عمومی | دانشگاه مازندران

ارایه گزارش عملکرد معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران

هم زمان با چهلمین فجر انقلاب اسلامی صورت گرفت:

ارایه گزارش عملکرد معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، هم زمان با چهلمین فجر انقلاب اسلامی، دکتر حیدر جانعلیزاده معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران، گزارشی از فعالیت ها و عملکرد چندساله این معاونت را ارایه کرد.

در ذیل متن کامل این گزارش را ملاحظه می کنید:

چله فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران

در طلیعه مشعشع چهلمین سال میلاد خجسته ی انقلاب اسلامی و در پاسداشت هزاران شهید به خون خفته در آبیاری درخت طیبه ی صداقت، امانتداری، ایثار، خلوص، شرافت، شهامت، غیرت، حریت، خدمت و دهها صفت الهی انسانی دیگر، و با تقدیم خالصانه ترین، زیباترین و محبت آمیزترین سلام و صلوات نثار این شهیدان و همه مجاهدان و مردمان آزاده و خدادوست و باشرف ایران علوی، بسیار خرسند و مفتخریم که اهم فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران را در چهل بند به شرح ذیل به استحضار دانشگاهیان و همه خوبان و شیعیان و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام برسانیم. در این گزارش سعی شده است صرفا به فعالیت های مهم فرهنگی و اجتماعی در دو سال اخیر اکتفا نشود بلکه به موفقیت های مهم که در سال ۱۳۹۵ و ماقبل آن انجام شده است نیز، اشاره گردد. بسیار خوشحالیم که از راهنمایی و نقد شما دانشگاهیان عزیز برای تعالی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران بهره وافر ببریم.

۱. تدوین و تصویب سیاست های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه(سیاست های ۱۴ گانه) در سال ۱۳۹۶. این سیاست ها به شرح زیر هستند:

سیاست های فرهنگی و اجتماعی، مجموعه ای از استراتژی های مساله مند، جامعه محور و ارزش مدارانه است که جهت گیری ها و اهداف فعالیت های فرهنگی و اجتماعی را مشخص می نماید و این فعالیت ها را هدایت می کند. مبتنی بر این سیاست ها، می توان برنامه هایی را برای تحقق اهداف مورد نظر طراحی، برنامه ریزی و اجرا نمود و نسبت به ارزیابی این فرایندها نیز اقدام کرد. بنابراین، مشخص سازی سیاست های فرهنگی و اجتماعی در هر واحد اجتماعی از جمله دانشگاه، امری فایده مند و ضرورتی چند وجهی است که حداقلِ این فایده مندی و ضرورت، در نشاندهی جهت گیری ها و اهداف فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و نیز طراحی، برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی این فعالیت هاست.

در این راستا، سیاست های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران با ابتناء به اصول، ارزش ها و هنجارهای اسلامی، توجه به فرهنگ ایرانی و نیازهای جامعه خاصه ضرورت های عرصه دانشگاهی با ملاک قرار دهی توجه به اسناد بالادستی خاصه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده است. و این سیاست ها عبارتند از:

· سیاست توجه، تمسک و تکریم ثقلین (قرآن و عترت).

· سیاست دعوت، تکریم و تعامل با نخبگان علمی- فرهنگی (درون دانشگاهی و برون دانشگاهی) و بهره گیری از توان و دانش آنها در امور. در این مهم، شناسایی و یا معرفی و تمجید از نخبگان علمی فرهنگی ایران در سراسر تاریخ و در سراسر جهان نیز مد نظر است.

· سیاست توسعه و حمایت از واحدها و نهادهای فرهنگی اعم از انجمن های علمی دانشجویی، کانون های فرهنگی، بسیج اساتید، بسیج کارکنان، بسیج دانشجویی، هیات های مذهبی، نشریات دانشجویی، شورای سراهای دانشجویی و تشکل های اسلامی.

· سیاست اعتدال گرایی با دوری از جناح زدگی و استقبال از آزاد اندیشی دانشگاهی.

· سیاست مثلثی دیدن دانشگاه و فعالیت برای همه ی ارکان دانشگاه اعم از دانشجو، کارمند و عضو هیات علمی.

· سیاست فعال ترسازی ارتباط بین دانشگاه و جامعه و بهره گیری از توان نهادهای اجتماعی برون دانشگاهی ضمن بهره دهی به آنها.

· سیاست دانش افزایی و یا مهارت آفرینی دانشجویان، کارمندان و استادان.

· سیاست مشارکت دهی نهادهای فرهنگی خاصه دانشجویی در طراحی، برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی فعالیت ها و بعهده گرفتن نقش حمایتی و پشتیبانی از آنها.

· سیاست حمایت، تکریم و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت.

· سیاست تقویت هویت ملی و هویت دینی.

· سیاست تقویت و ترویج روحیه نشاط و امید.

· سیاست حمایت از ازدواج و تحکیم خانواده.

· سیاست ارج نهی به روحیه ابتکار و خلاقیت و تقویت خودباوری و عزت نفس دانشگاهی.

· سیاست خودارزیابی و خود انتقادی.

این استراتژی های چهارده گانه(به نیت چهارده معصوم؛ صلوات الله علیهم اجمعین) همچون قطب نماهایی هستند که فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران را جهت دهی و هدایت می کنند. رویکرد حاکم بر این سیاست ها و برنامه های منتج از آنها مبتنی بر رعایت حداکثری از الزامات مدیریت جهادی است. از ارکان این نحوه ی مدیریت، دیدن مسئولیت به عنوان نعمت و امانت است. رعایت این امانت در گرو حرکت بر مدار مثلث های توسعه از جمله مثلث سه عین(علم، عقل و عشق)، سه تا "ت": تکریم، تعامل و تواضع و مثلث سه ضلعی صراحت، صداقت و شجاعت زیر لوای اخلاص، توکل الهی و اجتماعی است.

۲. تاسیس و ثبت انجمن دانش آموختگان دانشگاه مازندران (۱۳۹۶).

۳. میزبانی نشست سراسری مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور در سال ۱۳۹۶.

۴. میزبانی و برگزاری سی و دومین جشنواره مسابقات دانشجویی قرآن و عترت منطقه ۲و ۹ کشور (۱۳۹۶) . در این جشنواره دانشگاه مازندران بعد از دانشگاه فردسی مشهد، مقام دوم را کسب نمود.

۵. دعوت، تعامل و تکریم دهها نخبه علمی- فرهنگی کشور (از جمله؛ پروفسور گلشنی، پروفسور رضا منصوری، پروفسور بهزاد، پروفسور محمود شارع پور، پروفسور جهانبخش رئوف، دکتر حسین جعفری، پروفسور رضا اوجانی، پروفسور تاجبخش، پروفسور احمد مجد، آقای کامران یاراحمدی(کارآفرین نمونه کشوری در حوزه زیست فناوری)

۶. ارتقاء کمی و کیفی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در حوزه انجمنهای علمی دانشجویی، کانون های فرهنگی و اجتماعی، تشکلهای اسلامی، نشریات دانشجویی، شورای فرهنگی سراهای دانشجویی. در حال حاضر دانشگاه مازندران دارای ۴۷ انجمن های علمی دانشجویی، ۱۷ کانون فرهنگی، هنری ، مذهبی و اجتماعی: و ۴۳ نشریه فعال و ۳ تشکل اسلامی دانشجویی است.

۷. تاسیس کانون خانواده پایدار (۱۳۹۶).

۸. حمایت و پشتیبانی در برگزاری جشن های دانش آموختگی.

۹. حضور فعال در رقابت ها و جشنواره های ملی دانشجویی و کسب برخی موفقیتهای مهم و افتخارآمیز؛ همچون: جشنواره حرکت، جشنواره های قرآنی و...

۱۰. حمایت در برگزاری مراسم سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) و دیگر معصومین بزرگوار.

۱۱. اهتمام جدی به اردوهای علمی- ورزشی و فرهنگی دانشجویی، کارکنان و اساتید و نیز دانشجویان خارجی دانشگاه. حسب آمار موجود، به طور متوسط سالانه ۵۰ اردوی فرهنگی داخلی و خارج از استان ویژه دانشجویان، میانگین سالانه ۳ سفر برای استادان و حدو ۱۰ سفر برای کارکنان دانشگاه مازندران برگزار شده است.

۱۲. سالانه حدود ۵۰ فیلم سینمایی به نمایش گذاشته شد.

۱۳. به طور میانگین حدود ۷۰ نمایشگاه مختلف اعم از قرآنی، صنایع دستی، حجاب و عفاف و کتاب در دانشگاه برپا شده است.

۱۴. سرمایه گذاری و حمایت قابل ملاحظه از اردوی راهیان نور (در سال ۹۶ به استعداد ۶ اتوبوس عزیزان دانشگاهی در این اردو شرکت کردند).

۱۵. مشارکت و حمایت قابل ملاحظه در برگزاری اردوی جهادی علویون و کسب مقام نخست توسط بسیج دانشجوی دانشگاه.

۱۶. در طول سال های مختلف تاکنون حدود ۱۰۰ نفر از دانشگاهیان به عمره مفرده و از سال ۱۳۸۷ تا کنون در هر سال به طور متوسط ۴ کاروان به استعداد ۴۰ نفر به عتبات عالیات اعزام و مشرف شدند.

۱۷. برگزاری وزین و شایسته ی یادمان های شهدای دانشگاه. در این مراسم شهدایی که امسال یازدهمین یادمان شهدای دانشگاه برگزار شده است حدود ۲۰۰۰ نفر شرکت کرده و از فضای خلوص و ایثار شهدا آشنا و بهره مند شدند

۱۸. عهده دار شدن برخی از مسئولیت های استانی و منطقه ای همچون: ریاست شورای فرهنگی دانشگاه های استان، و دبیری شورای معاونین فرهنگی و اجتماعی منطقه ۲ (که شامل دانشگاه های دولتی سه استان گیلان، گلستان و مازندران می شود)، دبیری کارگروه فرهنگی و اجتماعی اتاق فکر توسعه و تعالی استان مازندران و ...

۱۹. برگزاری کارگاههای متعدد و در عین حال موثر دانش افزایی و مهارت افزایی.

۲۰. اهتمام جدی به حوزه کارآفرینی و استارت آپ های دانشجویی (درون دانشگاهی و بین دانشگاهی).

۲۱. تعامل با نهادها و سازمانهای فرهنگی و اجتماعی خارج از دانشگاه؛ در راستای تعامل با جامعه مثل آموزش و پرورش و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و شهرستان بابلسر.

۲۲. اجرای دهها برنامه وزارتی از جمله: طرح ملی کاهش آسیبهای اجتماعی، نشستهای دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی وزارت عتف و ...

۲۳. عهده دار شدن نخستین جشنواره ملی پایان نامه های دانشجویی در حوزه مسایل و آسیب های اجتماعی.

۲۴. برگزاری نخستین هم اندیشی مفاخر و اندیشمندان مازندران: چالش های اصلی و ارائه راهکارهای توسعه استان. در این نشست اندیشمندان بزرگی همچون پرفسور عطاء الله قبادیان، پرفسور محمد علی برزگر، دکتر علی اصغر جهانگیری، پرفسور دکتر محمود شارع پور، دکتر سیدخلاق میرنیا، مهندس اعظم قلی زاده پاشا، و مهندس نبی الله تقی زاده خطیر حضور داشته و سخنرانی کردند.

۲۵. برگزاری نشست های منطقه ۲ در سطح مدیران و معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های منطق۲ کشور که شامل دانشگاه های دولتی استان سه گانه گیلان، مازندران و گلستان می شود. این نشست با حضور جناب دکتر غفاری (معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف و سرکارخانم دکتر زهرا پارساپور؛ مدیرکل سیاستگذاری و برنامه ریزی این معاونت) در اول آذر ۹۷ برگزارش شده است.

۲۶. کسب مقام برترکشوری به دفعات مختلف توسط انجمن علمی بازی های رایانه ای در سال های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲. این انجمن در برگزاری بازی های رایانه ای در سطح جهانی نیز ایفای نقش نموده است.

۲۷. حمایت و سرمایه گذاری ویژه در برگزاری روزهای خاص و مناسبت های ویژه مثل روز دختر، روز جوان، روز ملی زیست شناسی، روز ملی و جهانی فیزیک، روز ملی آمار، روز ملی ریاضی و روز ملی روان شناسی.

۲۸. برگزاری جشن های ملی و مذهبی مثل میلاد نبی اکرم (ص)، نیمه شعبان و شب یلدا.

۲۹. برپایی چندین بازارچه خیریه در خصوص کمک به بیماران سرطانی کودکان کار توسط کانون زندگی به توان ۲.

۳۰. برپایی چندین بازارچه خیریه در خصوص کمک به محرومان و تهیه جهیزیه برای مزدوجین توسط کانون امام حسن مجتبی (ع).

۳۱. حمایت در برگزاری سه شنبه های مهدوی توسط کانون مهدویت.

۳۲. حمایت مادی و معنوی از کاروان اربعین دانشگاهیان.

۳۳. حمایت در برگزاری نخستین نشست تخصصی پویازسازی امر به معروف و نهی از منکر در سطح دانشگاه و مراکز اموزش عالی استان در دانشگاه مازندران (این نشست در ۲۴ بهمن ۹۷ برگزار می شود).

۳۴. کسب مقام جهانی در مسابقات جهانی ۲۰۱۴ در کشور مالزی توسط انجمن علمی بین رشته ای کمیکار.

۳۵. کسب بیش از ۱۵ عنوان برتر در جشنواره های نشریات در سال های مختلف (نشریه کهن بوم در سال ۱۳۹۳ رتبه برتر را کسب نموده است).

۳۶. حمایت و چاپ نشریات دانشجویی. به طور میانگین هر ساله از ۳۰ نشریه و حدود ۱۰۰۰ نسخه چاپ شده است.

۳۷. برگزاری برنامه های قرآنی (دوشنبه های قرآنی) در محل پردیس دانشگاه مازندران.

۳۸. کسب چهار مقام در دهمین جشنواره حرکت: غرفه برگزیده، شایسته تقدیر در بخش فعالیت علمی خلاقانه توسط انجمن علمی معماری، شایسته تقدیر در بخش مسابقه توسط انجمن علمی ریاضی، برگزیده در بخش فضای مجازی توسط گروه دانشجویی فیزیک دانشگاه مازندران در سال ۱۳۹۶.

۳۹. برگزاری نشست های تخصصی در خصوص بررسی ابعاد علمی، اجتماعی و فرهنگی بحران آب در کشور و استان مازندران با حضور نخبگان دانشگاهی و محققان و مسئولان اجرایی.

۴۰. حمایت در برگزاری یازدهمین دوره مسابقات کمیکار ایران در دانشگاه مازندران با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان مازندران در سال ۱۳۹۶.