عمومی | پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

«دایرهالمعارف دستبافته عشایری و روستایی مناطق بردسیر و شهر بابک » منتشر شد

.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، بیشترین اطلاعات این کتاب ماحصل تجربه و دانش بافندگان ، خبرگان ، تجار و تولید کنند گان فرش و گلیم استان کرمان به خصوص مناطق بردسیر و شهر بابک است .
کتاب «دایرهالمعارف دستبافته عشایری و روستایی مناطق بردسیر و شهر بابک » مشتمل بر دو فصل ، به بیان وضعیت جغرافیایی و اقلیمی بردسیر و شهر بابک و معرفی طرح های رایج دستبافته ، فرشینه مناطق ، دستبافته ایلات ،مهمترین مناطق بافنده و ... می پردازد.
نویسنده در دیباچه این کتاب آورده است ؛ تحقیق و تدوین کتاب حاضر این طور شکل گرفت که به این باور رسیدم که چنانچه فرش کرمان در کل ایران مستند نگاری، ثبت و منتشر می شد نه مسئولین و متولیان مربوط نادیده اش می گرفتند و نه بیگانگان به این سادگی دست به کپی برداری و تقلید از آن می زدند .
فرش کرمان در عین حال که متنوع ترین فرش ایران و دنیاست نادیده گرفته شده و تحقیق جامعی در باره آن صورت نگرفته است تا جایی که برخی نمونه فرش عشایری کرمان برای تجار و فروشندگان بومی و غیر بومی شناخته شده نیست .این نقوش و طرح ها به مرور سینه به سینه انتقال یافته و در این انتقال بسیاری از باورها و اعتقادات و حتی اسامی فراموش شده یا تغیر کرده اند .