عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

عوامل موثر بر مرگ مادران باردار در نشستی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بررسی شد

به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، نشست کمیته بیمارستانی بررسی عوامل موثر در مرگ مادر باردار سه‌شنبه ۲ بهمن ۹۷ با حضور دکتر علی بخشی رئیس بیمارستان ولیعصر (عج) و دکتر تهرانیان رئیس گروه سلامت مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان و نمایندگان گروه‌های تخصصی و فوق تخصصی زنان، بیهوشی، عفونی، نفرولوژی، هماتولوژی، پزشکی قانونی، فارماکولوژی، نورولوژی و داخلی در سالن شورای حوزه ریاست مجتمع برگزار شد.
در ابتدای این نشست گزارشی از روند بستری و درمان مادر باردار پرخطر توسط رزیدنت ارشد زنان ارائه شد.
دکتر تهرانیان، ضمن تاکید بر لزوم اجرای بخشنامه‌های معاونت درمان دانشگاه در خصوص پذیرش، انتقال و اعزام مادران باردار و زایمان کرده پرخطر، گفت: تمامی موارد انتقال مادران پرخطر از سایر مراکز تهران و شهرستان‌ها به بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه باید بااطلاع و تایید کارشناسان ستاد هدایت انجام شود.
وی همچنین بر ضرورت بازنگری و اصلاح اشکالات سیستماتیک همچون گرفتن پذیرش بدون اطلاع ستاد هدایت دانشگاه، گرفتن کامل شرح‌حال بیمار از بیمارستان اعزام کننده، مستندسازی درست پرونده بیماران و درمان مناسب بیماران مبتلابه سپتی سمی مقاوم و ... اشاره کرد و افزود: قطعاً با رفع این موارد می‌توان از مورتالیتی و موربیدیتی قابل‌اجتناب مادران پیشگیری کنیم.
دکتر توگه متخصص هماتولوژی و عضو هیئت‌علمی مجتمع نیز گفت: امروزه باید برای تشخیص اختلال TTP مستندات کافی داشته باشیم و نیاز است تشخیص بر اساس بیوپسی از مخاط و مشاهده رسوب پلاکت و فون ویلبراند و یا بر اساس نتیجه تست ADAMTS۱۳ تائید شود. صرفاً نباید بر اساس علائم بالینی تشخیص مطرح و اقدام به درمان شود، زیرا مداخلات انجام‌شده درنتیجه تشخیص غلط TTP می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری ازجمله افزایش احتمال ابتلا به عفونت را به همراه داشته باشد که می‌تواند حتی منجر به مرگ مادر شود.
دکتر سلیمی نیا با تاکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام عفونت‌های پس از زایمان، Sepsis work up و شروع زودهنگام آنتی‌بیوتیک موثر درروند درمان مادر باردار پرخطر،‌ درمان صحیح سپتی سمی در این مادران را گام موثری در کاهش عوارض، مرگ‌ومیر و موربیدیتی دانست. وی همچنین درمان بهینه بیماران پس تشخیص زودهنگام را کمک شایانی به اقتصاد درمان قلمداد کرد.
دکتر احمدی دبیر گروه مدیریت حوادث، هم در این نشست بر ضرورت ثبت شرح‌حال دقیق و وجود مستندات کافی و واقعی در صورت پذیرش بیمار از طریق ستاد هدایت تاکید کرد.