عمومی | سازمان نظام مهندسی ساختمان ایران

برگزاری گردهمایی بزرگ مهندسان، کاردان ها، معماران تجربی و استادکاران صنعت ساختمان استان یزد

برگزاری گردهمایی بزرگ مهندسان، کاردان ها، معماران تجربی و استادکاران صنعت ساختمان استان یزد
صبح روز جمعه ۲۸ شهریور، سالن همایش های جمعیت هلال احمر یزد شاهد یکی از بزرگترین همایش‌های مشترک مهندسان، کاردان‌ها، معماران تجربی و استادکاران صنعت ساختمان بود که با وجود تعطیلی پایان هفته، دعوت سازمان نظام مهندسی ساختمان و سازمان نظام کاردانی را برای شرکت در این گردهمایی علمی و تخصصی و تجربی پذیرا شدند و با شور و اشتیاق در این محل گرد آمدند.
به گزارش روابط عمومی سازمان، در این گردهمایی که مهندس صادقیان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد، مهندس سفید رئیس شورای اسلامی شهر یزد و مهندس فرهمند شهردار منتخب و جمعی دیگر از مسئولان بلندپایه استان در جمع مهندسان و معماران تجربی حضورداشتند، رئیس‌سازمان از فعالیت ۲۰۰ دفتر طراحی مهندسی در یزد یادکرد و دو نقشه ای بودن ساختمان ها را حاصل واقعی نبودن نقشه های مصوب دانست.
دکتر سالاری گفت: باید این چرخه معیوب به گونه‌ای اصلاح شود که علاوه بر انطباق نقشه های مصوب با واقعیات و الزام مالک و مجری به پیاده‌سازی آن، نظارت کامل و بی رحمانه ای بر روند ساخت و ساز اعمال شود تا ساختمان طبق ضوابط به پیش برود و در صورت تخلف، برخورد جدی با این موارد در زمان وقوع تخلف صورت گیرد.
وی افزود: با توافق صورت گرفته قرار است با برون سپاری امور اجرایی شهرداری، این مهم با تصدی گری سازمان نظام مهندسی ساختمان به نیابت شهرداری و با جدیت انجام شود تا اجازه تخلف به کسی داده نشود.
دکتر محمدرضا جواهری متخصص سازه و زلزله و دبیر اجرائی شورای مرکزی در سخنرانی علمی خود در همایش مشترک مهندسان، معماران و کاردان ها و استادکاران صنعت ساختمان استان یزد، با نمایش تصاویری از زلزله کرمانشاه اظهار داشت: در سازه های اسکلت فلزی عدم تناسب طول و عرض ساختمان، اشکالات مهاربندها، کوچک بودن صفحات فولادی در محل های اتصال تیر به ستون ها و اجرای نامناسب پیوندها از مهم‌ترین دلایل خرابی هاست که توجه بیش از پیش به جوشکاری را در اینگونه ساختمانها می طلبد.
دکتر محمدرضا جواهری از دخل و تصرف غیرمجاز و خطرآفرین در اسکلت های فلزی به ویژه بادبند ها در مراحل مختلف عملیات اجرایی ساختمان ها به عنوان یک آسیب بزرگ یاد کرد و گفت: گاه دیده می شود برای عبور کانال کولر و نصب پنجره به راحتی بخشی از اسکلت فلزی ساختمان بریده می شود که خطرات زیادی به دنبال دارد.
دبیر اجرایی شورای مرکزی کیفیت بد بتن را مهمترین زمینه تخریب ساختمان ها در زلزله کرمانشاه اعلام کرد و حفظ ویژگیهای بتن مطلوب را در گرو کوتاه کردن فاصله زمانی بین تولید تا مصرف بتن مرغوب دانست.
این متخصص سازه و زلزله همچنین طول بیش از حد بازشوها در دیوار را که نباید مجموعه آنها اعم از در و پنجره، بیش از نصف طول دیوار باشد، عامل موثری در خطرپذیری ساختمان دانست.
به گفته وی مجموع سطح بازشوها نیز نباید بیش از ۳۰ درصد سطح دیوار باشد و علاوه بر آن فاصله بین بازشوها نیز طبق دستورالعمل ها نباید کمتر از ۷۵ سانتیمتر باشد. دکتر جواهری در سخنان خود مهندسان و کاردانها و معماران تجربی و استادکاران صنعت ساختمان را به هماهنگی هرچه بهتر در رعایت مقررات و اصول ساخت و ساز توصیه کرد.
دکتر فلاح نائب رئیس اول سازمان و دبیر همایش نیز  بحث تاب آوری در هنگام زلزله که ارتباط مستقیم با زیرساختهای شهری دارد و نیز بحث مقررات و سیاست های ساخت و ساز در بافت جدید و بافت فرسوده را از مواردی دانست که باید در گروه های تخصصی سازمان به صورت ویژه پیگیری شود.
دکتر فلاح از حاضران خواست آموزش و کسب تجربه را برای ایفای هرچه بیشتر نقش خود در ساخت و ساز نصب العین قرار دهند.
در این همایش آقای بابائی رئیس سازمان نظام کاردانی با ابراز تاسف از خلاف سازی های رایج و برخورد ضعیف کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری با متخلفان گفت: یکی از دلایل اصلی مهاجر پذیری یزد با وجود کم آبی، آزادی مهاجران در ساخت و ساز خلاف است که عملا ساخت و ساز را برای آنها کم هزینه و ساده کرده و نتیجه آن احتمال خسارت های بزرگ در حوادث طبیعی است.
در این مراسم علاوه بر تجلیل از کاردانها و معماران پیشکسوت، از یک دختر خردسال که روایتگر آسیب های عاطفی و خانوادگی ناشی از یک نمونه تخلفات ساختمانی بود تجلیل شد.
گفتنی است: از بخش های جذاب و تاثیر گذار همایش مشترک مهندسان، معماران، کاردان ها و استادکاران صنعت ساختمان، روایت مشکلات اجتماعی و پیامدهای خانوادگی ناشی از وقوع حوادث در کارگاه های ساختمانی به دلیل تخلفات توسط یک دختر خردسال بود که حاضران را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
براساس این روایت، یک حادثه ساختمانی اگر چه ممکن است پس از مدتی در اذهان کمرنگ و مشمول مرور زمان گردد، اما تبعات آن برای خانواده های قربانیان سالیان درازی باقی می ماند و چه بسا سرنوشت هایی را که می توانست با آرامش رقم بخورد، با آشفتگی های روحی و افسردگی های طولانی درگیر می سازد.