عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

فست فود ها خطر ابتلا به بیماری های گوارشی را افزایش می دهند - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵

۹۹درصد از موارد علت بیماری نفخ عصبی بوده و به دلیل کاهش فعالیت روده است.

دکتر مسعود عزیزی فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی جهرم  گفت: برخی بیماری ها نیز می توانند ایجاد نفخ کنند که شایع ترین آنها بیماری  روده تحریک پذیر است که تجمع باکتری ها در روده و غذا های خاص در سیستم گوارش می تواند آن را ایجاد کند.

وی گفت: عموما نفخ خطرناک نیست و قابل درمان است و با خوردن غذاهایی که تحرک روده را افزایش می دهند مانند غذاهای گیاهی و با پرهیز از پرخوری بهبود پیدا می کنند.

وی در ادامه با اشاره به درگیری یک سوم افراد جامعه به سوزش معده گفت: سوزش های گهگاهی که پس از خوردن بعضی غذاهای خاص رخ می دهد و یا اینکه  هر از دو یا سه ماه یکبار اتفاق می افتد معمولا خطرناک نیست مگر اینکه مدت زمان آن طولانی شود.

به گفته وی اگر فردی سوزش های طولانی مدت با علائمی مانند گیر کردن غذا در مری، ایجاد درد به هنگام بلع، سوزش هایی که همراه با کاهش وزن شدید بدین صورت که حداقل ۵ درصد از وزن بدن در عرض مدت ۶ ماه کاهش پیدا کند، کم خونی همراه با سوزش سر دل، خونریزی هاب گوارش و وجود زردی یا یرقان همراه با سوزش معده داشته باشد باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کند و تحت درمان قرار گیرد.