عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

بیماری‌های غیر واگیر از پیامدهای نامطلوب اضافه‌وزن و چاقی در کودکان است

حمیرا دهقانی افزود: مهم‌ترین پیامدهای نامطلوب اضافه‌وزن و چاقی در سلامت کودکان و نوجوانان شامل افزایش خطر بروز چاقی بزرگ‌سالی، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و انواع سرطان‌ها در دوران بزرگ‌سالی است.
وی تصریح کرد: در ایران تغییر در شیوه زندگی مانند رفتارهای غذایی نامناسب و کاهش فعالیت بدنی ازجمله مصرف بی‌رویه فست‌فودها، نوشابه‌های قندی، تنقلات تجارتی پرکالری مثل انواع چیپس، استفاده طولانی مدت از بازی‌های رایانه‌ای از دلایل افزایش اضافه‌وزن و چاقی در کودکان می‌باشند.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان افزود: پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر به عنوان یک اولویت اصلی معرفی‌شده و چاقی یکی از فاکتورهای اصلی عوامل خطر این بیماری‌ها محسوب می‌شود.
دهقانی تصریح کرد: با توجه به روند افزایشی چاقی در کودکان و احتمال تداوم آن در بزرگ‌سالی و برای پیشگیری و کنترل اضافه‌وزن و چاقی کودکان و نوجوانان، مداخلات فردی و جامعه محور انجام می‌شود.
وی بیان کرد: مداخلات فردی توسط پزشکان، مراقبین سلامت و بهورزان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان دشتستان و مداخلات جامعه محور نیز توسط نهادهای دولتی و خصوصی در راستای پیگیری از اضافه و وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان انجام می‌گیرد.
کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت امام حسین (ع) نیز گفت: حدود ۲۰ درصد کودکان و نوجوانان کشور دچار چاقی و اضافه‌وزن هستند و یکی از اهداف این برنامه افزایش سطح آگاهی خانواده‌ها در مورد عادات صحیح شیوه زندگی، عادات تغذیه‌ای و فعالیت فیزیکی می‌باشد.
تهمینه خلفی افزود: پس از شناسایی کودکان و نوجوانانی که دچار چاقی می‌باشند، پایش و پیگیری و همچنین آموزش خانواده‌ها و دریافت برنامه رژیم غذایی این افراد توسط کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت انجام می‌شود.

انتهای پیام/ س.غ/۳۰۳۰