دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان در بازدید از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس بر ضرورت اجرای پروژه های تحقیقاتی کاربردی تاکید کرد
دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان در بازدید از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس بر ضرورت اجرای پروژه های تحقیقاتی کاربردی تاکید کرد
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان ضمن بازدید از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی شنبه ۲۹ دی ماه سال جاری، در دیدار صمیمانه با رئیس، معاونان، محققان، اعضای هیات علمی، مدرسان، کارشناسان و جمعی دیگر از همکاران رئیس مرکز تحقیقات و آموش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس بر ضرورت اجرای پروژه های تحقیقاتی کاربردی برای حل مسائل کشاورزان در عرصه تولید تاکید کرد.
دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان با اشاره به لزوم اطلاع رسانی از دستاوردهای اثربخش سازمان، ضرورت معرفی گستره فعالیت های سازمان را به منظور آگاهی مسئولان بلندپایه و به ویژه دستگاه های نظارتی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد. دکتر خاوازی با اشاره به ضرورت انتشار نشریات و مقالات علمی به عنوان اقدامی لازم، بر پرداختن به مسائل کاربردی در حل مشکلات خسارت زای تولید در عرصه کشاورزی تاکید کرد.
دکتر خاوازی با اشاره به تغییرات جدید در آیین نامه ترفیع و ارتقاء اعضای هیات علمی، بر حمایت کامل سازمان از انجام طرح های تحقیقاتی کاربردی و نتیجه بخش در کشاورزی تاکید کرد. وی با اشاره به دغدغه وزیر جهادکشاورزی درحل مشکلات کشاورزان در مزارع ، توجه بیشتر به تعریف و اجرای پروژه های تحقیقاتی کاربردی در پاسخ به نیازهای واقعی بخش اجرا را خواستار شد. رئیس سازمان با اشاره به ضرورت درآمدزایی مراکز و موسسه های تحقیقاتی در تامین هزینه های جاری، تقویت تیم گیاهان دارویی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس و استفاده از پتانسیل های بخش خصوصی در این زمینه را در افزایش چند برابری درآمد مرکز موثر دانست. دکتر خاوازی یکی از سیاست های کنونی سازمان را با توجه به شرایط بین المللی کشور، افزایش ارتباطات فردی و شناسایی افراد متخصص و صاحب نظر بین المللی و دعوت از این افراد برای بهره گیری از دانش آنها در کشور دانست.
دکتر خاوازی با بیان مثال هایی از وضعیت امکانات گذشته، لزوم تغییر انجام فعالیت ها با توجه به امکانات موجود خاطرنشان ساخت با توجه به تغییر شرایط و امکانات ملی و بین المللی و وضعیت خاص کشور در دنیا، باید برخی از دیدگاههای سنتی را کنار گذاشته و روشهای جدیدی را برای پیشرفت در زمینه های مختلف تحقیقات و آموزش کشاورزی انتخاب کرد. دکتر خاوازی با اشاره به تعداد زیاد دانشگاه های وزارت علوم در سراسر کشور، فعالیت های تحقیقاتی کشاورزی را در بیشتر موارد متفاوت از فعالیت های دانشگاهی و دارای اولویت دانست. وی طرح نظام نوین ترویج را مدلی مناسب و کارآمد در دستیابی به اهداف سازمان ارزیابی کرد و آن را حاصل همکاری و مشورت افراد خبره از دانشگاه و سازمان و سایر نهادهای ذیربط دانست.
دکتر خاوازی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به پیشرفت سال های اخیر سازمان، موفقیت های به دست آمده را مرهون زحمات نیروی انسانی گمنام سازمان دانست که در جای جای این سازمان بزرگ مشغول خدمت صادقانه و اثربخش هستند. رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارتقای ساختار نیروی انسانی این مرکز و تقویت تجهیزات در سال های اخیر را از خدمات مدیریتی وی برشمرد و از تلاش های وی قدردانی کرد.
دکتر ابراهیم زارع رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس گزارشی از فعالیتها و دستاوردهای چهار سال گذشته مرکز را ارائه نمود. مواردی درخصوص وضعیت نیروی انسانی، ماشین آلات و تجهیزات مرکز، مسائل مالی و رفاهی، مسایل پژوهشی و مسائل آموزشی از موارد مهم در گزارش بود. وی ارتباط موثر به وجود آمده بین سازمان جهاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی و سایر بخش های حوزه کشاورزی در استان فارس در طی این مدت را بسیار ارزنده دانست. بحث های پژوهشی از مسائل دیگری بود که دکتر زارع در گزارش خود بدان اشاره کرد. وی عملکرد مرکز در بخش های مختلف را نیز بیان کرد و رتبه مرکز در سازمان تات را نسبت به مراکز دیگر مقایسه نمود. پیشرفت کمی و کیفی نشریات در تالار ترویج و افزایش امتیاز در این زمینه نیز بیان شد. انجام همایش های کارآفرینی، سامانه آموزش مجازی سامکا، برنامه محققان معین از نقاط مثبت مورد اشاره بود. دکتر زارع ضمن اشاره به برگزاری ۱۴ همایش خشکسالی در استان فارس، آن را به عنوان نقطه قوتی در معرفی مرکز در دورترین نقاط استان فارس حائز اهمیت دانست.
دکتر استخر به عنوان نماینده ایستگاه های تحقیقاتی در خصوص تاسیسات ایستگاه ها، لزوم انجام فعالیت های زیرساختی، مشکلات موجود در اجرای طرحهای تحقیقاتی، کاربردی نمودن طرح ها خصوصاً طرح های تحقیقی-ترویجی، فعالیت شرکت های دانش بنیان، اعتبار پروژه های ملی و آیین نامه ترفیع و ارتقاء و افزایش نیرو های مورد نیاز در ایستگاه مطالبی را بیان داشت.
دکتر کریمی به عنوان نماینده بخشهای تحقیقاتی در خصوص ایجاد کانون بازنشستگان سازمان به لزوم بازنگری در وضعیت دستگاههای موجود در طرح های تحقیقاتی و گردش کار طولانی تصویب طرح ها اشاره داشت.ضرورت ارتقای کیفی نقش موسسات در هدایت طرح ها و هماهنگی بین اعضای هیات علمی مرکز و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی از دیگر موضوعات مورد اشاره در سخنان دکتر کریمی بود.
دکتر سخاوتی نیز به عنوان نماینده معاونت آموزشی ضمن قدردانی از تصویب آیین نامه جدید اعضای هیات علمی آموزش در خصوص وضعیت اعضای هیات علمی آموزشی مراکز مطالبی را بیان داشت.
ضرورت ارتقای جایگاه علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در سطح بین المللی، توجه ویژه به تسریع در تصویب طرح ها، پرهیز از اجرای طرح ها به صورت جزیره ای، رفع مشکلات و مسائل موجود محققان غیر هیات علمی و محققان معین، تسهیل در روند اجرای طرح های تحقیقاتی، تدوین نقشه راه تحقیقات کشاورزی، لزوم تغییر برخی از روش های سنتی و به روز رسانی تجهیزات آزمایشگاهی از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود که از سوی محققان، اعضای هیات علمی و همکاران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس مطرح شد و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در فضایی صمیمانه به سوالات مطرح شده از سوی همکاران پاسخ گفت.