عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

متخصص طب اورژانس بیمارستان شهید گنجی برازجان: شهروندان خطر مسمومیت با منوکسیدکربن را جدی بگیرند

دکتر مریم جنتی با تشریح نکات ایمنی خاطرنشان کرد: استفاده از وسایل گازسوز استاندارد و مطمئن، بررسی سالم بودن لوله‌ها و اتصالات آن، بررسی عدم پوسیدگی، سوراخ نبودن شلنگ متصل به بخاری، استفاده از شلنگ کوتاه‌تر از ۱ یک متر، بسته نبودن مسیر دودکش و استفاده از کلاهک ازجمله نکاتی است که خطر گازگرفتگی را به‌شدت کاهش می‌دهد.
وی افزود: علائم مسمومیت با منواکسید کربن می‌تواند طیف وسیعی را شامل شود و بسیاری از علائم آن شبیه به سرماخوردگی است و بیشتر افراد باور دارند که  به دلیل سردی هوا دچار سرماخوردگی شده‌اند.
دکتر مریم جنتی بیان کرد: افرادی که با این گاز بی‌بو مسموم می‌شوند، بیشتر تمایل به استراحت و خوابیدن پیدا می‌کنند و سردرد، ضعف جسمانی، سرگیجه و بی‌قراری، تهوع و استفراغ، خمیازه کشیدن بیش از حد و کاهش دید از دیگر علائم عمومی این مسمومیت‌ها است که شهروندان حتماً در صورت مواجه‌شدن با این علائم، سریعاً خود را به یک مرکز درمانی برسانند.
وی اظهار کرد: گاز منو کسید کربن گازی بدون رنگ و بو است و استفاده از آبگرمکن یا بخاری‌های مستعمل یا دارای نقص فنی و فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل بیش‌ترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل می‌دهند.
دکتر جنتی تصریح کرد: علاوه بر نقص سیستم‌های گرمایشی از قبیل بخاری، اجاق، هیتر، آبگرمکن و غیره که علت رایج مسمومیت در منازل محسوب می‌شود، ممکن است استفاده از زغال(منقل زغالی وکرسی) در فضای داخل منزل (برای آماده کردن غذا یا ایجاد گرما)، نیز مسمومیت ایجاد کند.
و ی بیان کرد: استفاده از زغال در محیط‌های دارای تهویه و جریان مناسب هوا مجاز است و از به کار بردن این وسایل در محیط‌های بسته و فاقد جریان هوا خودداری شود.
متخصص طب اورژانس بیمارستان شهید گنجی برازجان تاکید کرد: نخستین اقدام در برخورد با فردی که  مسموم شده، انتقال دادن به هوای آزاد است و  پس از انجام کمک‌های اولیه باید با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته شود تا با حضور پرسنل اورژانس، فوریت‌های پزشکی انجام شود و با دقت زیاد بیماران دچار مسمومیت استنشاقی با مونوکسید کربن را برای بروز هرگونه علائم یا نشانه سیستمیک تحت نظر قرار دهید.
انتهای پیام/ س.غ/۳۰۳۰