دستاوردهای فناورانه و نوآورانه استان بوشهر معرفی و رونمایی شد
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در نخستین بخش ار سفر خود به استان بوشهر ضمن بازدید از توانمندی و دستاوردهای شرکت های دانش بنیان، واحدهای فناور و استارتاپ های مستقر در این استان از چند دستاورد ایران ساخت رونمایی کرد.
افتتاح آزمایشگاه سم شناسی با تجهیزات ایران ساخت
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با حضور در یکی از بزرگترین مجتمع های آزمایشگاهی جنوب کشور، آزمایشگاه سم شناسی این مجموعه را افتتاح کرد. در این آزمایشگاه سم شناسی بیش از ۱۵۷ نمونه سم محصولات غذایی و کشاورزی شناسایی و تشخیص داده می شود.
بازدید از مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای بوشهر
همچنین معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در ادامه برنامههای خود در استان بوشهر از مرکز تحقیقات پزشکی هستهای بوشهر بازدید کرد. مرکز طب هسته ای و تصویربرداری مولکولی بوشهر بیش از ۵۰ نوع خدمت در بخش های تشخیص و آزمایشگاهی ارائه می کند. این مرکز ضمن تلاش برای دستیابی به مرجعیت علمی در حوزه تشخیص و درمان سرطان گام های مهمی در درمان سرطان های پیشرفته پیموده است. درمان بیماران باسرطان تیروئید مقاوم به ید رادیواکتیو، درمان سرطانهای تمایزیافته تیروئید با یُد رادیواکتیو، درمان با MIBG برای بعضی از تومورهای کودکان، درمان سرطانهای پیشرفته غددی-عصبی، درمان سرطان پیشرفته پروستات، درمان روماتیسم پیشرفته مفاصل، درمان بیماری پرکاری تیروئید با مواد رادیواکتیو و درمان سرطان متاستازی استخوان با مواد رادیواکتیو در این مرکز فناور پزشکی انجام می شود.
رونمایی از محصولات دانش بنیان فناوران دانشگاهی
ستاری در ادامه سفر به استان بوشهر به مرکز پژوهش و فناوری دانشگاه خلیج فارس رفت و از محصولات دانش بنیان فناوران و پژوهشگران دانشگاهی مستقر درمرکز پژوهش و فناوری دانشگاه بوشهر رونمایی کرد.
این محصولات توسط واحدهای فناور دانشگاهی در زمینه های کشت بافت گیاهی، تجهیزات دانش بنیان آزمایشگاهی، فرآوردهای گیاهان دارویی، نرم افزارها و زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات تولید شده بود.
نمایش دستاوردهای فناورانه در پارک علم و فناوری بوشهر
ستاری همچنین در پارک علم و فناوری خلیج فارس استان بوشهر حضور یافت و از دستاوردهایی که واحدهای فناور مستقر در این پارک علم و فناوری به نمایش گذاشته بودند، بازدید کرد. فناوران مستقر در این پارک علم و فناوری تجهیزاتی چون پهپاد سم پاش، نانو مواد گرافن، دستگاه الکتروتراپی کرانیال برای کاهش اضطراب، دستگاه اسکیمر پلاسمای سرد برای بازیافت آبهای نامتعارف و تصفیه پساب شهری و صنعتی را در معرض نمایش گذاشتند.
بوشهر منطقه نوآور می شود
همچنین در این سفر، با هدف تبدیل منطقه تجاری بوشهر به منطقه دانش بنیان و نوآور، تفاهم نامه ایجادکانون های فناوری و نوآوری با هدف پیشرفت دانایی محور شهر بوشهر منعقد شد.
منطقه ویژه علم و فناوری خلیج فارس یکی از مناطق پنج گانه علم و فناوری کشور به شمار می رود و در راستای حمایت و تسهیل استقرار و فعالیت مراکز فناورانه، شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها، برای تبدیل شدن به اقتصاد دانایی محور این تفاهم نامه به صورت کنسرسیوم بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، منطقه ویژه علم و فناوری خلیج فارس، پارک علم و فناوری خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر، شهرداری بندر بوشهر و شورای اسلامی منعقد شد.
تقویت و توسعه همکاری ها و فعالیت های مشترک در راستای ایجاد پهنه های شهری فناور به منظور تبدیل بندر بوشهر به شهر دانایی با رویکرد کارآفرینی و فن آفرینی و کمک به تحقق برنامه های طرفین موضوع این تفاهم نامه است.