نگاهمان را باید به "سراهای دانشجویی" تغییر دهیم

جواد مقیمیفام، مدیر امور دانشجویی دانشگاه مراغه:
نگاهمان را باید به "سراهای دانشجویی" تغییر دهیم
نشست کارکنان سراهای دانشگاه مراغه با حضور معاون دانشجویی دکتر رسول دانشفراز، مدیر حراست دکتر مهدی ابوالقاسمی، مدیر امور دانشجویی جواد مقیمی فام، مدیر تربیت بدنی دکتر اسدالله کریمی، مسئول مرکز مشاوره دکتر احمد اسمعلی، سرپرست سراها، انتظامات و سایر کارکنان سراها در دانشگاه مراغه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه، دکتر رسول دانشفراز، معاون دانشجویی دانشگاه مراغه ضمن عرض خیر مقدم به حضار جلسه، در حوزه سراهای دانشجویی گفت: حضور غیاب دانشجویان جزء موارد بسیار مهم در سراها است که باید توسط مسئول سرای مربوطه انجام پذیرد؛ حتما ورود و خروجها باید دقیق کنترل شود.
دکتر دانشفراز ادامه داد: مورد بعدی آسیب به اموال سراهای دانشجویی است که مشاهده شده و مورد توجه قرار بگیرد؛ ولی تاکید میکنم در ارتباط با دانشجوها باید با صمیمت رفتار شود، به روحیات دانشجویان توجه بیشتری شود و در صورت بروز مشکل سریعاً به ما اطلاع داده شود تا از دانشجو حمایتهای لازم به عمل آید.
وی در پایان تصریح کرد: در صورت پرداخت به موقع و کامل بهای سراهای ملکی توسط دانشجویان، تا ۸۰ درصد از سوی صندوق رفاه دانشجویان برگشت داده میشود و میتوان برای سراهای دانشجویی هزینه کرد.
دکتر مهدی ابوالقاسمی ضمن اشاره به تعامل تنگاتنگ معاونت دانشجویی و حراست دانشگاه، گفت: حراست در دانشگاه وظیفهی صیانتی دارد نه ایجاد محیط امنیتی. و هدف از این جلسه پیشبینیها و پیشگیریها برای ترمهای آینده است.
وی با اشاره به مشکلات سراها افزود: مشکل مهم که مربوط به حوزه حراست میشود بحث کتمان مطالب است که باید گزارشات و اطلاعات را به موقع جذب کنیم تا بتوانیم پیشگیریهای لازم را اتخاذ کنیم؛ چنانچه اگر یک دانشجو مورد موآخذه قرار بگیرد بهتر از آن است که ۱۰ ماه بعد ۱۰ دانشجور مورد موآخذه قرار گیرد.
دکتر ابوالقاسمی در زمینه بحث مشکل مواد مخدر بین دانشجویان نیز ادامه داد: اگرچه وضع دانشگاه مراغه نسبت به دانشگاههای دیگر در این بحث خوب است اما بدین معنی نیست که بحث مواد مخدر وجود ندارد و باید پیشگیریهای لازم به عمل آید
وی در پایان خاطر نشان کرد: در بدنه سرای دانشجویی، سرپرست سراها و انتظامات در واقع چشم سراها هستند؛ باید آئیننامه کمیته انضباطی را به دقت مطالعه کنند تا نسبت به مسائل اشرافیت بیشتری داشته باشند و در ارتباط و برخورد با دانشجو دقت بیشتری به عمل آید.
همچنین در بخش دیگر جلسه مدیر امور دانشجویی جواد مقیمیفام ضمن اشاره به تصویب برنامه راهبردی معاونت دانشجویی گفت: بخشی از آن برنامه مربوط به برنامه راهبردی سراهای دانشجویی میشود که یکی از بندهای مهم آن تغییر نگرش مسئولان نسبت به سراها میباشد.
وی در بخش دیگران سخنان ضمن اشاره به ماهیت سراها افزود: سرا محل چند بخشی است و راهبرد عملی آن اینست که نگاهمان به سراهای دانشجویی باید تخصصی باشد و اگر با یک دید نگاه کنیم قطعاً دچار عوارض خواهیم شد و به همین دلیل است که صندوق رفاه دانشجویی نام خوابگاه را به سرای دانشجو تغییر داده است.
دکتر احمد اسمعلی، مسئول مرکز مشاوره دانشگاه مراغه، شغل سرپرست سرای دانشجویی را جزء شغلهای مهم بیان کرد و افزود: اگر در اسفند بتوانیم کارگاه تخصصی ۵ ساعته در خصوص چالشهای زندگی دانشجویی برای سرپرست سراهای دانشجویی و سایر کارکنان سراها برگزار کنیم خیلی مثمر ثمر خواهد شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد که مسئولین سراهای دانشجویی باید با چالشهای دانشجویان آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند با دانشجویان ارتباط مناسب برقرار کنند.