عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر کریمی: پارک علم و فناوری حلقه مفقود رسیدن به دانشگاه نسل سوم است

گالری عکس
در این نشست که بعدازظهر چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷ در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر دیناروند رییس شورای راهبردی پارک علم و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی تهران را در عرصه محصول محوری و تولید فناوری در کشور پیشگام دانست و گفت: رویکرد تولید فناوری در دانشگاه سابقه طولانی دارد و از حدود ۲۰ سال پیش بنای آن در دانشگاه گذاشته‌شده است.
وی افزود: زمانی که در کشور مفهوم دانش‌بنیانی وجود نداشت این مفهوم در دانشگاه ایجاد شد و برخی از قوانینی که در این زمینه وجود دارد براساس تجربه‌ای که است در این دانشگاه بدست آمده و اکنون فرصتی است که گام‌های بلندتر برداریم.
دکتر دیناورند با اشاره به داشته‌ها و ظرفیت دانشگاه در ایجاد پارک علم و فناوری گفت: درحال حاضر مراکز رشد فعال، شرکت‌های دانش‌بنیان متعدد، جایگاه بسیار خوب در حوزه پژوهش و  اعتبار ملی داریم و امیدواریم بتوانیم در این حوزه اعتبار جهانی نیز بدست آوریم.
رییس شورای راهبردی پارک علم و فناوری با اشاره به برنامه‌های آینده این شورا گفت: وظایفی که برعهده اعضای شورا گذاشته‌شده است را باید بتوانیم در کوتاه‌مدت به نتیجه برسانیم و درخصوص تصویب اساسنامه و برنامه عملیاتی در هیئت‌امنا و کسب مجوزهای خارج از دانشگاه اقدام کنیم. همچنین طرح‌های توسعه‌ای و برنامه‌های اجرایی نحوه پذیرش شرکت‌ها را نیز  تدوین کنیم.
سپس دکتر مظلومی مدیر پارک علم و فناوری به بیان توضیحاتی درخصوص مفهوم پارک علم و فناوری و پیشینه آن در جهان و کشور پرداخت و گفت: اولین نوع تجمع شرکت‌های صنعتی در سال ۱۸۹۶ در انگلستان صورت گرفت. سپس نخستین پارک علم و فناوری در سال ۱۹۵۱ در امریکا تشکیل شد و در سال ۱۹۷۰ تعداد این پارک‌ها گسترش یافت.
وی افزود: در ایران ۱۶ پارک علم و فناوری ایجادشده و پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران هفدهمین پارکی است که مجوز گرفته است. ایجاد این پارک در منطقه جنوب تهران می‌تواند علاوه بر توسعه فعالیت دانشگاه و صنعت به پیشرفت این منطقه و اشتغال‌زایی کمک کند.
در ادامه هریک از اعضای شورای راهبردی به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود پرداختند. دکتر سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و عضو شورای راهبردی، نقش دانشگاه در اقتصاد کشور را موثر دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران سالانه بیش از ده‌ها هزار میلیارد تومان در اقتصاد کشور نقش دارد و تعامل دانشگاه با پارک علم و فناوری می‌تواند ارزش‌افزوده‌ای برای کشور خلق کند و موجب اعتبار بیش‌ازپیش دانشگاه شود.

تاکید بر تسریع روند ایجاد پارک علم و فناوری
دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز به جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده پرداخت و با اشاره به کتاب خاطرات علی النعیمی وزیر سابق نفت عربستان درخصوص ایجاد دانشگاه پژوهش محور گفت: علاوه بر کشورهای پیشرفته جهان، در کشورهای هم‌جوارمان مانند عربستان نیز سال‌ها درزمینهٔ ایجاد دانشگاه‌های پژوهش محور و فناورانه سرمایه‌گذاری شده است.
رییس دانشگاه با اشاره به تاریخچه دانشگاه گفت: امیرکبیر در سال ۱۲۳۱ مدرسه دارالفنون را تاسیس کرد و  همین یک اقدام او کافی است که به روح بزرگش درود بفرستیم. دانشگاه علوم پزشکی تهران با این پیشینه غنی و نیروی انسانی باانگیزه جایگاه و حق پیشرفت بسیاری دارد. طی ۸۰-۹۰ سال گذشته زیرساخت‌های آموزشی و نسل اولی که در کشور آموزش دیدند محصول این دانشگاه هستند. دانشگاه علوم پزشکی تهران نسل دوم را هم به‌سرعت پشت سر گذاشته و رسیدن به نسل سوم و چهارم نیز دور از انتظار نیست و فرهنگ تولید فناوری به‌خوبی در دانشگاه جاافتاده است.
دکتر کریمی در بخش دیگری از سخنان خود  به اعضای شورای راهبردی توصیه کرد: نام پارک را پارک علم و فناوری دانشگاه  علوم پزشکی تهران بگذارید که همه فرآیندها را دربرگیرد و با نام‌گذاری‌های خاص، فعالیت آن را محدود نکنید. اساسنامه قبلی پارک را هرچه زودتر بازنگری  و برای جذب منابع موردنیاز آن اقدام کنید.
وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری حلقه مفقود رسیدن به دانشگاه نسل سوم است و اختصاص قطعه زمین منطقه ۱۸ به این پارک، مزیت اختصاصی و فرصت طلایی این مجموعه است، افزود: برای تخصیص زمین پارک، دکتر بیگلر و خانم چترروز تلاش بسیاری داشتند که در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مالکیت دانشگاه درآمد؛  تا این لحظه کارها به‌خوبی پیش رفته است. برای ایجاد پارک علم و فناوری هرگونه اقدامی لازم است انجام دهید و آن را به حرف و جلسه محدود نکنید. تا آماده شدن ساختار فیزیکی پارک، می‌توانید ساختار مجازی آن را به وجود آورید.
دکتر کریمی در پایان سخنان خود با تاکید براینکه هرچه زودتر کارها را پیش ببرید و در صورت نیاز دانشگاه نیز بی‌دریغ به شما کمک می‌کند افزود: درست است که در ایجاد پارک باید سودآوری و کمک به دانشگاه را در ذهن داشته باشیم اما در ابتدای کار محدودیت ایجاد نکنید تا کارها به‌خوبی پیش برود.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی