برای بهبود حوزه سلامت نمی توان از مقوله پژوهش غفلت نمود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ نشست سیاست گذاری اعضا شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با حضور قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، ریاست دانشگاه و اعضا هیات علمی مراکز تحقیقاتی، در سالن اجلاس ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.
دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک – رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در ابتدای این نشست با اشاره به این مطلب که امید است دانشگاه علوم پزشکی گیلان با حمایت های قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بتواند روند رو به رشدی را که در زمینه پژوهشی دارد، ادامه دهد، اظهار داشت: تهیه زیر ساخت ها در خصوص پژوهش بسیار اهمیت دارد و البته انتظار نمی رود که در ظرف مدت کوتاه، به آن دست یافت.
دکتر یوسف زاده چابک ادامه داد: آموزش و پژوهش نسبت به سایر حوزه ها دیربازده است اما در حوزه های بهداشت و درمان می توان پایش و ارزیابی داشت.
وی آغاز نظام ارجاع الکترونیک را در دانشگاه علوم پزشکی گیلان از تیر ماه سال جاری عنوان کرد و گفت: دانشگاه های علوم پزشکی گیلان و گلستان در حال حاضر در اجرای این طرح نسبت به دانشگاه های کشور ، پیشرو می باشند.
دکتر یوسف زاده چابک با اشاره به اجلاس سراسر اخیر مدیران بیمه سلامت کشور، تصریح کرد: در این نشست تجربه موفق دانشگاه علوم پزشکی گیلان در خصوص نحوه استقرار نظام ارجاع الکترونیک برای پوشش کامل کشوری، تشریح شد. اگرچه هنوز راه درازی داریم را در پیش داریم اما الگو برداری سایر دانشگاه ها از این طرح مایه خرسندی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار داشت: ارزیابی های مستمر در حوزه پژوهش می تواند فعالیت های آموزشی و پژوهشی را به سمت اهداف ترسیم شده سوق دهد.
وی در ادامه با اشاره تاریخ طراحی نقشه راهبردی در سال ۹۵ و چشم انداز دانشگاه علوم پزشکی گیلان " پیشرو در بین دانشگاه های نسل سوم" در خصوص موفقیت های دانشگاه اظهار داشت: این مهم نماینگر این است که دانشگاه علوم پزشکی گیلان در راستای اهداف استراتژیک دانشگاه و مطابق با سیاست کشور پیش می رود.
دکتر یوسف زاده گفت: در اجرای طرح تحول نظام سلامت، بودجه ای که می بایست برای بسته های پژوهشی تعلق می گرفت ، متاسفانه در نظر گرفته نشد و این مساله فکر و ذهن مسوولان را متوجه کرد که کمتر به این مقوله واقف بودند.
برای بهبود حوزه سلامت نمی توان از مقوله پژوهش غفلت نمود
وی با تاکید بر نقش آموزش و پژوهش، اظهار داشت: برای بهبود حوزه سلامت نمی توان از مقوله پژوهش غفلت نمود. با توجه به این که دانشگاه علوم پزشکی گیلان در طی سال های پیش شرایط نامساعدی داشت و بالاترین اچ اندیکس ما بین ده تا یازده بود که این امر نشان دهنده وضعیت دانشگاه بود. ما شرایط سختی را شروع کردیم اما هنوز آن جهشی را که باید داشته باشیم ، نداریم. و انتظار داریم از تجربیات اساتید برجسته و وزارتی بهره همند شویم.
دکتر یوسف زاده چابک با اشاره به موفقیت های دانشگاه علوم پزشکی گیلان در راستای اهداف نقشه راهبردی دانشگاه، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان تجربه موفقی در بحث نظام ارجاع الکترونیک در کشور، نظام شبکه اجتماعی سلامت و ... دارد اما هنوز داشبوردی برای اطمینان از رشد پایدار حوزه پژوهشی، وجود ندارد.
وی با اشاره به افزایش نیروهای جوان در دانشگاه علوم پزشکی گیلان، یادآور شد: در حال حاضر نسل دوم دانشگاه ما عمدتا" در حوزه های مختلف در حال فعالیت هستند با توجه به این که آنها سرمایه های دانشگاه علوم پزشکی گیلان محسوب می شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: با توجه به چشم انداز نقشه راهبردی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بین الملل سازی جز هدف اصلی دانشگاه ما به شمار می رود و دانشگاه علوم پزشکی گیلان باید به سمت رقابت با دانشگاه های بین المللی پیش برود.
دکتر یوسف زاده چابک با اشاره به نقاط ضعف و قابل بهبود دانشگاه، تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مرحله ای رسیده است که بدهی ها خود را به نقطه صفر رسانده و معوقات پرسنلی سال ۹۶ را پرداخت کرده است.
وی در پایان یادآور شد: شرایط در حوزه های دیگر هم خوب پیش می رود اما می خواهیم اطمینان داشته باشیم که این سرعت مناسب است؟ دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حال حاضر در مسیر حرکت به سمت توسعه است و امیدواریم که با حمایت و هدایت مسوولان وزارت بهداشت بتوانیم در این مسیر نقاط ضعف را اصلاح نماییم.
دکتر شادمان نعمتی – معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در ادامه هدف از برگزاری این نشست را مرتفع کردن موانع پژوهشی، ارایه راهکارها در خصوص شاخصه های پژوهشی دانشگاه و عملکرد بهتر عنوان کرد.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در زمینه فناوری سلامت ظرف مدت دو سال گذشته بسیار خوب کار کرده است و از حیث مقاله در سال ۹۶ توانستیم از رتبه ۶۲ به ۳۳ ارتقا یابیم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان این که دانشگاه علوم پزشکی گیلان در بخش زیر ساخت پژوهشی نیز در طی دوسال اخیر مقام تیپ دو را ازآن خود کرده است، افزود: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در زمینه زیر ساخت پژوهشی رتبه هفتم را در کشور دارد.
دکتر نعمتی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در بخش برون داده های پژوهشی نیز برای اولین بار طی مدت ده سال گذشته به مقام نهم رسیده است. امتیاز دانشگاه اگرچه بالا است اما انتظار ارتقا ما با داشتن پنچ هزار و اندی دانشجو و اعضا هیات علمی بیش از این است .