عمومی | دانشگاه کردستان

رئیس دانشگاه کردستان خواستار شد: لزوم تجدیدنظر در قانون بومی گزینی وزارت علوم

رییس دانشگاه کردستان با اشاره به ناعادلانه بودن قانون بومی گزینی برای جوانان کردستان، خواستار تجدیدنظر وزارت علوم در این قانون به منظور حمایت از جوانان کردستانی در جهت توسعه علم و دانش شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، فردین اخلاقیان در نشست معاون رییس جمهور در امور مجلس با نخبگان کردستان، اظهار کرد: توسعه امری درونزاست و اگر از استان به طور جدی خواستار آن نباشیم و طلب نکنیم، از سوی دولت نیز امکان تحقق توسعه وجود نخواهد داشت.
وی افزود: نباید توسعه را تنها از دولت خواست و مردم استان باید بدانند تا توسعه را به طور جدی طلب نکنند، این انتظار از دولت که توسعه را در استان فراهم کند، خواسته ای خام است.
رییس دانشگاه کردستان به تلاش های دولت و بسترسازی های لازم جهت رفع محرومیت های استان اشاره کرد و افزود: توجه بیش از پیش به نخبگان و تاثیر آنها در توسعه امری لازم و ضروری است.
وی همچنین بر لزوم تلاش برای افزایش سرمایه اجتماعی تاکید و خاطرنشان کرد: باید به شعار ایران برای همه ایرانیان در کشور جامه عمل بپوشانیم و همه اقوام با زبان های مختلف زیر چتر حمایت های دولت و حاکمیت به طور یکسان قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه آموزش عالی در کشور از سال ۵۳ با ۲۰۰ نفر دانشجو آغاز بکار کرد، تصریح کرد: امروز استان کردستان ۵۰ هزار دانشجو دارد که ۱۱هزار نفر آن در دانشگاه کردستان مشغول تحصیل هستند و این نشان دهنده رشد چشمگیر نسبت به نخستین سالهای فعالیت آموزش عالی در استان است.
اخلاقیان عنوان کرد: سرانه جمعیت دانشجو نسبت به کل جمعیت استان ۲۷۰۰ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است که متاسفانه از این نظر در رتبه آخر کشور قرار دارد.
وی با اشاره به توسعه نیافتگی کردستان در ابعاد مختلف، بیان کرد: آموزش و پرورش از ارکان توسعه هستند و برای توسعه استان نیاز به توسعه آموزش در دانشگاه ها داریم.
رییس دانشگاه کردستان به قانون بومی گزینی اشاره کرد و آن را موجب لطمه به دانشجویان کردستانی و گرفتن فرصت از آنها دانست.
وی خواستار تجدیدنظر در این قانون شد و ادامه داد: ظرفیت دو دانشگاه دولتی کردستان کم است و قانون بومی گزینی این شانس را از جوانان استان می گیرد که در رشته و دانشگاه های دیگر تحصیل کنند.
وی همچنین خواستار توسعه دانشگاه های دولتی استان شد و خاطرنشان کرد: محدود کردن جوانان استان به دو دانشگاه دولتی داخل استان تبعیضی آشکار و ناعادلانه است و متاسفانه چندین بار این امر در وزارت کشور مطرح شده و نتیجه ای دریافت نشده است.