از آغاز راه اندازی بخش آنژیوگرافی تا کنون، ۵۵ عمل آنژیوگرافی و ۱۹ عمل آنژیوپلاستی صورت گرفته است - ۱۳۹۷/۱۱/۰۷
دکتر اسماعیل رعیت دوست رئیس بیمارستان پیمانیه جهرم اظهار داشت: در روش آنژیوگرافی از طریق دست، بیمار می تواند بلافاصله پس از انجام عمل از تخت پایین بیاید و راه رود بدون آن که نیازی به بستری مطلق چند ساعته بعد از آنژیو گرافی داشته باشد.
به گفته وی آنژیو گرافی یک روش تشخیصی قطعی است برای مشخص کردن وجود شدت تنگی عروق کرونر، شریان هایی که خون رسانی قلب را برعهده دارند و انسداد آنها باعث بروز سکته قلبی می شود.
وی بیان کرد: آنژیوگرافی برای افرادی انجام می شود که پس از معاینات بالینی، نوار قلب و روش های پیشرفته قوی نظیر ورزش، اسکن هسته ای قلب و استرس اکو یا سیتی آنژیو احتمال تنگی عروق کرونر در بیمار تشخیص داده می شود و آنژیوگرافی به عنوان روش قطعی تشخیص بیماری عروق کرونر استفاده می شود.
دکتر رعیت دوست با اشاره به روش جدید آنژیوگرافی گفت: در این روش جدید یک لوله باریک یا (کاتتر) وارد شریان و از آنجا به مدخل شریان های کرونر هدایت می شود، سپس با تزریق ماده حاجب در این عروق نقاط تنگ شریان شناسایی می شود که در روش سنتی آن کاتتر از طریق شریان کشاله ران به مدخل شریان های کرونر هدایت می شد.
به گفته وی تنگی های شریان بیش از ۵۰ تا ۷۵ درصد باید تحت درمان قرار گیرند که امروزه بیشتر توسط بالون و استنت (فنر) در زمان آنژیوگرافی انجان می گیرد.
رئیس بیمارستان پیمانیه جهرم با بیان این مطلب که آنژیوپلاستی یک روش بسیار موثر درمانی است گفت: آنژیوپلاستی در همان زمان آنژیوگرافی انجام می شود که در این روش یک سیم خیلی باریک وارد رگ کرونر می شود و از روی این ریل باریک بالون و استنت عبور داده می شود که با اتساع بالون، استنت (فنر) به دیواره رگ می چسبد و از تنگی مجدد رگ جلوگیری می شود.
دکتر رعیت دوست عنوان کرد: راه اندازی دستگاه آنژیوگرافی هزینه ای بالغ بر ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در برداشته است و آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی در بیمارستان پیمانیه جهرم با تعرفه دولتی انجام می شود.
وی گفت: آنژیوگرافی های کرونر توسط دکتر محمد شجاعی و دکتر خاطره دهقانی متخصصین قلب و از اساتید دانشگاه و آنژیوپلاستی و استنت توسط دکتر مصطفی فتاحی فوق تخصص اینترونشن قلب از اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد.