تولید علم و رشد فناوری پس از انقلاب در خوزستان بینظیر بوده است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛
علیحسین صابری؛ رییس بنیاد نخبگان خوزستان در نشست خبری که با هدف تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزههای علم و فناوری برگزار شد، گفت: با وجود آنکه این استان در یک دهه نخست انقلاب اسلامی، با جنگ تحمیلی و بازسازی روبهرو بود ولی حتی در آن دوران سخت نیز حرکت علمی خوزستان متوقف نشد.
وی افزود: چاپ مقالات علمی در مجلات معتبر جهانی توسط دانشگاههای علوم پزشکی و شهید چمران اهواز، در دهه نخست انقلاب اسلامی (۶۷-۵۷)، ۲۹ مورد بود و این رقم در دهه دوم انقلاب (۷۷-۶۷)، به ۱۱۷ مورد، در دهه سوم انقلاب (۷۷-۸۷) به ۲ هزار و ۲۱۹ مورد و در دهه چهارم (۹۷-۸۷) به ۱۱ هزار و۹۴ مقاله رسید.
صابری ادامه داد: مجموع مقالات علمی (تولید علم) در مراکز دانشگاهی و پژوهشی خوزستان در چهار دهه اخیر که در مجلات معتبر و جهانی به چاپ رسیده بدون احتساب واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.
رییس بنیاد نخبگان خوزستان در ادامه با اشاره به روند تولید علم به لحاظ کمّی و کیفی توسط مراکز دانشگاهی این استان، بیان کرد: چاپ مقالات علمی باکیفیت و برجسته در سال ۱۳۹۲ در مراکز دانشگاهی و علمی خوزستان ۶ مقاله و در فاصله سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶ به ترتیب ۵۲ ، ۷۷، ۱۲۸ و ۲۱۸ مقاله بوده که رشد قابل توجهی را نشان میدهد.
رییس بنیاد نخبگان خوزستان در ادامه این نشست با اشاره به رشد فناوری (دستاوردها) در خوزستان با رویکرد دانشگاههای کارآفرین در سالهای اخیر، اظهار داشت: در گذشته وظیفه اصلی دانشگاهها، توسعه و ارتقاء آموزش و سپس پژوهش بود ولی رفتهرفته به سمت کارآفرینی حرکت کردند.
وی در پایان به راهاندازی پارک علموفناوری ، پردیس فناوری سلامت، مراکز رشد در دانشگاهها و دفاتر ارتباط با صنعت را در راستای برجستهسازی نقش دانشگاههای کارآفرین اشاره و خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر در دانشگاهها علاوه بر تاکید بر تولید علم و فناوری، دانشآموختگان دانشگاهی به سمت کارآفرینی حرکت کردند تا نیازهای واقعی کشور به ویژه اشتغال تامین شود. تا سال ۱۳۹۷ در مجموع ۱۷۲ شرکت فناوری در پارک علموفناوری خوزستان راهاندازی شده ضمن آنکه۴۰ شرکت دانشبنیان در خارج از پارک علموفناوری نیز فعال شدهاند که این شرکتها در خوزستان ۲۷۱ محصول جدید تولید کردند که برخی از آنان به مرحله تجاریسازی رسیده است.