عمومی | دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه سالم در بیمارستان شهید رجایی گچساران


کارشناس مسئول تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران از برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه سالم با محوریت کاهش مصرف قند، نمک و چربی در این بیمارستان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران؛ محبوبه کوهکن گفت: بیماری های غیرواگیر یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در کشور به شمار می روند به طوری که ۸۲درصد کل بار بیماری ها در ایران به بیماری های غیرواگیر اختصاص دارد .

وی رشد زندگی شهرنشینی را باعث تغییر الگوی مرگ و میر از بیماری های واگیر به بیماری های غیر واگیر دانست و افزود: افزایش استرس های زندگی شهری، کاهش فعالیت بدنی به دلیل تغییر الگوی زندگی و صنعتی شدن، افزایش چاقی به دلیل افزایش رفاه مردم، دسترسی بیشتر به غذا و از همه مهمتر تغییر الگوی مصرف مواد غذایی توسط مردم از علل ابتلا به بیماری های غیرواگیر است .

کارشناس مسئول تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران تصریح کرد: یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است که بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع۲ و برخی از انواع سرطان ها است .


وی ادامه داد: مطالعات انجام شده نشان داده است که با رعایت تغذیه مناسب تا ۸۰درصد موارد دیابت، ۵۰درصد بیماری های قلبی عروقی و۴۰ تا ۳۰درصد سرطان ها قابل پیشگیری است .

کارشناس مسئول تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران گفت: در گچساران ۴۰ درصد از خانوارها از نمکدان، سر سفره غذا استفاده می کنند  و ۸۵ درصد خانوارها مصرف بیش از نیاز نمک دارند و ۶۰ درصد مرگ های گچساران در سالهای اخیر متاثر از تغذیه نامناسب بوده است .


کوهکن اذعان داشت: ۶۰درصد بزرگسالان استان مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند که یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیماریهای غیرواگیر ترویج فرهنگ تغذیه سالم در سطح جامعه است .

وی در پایان خاطر نشان کرد: در این پویش از طریق برگزاری جلسات گروهی، پخش تیزرهای آموزشی از طریق فضای مجازی، برگزاری جشنواره های غذایی در ادارات و مدارس، آموزش های لازم به منظور فرهنگ سازی تغذیه سالم و استفاده از مواد مغذی و کاهش مصرف قند و نمک و چربی داده می شود. ۵