عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

با حضور مدیران کل دفاتر ستادی وزارت جهادکشاورزی، الزامات توسعه کشت نشایی در همکاری با بخش اجرا مورد بررسی قرار گرفت

با حضور مدیران کل دفاتر ستادی وزارت جهادکشاورزی، الزامات توسعه کشت نشایی در همکاری با بخش اجرا مورد بررسی قرار گرفت

کارگروه توسعه کشت نشایی با حضور دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری سازمان، دکتر دانشیان مدیر کل دفتر امور پژوهشی سازمان ، دکتر نجفیان رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و مدیران کل دفاتر ستادی وزارت جهادکشاورزی یکشنبه ۳۰ دی سال جاری در سالن اندیشه ستاد سازمان برگزار شد. در این جلسه ضمن بررسی الزمات توسعه کشت نشایی در تامین امنیت غذایی، بر ضرورت اجرای اولویت های این الگوی کشت از جمله توسعه مکانیزاسیون و سیستم های آبیاری تاکید شد.
دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری سازمان با اشاره به سابقه طولانی این نوع کشت در کشاورزی، توسعه آن را برای اکوسیستم آسیب پذیر ایران ضروری دانست. وی با برشمردن مزیت های اجرای این الگوی کشت در کاهش مصرف آب، گریز از سرمازدگی و استفاده بهینه از نهاده ها، ضرورت  نقش آفرینی بخش اجرا در خصوص توسعه و ترویج کشت نشایی را یادآور شد.
دکتر دانشیان مدیر کل دفتر امور پژوهشی سازمان  با اشاره به ضرورت بهره مندی از روش های نوین در توسعه کشاورزی کشور، پرداختن به موضوع کشت نشایی را به عنوان اقدامی لازم برای افزایش بهره وری از سیاست های مورد توجه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برشمرد و خاطر نشان ساخت شکل گیری کارگروه کشت نشایی در وزارت جهادکشاورزی حاصل تعامل مطلوب و برگزاری جلسات مستمر بین سازمان تات و معاونت زراعت بوده است که شایسته است از تلاش های همکاران معاونت های اجرایی وزارتخانه در این زمینه قدردانی نمایم. وی هم چنین با اشاره به مزایای شیوه کشت نشایی، وظیفه مندی بخش اجرا را در توسعه این الگوی کشت در زمینه ایجاد پایلوت در بخش های مختلف کشور برشمرد. دکتر دانشیان با اشاره به اجرای این الگوی کشت در محصولات پنبه، چغندر قند و کلزا ابراز امیدواری کرد با رفع موانع موجود در مکانیزاسیون کشت نشایی و سیستم های آبیاری ویژه این شیوه کشت بتوان شاهد توسعه این روش در زراعت سایر محصولات کشاورزی باشیم.
دکتر مختار پور عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی گلستان ضمن ارائه نتایج پژوهش های انجام شده  در خصوص کشت نشایی مهم ترین مزیت این شیوه کشت را در صرفه جویی تا ۴۰ درصد در مصرف آب و تولیدِ اقتصادی در کشاورزی نام برد. وی هم چنین با اشاره به اهمیت مشارکت بخش خصوصی در زمینه ترویج این روش کشت، پیشنهاداتی در خصوص توسعه کشت نشایی با محوریت شرکت های دانش بنیان ارائه داد.
دکتر اصغری مدیر کل دفتر سبزی و صیفی با اشاره به اهمیت توسعه کشت نشایی در کشور با توجه به محدودیت ذخایر آبی ، کل وسعت کشت نشایی در کشور را ۲۱۰ هزار هکتار برشمرد که هم اکنون کشت چغندرقند، ذرت، پنبه در الویت این شیوه کشت قرار دارد. وی با اشاره به ضرورت بسترسازی مناسب برای توسعه این شیوه کشت، اهمیت بهره مندی از تجهیزات کارآمد و تکنولوژی به روز را در کاهش هزینه های تولید یادآور شد.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی