانجام برسانیم ولی نه تنها آن پالایشگاه را اداره کردیم بلکه توانایی ساخت آن را نیز دارا هستیم. این اعتماد به نفس به واسطه ی انقلاب اسلامی در کشور ما بوجود آمد و در زمینه ی ساخت سد، سیلو سازی، بهداشت، پزشکی و ... به پیشرفت های بسیار خوبی رسیدیم. رشد علمی ۱۱ برابر میانگین جهانی داریم که قبل از انقلاب این گونه نبود.
جانشین فرماندهی سپاه مازندران در پایان سخنانش با اشاره به این مطلب که آمریکایی ها امروز خیلی کوچک شده اند، و الان در وضعیت ضعیفی قرار داشته و قادر به اذیت کردن ما نیستند، ابراز امیدواری کرد: انشالله همه ما با کمک هم انقلاب را در مسیر نورانی خود همراهی کنیم.
روابط عمومی دانشگاه مازندران
امور رسانه های گروهی