عمومی | دانشگاه شهید باهنر کرمان

رئیس گروه پژوهشی فرهنگ و زبان های باستانی پژوهشکده اسلام و ایران در...

دکتر عباس آذر انداز، رئیس گروه پژوهشی فرهنگ و زبان های باستانی پژوهشکده اسلام و ایران در دانشگاه شهید باهنر، روز چهارشنبه۳بهمن ماه۹۷، در حاشیه نشست تخصصی نسخه شناسی گفت: یکی از پروژه‌های که اخیرا از سوی پژوهشگران مورد توجه قرار گرفته است، یافتن و حفظ نسخ خطی است که بخشی از میراث فرهنگی کشورمان به شمار می‌رود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهیدباهنر کرمان، دکتر عباس آذرانداز؛ رئیس گروه پژوهشی فرهنگ در زبان های باستانی پژوهشکده دانشگاه گفت: یکی از پروژه‌هایی که اخیرا از سوی پژوهشگران مورد توجه قرار گرفته است یافتن و حفظ نسخه‌های خطی است که بخش از میراث این کشور به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: کشف نسخه‌های جدید بویژه در حوزه نسخه‌های اوستایی دیدگاهی است که بیش از یک سده مورد پذیرش همگان بوده و به چالش کشیده شده است، دکتر غلامی، استاد دانشگاه فرانکفورت تلاش بسیاری در گردآوری و شناسایی این نسخه ها انجام داده است و بسیاری از این نسخه ها را با همکاری پروفسور آلبرتو کانترا، رئیس بخش ایرانشناسی در دانشگاه برلین در ایران گردآوری کردند.

دکتر آذرانداز بیان کرد: آنان معمولا اگر نسخه‌ای را پیدا می کردند در دانشگاه تهران مرمت می‌کردند ولی پس از عقد قراردادی که پژوهشکده فرهنگ اسلام و ایران با دانشگاه برلین و فرانکفورت آلمان داشت پیشنهاد ما بر این بود که دو نسخه اوستایی که یکی از آن‌ها متعلق به دوره صفوی و یکی از آن‌ها متعلق به دوره قاجار است در دانشگاه شهید باهنر کرمان مرمت شوند.

وی افزود: خوشبختانه در مرکز نسخه های خطی کتابخانه دانشگاه این امکان فراهم شد و آقای هاشمی نژاد و خانم هاشمی زحمت زیادی کشیدند و یکی از نسخه ها را مرمت کردند.

رئیس گروه پژوهشی فرهنگ در زبان های باستانی اظهار داشت: با توجه به اهمیت نسخه های خطی در مطالعات ایرانشناسی تصمیم ما بر این شد که در جلسه رو‌نمایی از نسخه خطی وندیداد نشستی با موضوع نسخه شناسی انجامه وحاشیه نویسی دست نوشته های متون فارسی، اوستایی و پهلوی برگزار کنیم و اطلاعاتی درباره ساختار نسخه و ویژگی‌های نسخه‌های خطی به‌ویژه نسخه‌های اوستایی و نسخه ای که مرمت شده به علاقه مندان داده شود.

وی افزود: این نسخه ها معمولا بعد از مرمت اسکن شده و در سامانه دانشگاه برلین بارگذاری شد و اصل آن به صاحب نسخه بازگردانده می‌شود و درصورت خریداری نسخه، به یکی از کتابخانه‌های کشور اهدا می‌گردد.