صلح و مدارا میراثی که آیین های ایرانی برای جهان باقی گذاشته اند
.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، حمید تنکابنی رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی این مطلب را «امروز » و در آستانه برگزاری همایش ملی «آیین ؛ صلح ، وحدت و تنوع فرهنگی » که به همت پژوهشکده مردم شناسی برگزار خواهد شد مطرح کرد .او با تشریح جایگاه و اهمیت آیین های ایرانی با توجه به قدمت کشور ، سرزمین ایران را آن چنان که شادروان مهرداد بهار گفته یکی از کهن ترین سرزمین های جهان و یکی از خاستگاه های نگرش و فرهنگ توحیدی دانست .
رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت : در چنین فرهنگی، آیین حلقه اتصال اقوام هم به شمار می آید و نقش عمده ای در آن بازی می کند ، از این نگاه یکی از ویژگی های کلیدی فرهنگ و تمدن ایرانی جایگاه آیین در آن است.
تنکابنی در تبیین نقشی که این آیین ها در به وجود آوردن وحدت ملی و تنوع فرهنگی و مدارا بازی می کنند تصریح کرد :آیین الگوهای عینی از همزیستی اقوام را از همان بدو دوران کودکی تا دوره های بعد در شهروند ایرانی درونی می سازد.
این پژوهشگر علوم اجتماعی گفت : بر پایه آیین های واحد با روایت های مختلف از سوی اقوام ایرانی می توان ارتباطی در هم تنیده و عمیق با مفاهیم مورد اشاره چون وحدت ملی، تنوع فرهنگی و مدارا برقرار کرد.
رئیس پژوهشکده مطالعات اجتماعی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در توضیح اینکه آیین های ایرانی چگونه مفهوم صلح را بازنمایی می کنند گفت :با توجه به ریشه های آیین در فرهنگ و تمدن ایرانی، مفهوم صلح گستره ای وسیع و متنوع از آیین های همگون خود را نشان می دهد.
تنکابنی با اشاره به اینکه آیین های ایرانی در چهره آیین هایی چون نوروز و یلدا دعوت و فراخواندن انسان ها به صلح است تصریح کرد : به واقع میراثی که آیین های ایرانی برای جهان باقی نهاده اند صلح و مدارا است.
به گفته او ، نگاهی به این آیین ها نشان می دهد که چگونه گفتمان فرهنگ به کمک آیین ، به جای گفتمان خشونت و جنگ می نشیند.
گفتنی است ، همایش ملی «آیین ؛ صلح ، وحدت و تنوع فرهنگی » ۷اسفند ماه سال جاری توسط پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار می شود .