عمومی | دانشگاه شیراز

انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک دانشگاه شیراز و شرکت فراسان

در مراسمی با حضور اعضای هیات رئیسه دانشگاه شیراز و مدیران شرکت فراسان ؛ تفاهم نامه همکاری مشترک توسط دکتر حمید نادگران رئیس دانشگاه شیراز و دکتر ظهیر امامی مدیر عامل شرکت تولیدی صنعتی فراسان به امضا رسید.
رئیس دانشگاه شیراز در این آیین اظهار داشت : جدایی دانشگاه و صنعت در گذشته ضربات جبران ناپذیری را به جامعه زده است و هم اکنون دانشگاه شیراز به دنبال تعامل با مجموعه های مختلف از جمله بخش خصوصی است.
دکتر نادگران افزود : دانشگاه بدون صنعت نمی تواند دانش آموخته ماهر را تحویل جامعه دهد و صنعت هم بدون دانشگاه نمی تواند در عرصه پررقابت نیای کنونی دوام و بقا داشته باشد.
وی اظهار داشت : چرخه کور و باطل دانشگاه های نسل یک و دو ، دیگر پاسخگوی نیازهای جامعه و صنعت نیست و تکیه به اقتصاد تک محصولی ، شکننده و ضربه پذیری مانند نفت راهگشا نیست.
رئیس دانشگاه شیراز گفت : هم اکنون انگیزه بسیار قوی در این دانشگاه وجود دارد که بیش از پیش ارتباطات و تعاملات خود را با صنعت و جامعه گسترش دهد و برای این مهم برنامه ریزی های مناسب صورت گرفته که امضای تفاهم نامه با شرکت تولیدی صنعتی فراسان هم بر همین اساس است.
دکتر ظهیرامامی مدیرعامل شرکت فراسان هم در این نشست با ابراز خوشحالی از امضای تفاهم نامه با دانشگاه شیراز ، بر ضرورت هم اندیشی برای دستیابی به زبان مشترک بین دانشگاه و صنعت تاکید کرد و گفت: تحول صنعت از طریق ارتباط صنعت و دانشگاه امکان پذیر است و با همین هدف «طرح پل» ایجاد شده است.
وی ادامه داد : چشم انداز «طرح پل» استفاده بهینه از دارایی های سرمایه ای و غیرسرمایه ای جهت تولید ثروت و اشتغال زایی در راستای توسعه پایدار است.
مدیرعامل شرکت فراسان ادامه داد:این ارتباط از طریق توسعه پژوهش های کاربردی در قالب تعریف پایان نامه های کارشناسی ارشد، دکتری و پسا دکتری جهت پویا سازی صنایع و تولید و بهره وری فناورانه است.
دکتر ظهیر امامی گفت: احیاء صنایع راکد و غیرفعال، بهره ور نمودن صنایع فعال و غیر بهره ور، ارتقاء سطح و به روزآوری فناوری صنایع، و تقویت رویکرد اقتصاد سبز در صنایع؛ ۴ هدف کلیدی طرح پل می باشد.
وی تصریح کرد : با توجه به تحریم های ظالمانه از یک سو و توانمندی های فراوان دانشگاه شیراز از سوی دیگر؛ می توان در حوزه های مختلف، پروژه های مشترک تعریف کرد تا مردم از نتایج و مزایای این طرح ها و تعامل دو مجموعه بهره مند شوند.
دکتر سید فخرالدین افضلی ، مدیر دفتر امور فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه شیراز هم در این نشست گفت: باید فضایی ایجاد شود که از نظرات متخصصان دانشگاهی برای بهبود وضعیت صنایع استفاده شود.
وی، مهمترین موانع همکاری صنعت و دانشگاه را تقاضا محور نبودن طرح های تحقیقاتی و پایان نامه ها، کمبود انگیزش، نبود اعتماد متقابل صنعت و دانشگاه، عدم تربیت نیروی مناسب برای حوزه صنعت، پایین بودن بودجه پژوهشی دانشگاه ها، عدم احساس نیاز صنعت به تحقیقات، توجه به چاپ مقاله ها برای افزایش جایگاه هیات علمی و فرآیندهای اداری دانست.
دکتر افضلی افزود: ''خانه صنعت'' با هدف نزدیک ساختن صنعت به دانشگاه در دانشگاه شیراز ایجاد شده و زمینه ای به وجود آمده که اساتید در رشته های مختلف بتوانند با مجموعه های برون دانشگاهی ارتباط پیدا کنند.