عمومی | موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

برگزاری دوره پودمانی "آشنایی با تکنولوژی پس از برداشت و بسته بندی مواد غذایی کشاورزی"


این دوره آموزشی در روز یکشنبه هفتم بهمن ماه سال ۱۳۹۷ ویژه کارشناسان در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی برگزار گردید. هدف از این دوره کسب دانش و مهارت در خصوص فناوری پس از برداشت و مسائل مربوط به فراوری و بسته بندی محصولات کشاورزی توسط شرکت کنندگان بود. در این دوره آموزشی سرکار خانم دکتر شهین زمردی، در خصوص اهمیت تکنولوژی پس از برداشت عنوان کردند که متاسفانه میلیون ها تن از محصولات کشاورزی تولیدی همه ساله به علل مختلفی در حین برداشت و پس از برداشت از بین می روند. کاهش این ضایعات به عنوان «برداشت مخفی» یکی از راه های موثر در تامین غذا برای جامعه به حساب می آید. راهکار عمده جلوگیری از این ضایعات، استفاده از تکنولوژیهای پس از برداشت محصولات کشاورزی می باشد. این تکنولوژی ها نه تنها ضایعات محصولات را به حداقل می رساند بلکه کیفیت آنها را نیز در طی حمل و نقل، جابجایی، انبارداری و توزیع حفظ می کند. در ادامه در خصوص ضایعات برداشت و پس از برداشت و راه های جلوگیری ار ضایعات، عوامل موثر در آلودگی های پس از برداشت، تعیین زمان برداشت مناسب محصولات کشاورزی، اساس تکنولوژی های پس از برداشت محصولات کشاورزی، روش های بسته بندی و انواع آن، انواع انبارها و سردخانه های نگهداری محصولات کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.