عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

نشست تخصصی توسعه همکاری بین ایران و کره جنوبی در حوزه مالکیت فکری برگزار شد

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، جلسه‌ای با حضور هیئتی از محققان سازمان KIIP که زیرمجموعه سازمان ثبت اختراعات (KIPO) در کشور کره جنوبی است و مسئولان مدیریت توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه، روز دوشنبه هشتم بهمن ۹۷ در ستاد مرکزی دانشگاه تشکیل شد.
دکتر فرید عابدین درکوش، مدیر دفتر ثبت اختراعات، دکتر محمدحسین عرفان منش، رئیس مرکز آموزش مالکیت فکری در وزارت دادگستری، دکتر رضا فریدی مجید، معاون مدیر، دکتر اسماعیل موذنی، مدیر گروه تجاری‌سازی، دکتر نصرالله طباطبایی، مسئول امور بین‌الملل و دکتر علی علیزاده نماینده وزارت بهداشت در دفتر انتقال تکنولوژی مدیریت توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه در این نشست حضور داشتند.
این نشست با گزارش دوجانبه و ارائه آمار ثبت اختراعات در حوزه سلامت آغاز شد و با تبادل‌نظر در خصوص فرآیندها و ساختارهای تجاری‌سازی در دو کشور ادامه یافت.
بررسی سیستم تجاری‌سازی اختراع در کشور کره جنوبی در دانشگاه‌ها و بخش خصوصی و نقش دولت در حمایت مادی و معنوی، مشارکت بانک‌های صنعتی و نقش کارگزاران، اهمیت و نقش مالکیت فکری و تعیین درصد مالکیت فکری و دارایی‌های فکری در اختراعات و ساختارهای ارتباط دانشگاه با صنعت و دفاتر انتقال تکنولوژی از مباحث مهم مطرح‌شده بودند.
دکتر طباطبایی تصریح کرد: کره جنوبی ازنظر تکنولوژی و استفاده بهینه از مالکیت فکری و ایران ازنظر تعداد نیروی انسانی آموزش‌دیده ظرفیت خوبی دارند و همکاری این دو باعث پیشرفت هر دو کشور خواهد شد.
دکتر موذنی با اشاره به مفید بودن جلسه اظهار کرد: این نشست دید ما را در خصوص مالکیت فکری و نقش آن در تجاری‌سازی و انتقال تکنولوژی باز کرد و درصدد هستیم کارگاه‌هایی برای آموزش محققان و سفرهایی برای بازدید از دفاتر انتقال تکنولوژی و ارتباط با صنعت کشورِ کره برنامه‌ریزی کنیم.
دکتر فریدی مجید، گفت: هدف ما بررسی مدل‌های مختلف دفاتر انتقال تکنولوژی در سطح آسیا و اروپا است. آماری که از ثبت اختراع در حیطه پزشکی در کره جنوبی ارائه شد، نشانگر موفقیت این کشور است.
وی افزود: تلاش می‌کنیم با طراحی یک مدل خوب، ثبت اختراعات در حوزه سلامت را ارتقا دهیم و با تعیین فرآیندهای تجاری‌سازی، دستاوردهای دانشگاه را به ثمر برسانیم.
دکتر علیزاده، سطح توسعه فناوری در دانشگاه را قابل‌قبول دانست و توضیح داد: سه پیشنهاد برای همکاری با این هیئت مطرح شد که وزارت دادگستری به‌عنوان فوکال پوینت در پیگیری و ادامه همکاری‌ها به ما کمک خواهد کرد.
آموزش نیروی انسانی و محققان کشورمان در حوزه مالکیت فکر و تجاری‌سازی، استفاده از ظرفیت پروژه KSP و بومی‌سازی تجربه این تفاهم‌نامه در کشورمان و همکاری در تدوین سیاست مالکیت معنوی، سه موضوع همکاری دو گروه در آینده هستند.
خبرنگار: سیده فاطمه جوادی