فرهنگ دانشبنیان میتواند تحولی اساسی در اقتصاد و زندگی مردم ایجاد کند
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ رییس بنیاد نخبگان استان چهارمحالوبختیاری همزمان با پیروزی چهلمین سال انقلاب اسلامی در برنامه رادیوی چهل سال افتخار، پیرامون دستاوردها و پیشرفتهای علمی و فناوری پس انقلاب گفتوگو کرد.
مجتبی بنیادیان؛ رییس بنیاد نخبگان استان چهارمحالوبختیاری با بیان اینکه یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی تشکیل بنیاد ملی نخبگان است، گفت: بنیاد ملی نخبگان از سال ۱۳۸۳ به تاکید مقاممعظمرهبری تاسیس شد و به طبع آن بنیادهای استانی شکل گرفت. در همین راستا بنیاد نخبگان استان چهارمحالوبختیاری نیز فعالیت خود را از سال ۱۳۸۹ آغاز کرد.
بنیادیان با اشاره به اینکه شناسایی، هدایت و حمایت استعدادهای برتر یکی از مهمترین رسالتهای بنیادهای نخبگانی است، افزود: بنیاد نخبگان از افراد در مقاطع آموزش و پرورش و حتی بعد دانشگاه و مخترعانی که بتوانند موافقیت مراجع ذی صلاح و جشنوارها را کسب کنند و خدمت ارزنده به جامعه خود داشته باشند حمایت و هدایت می کند.
بنیادیان به تفاوت استعداد برتر و نخبه اشاره کرد و افزود: هدف بنیاد ملی نخبگان ایجاد زمینه مناسب برای اثرگذاری افرادی است که استعدادهای ذاتی دارند و علاوه بر آن، فعالیتهای خود را به طور مستمر ادامه میدهند.
بنیادیان نیرویانسانی خلاق و تحصیلکرده را پایه پیشرفت و توسعه جامعه دانست و ادامه داد: باید دستگاههای اجرایی به این باور برسند که نیرویانسانی خلاق و متخصص است که منجر به تغییر در جامعه میشود.
بنیادیان یادآور شد: دنیا در حال تغییر و تحول اساسی در تکنولوژی و اقتصاد است و این نشات گرفته از نگاه متفاوت به مقوله علم و فناوری است. در همین رابطه فرهنگ دانشبنیان نیز میتواند تحولی اساسی بر اقتصاد و زندگی مردم داشته باشد زیرا این مهم دستمایه تفکر خلاق و ایدههای جوانان تحصیلکرده است که میتواند موجب تغییر در اقتصاد و کشور شود.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، کشور به این بلوغ رسیده است که منابع فکری و نیرویانسانی خلاق و تکیه بر اقتصاد دانشبنیان، تنها راه نجات اقتصاد کشور است.
رییس بنیاد نخبگان استان چهارمحالوبختیاری با اشاره به نقش تعیینکننده دستگاههای اجرایی و صداوسیما در توسعه فرهنگ دانشبنیان، اظهار کرد: آموزشوپرورش تنها دستگاهی است که میتواند تفکر دانشبنیان را بهصورت پایهای در جامعه ترویج کند. فعالسازی پژوهشسراها و برگزاری جشنوارههای ایدهپردازی در بخش دانشآموزی، از مهمترین اقدامات در این حوزه است. برپایی استارتآپها در حوزههای مورد نیاز نیز یکی دیگر از راهکارهای مدرن در این حوزه است.
بنیادیان در پایان کارِ گروهی را اساس اقتصاد دانشبنیان برشمرد و گفت: این فرهنگ باید از همان ابتدای تحصیل در بین دانشآموزان نهادینه شود تا افراد بدانند به تنهایی و با اتکا بر یک تخصص و دانش نمیتوانند اثرگذاری مطلوبی در جامعه داشته باشند.