عمومی | مجتمع آموزش عالی سراوان

حضور مشاور بانوان مجتمع در نشست مشاوران زنان و خانواده دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی

بسمه تعالی
به گزارش روابط عمومی مجتمع، نشست مشاوران زنان و خانواده دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با حضور مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده، مدیر کل دفتر امور بین‌الملل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، مدیر کل سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و جمعی از استادان زن هیئت علمی در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد .
دکتر زهرا کیاسالاری مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده در ابتدای این نشست با تاکید بر حضور زنان در شوراهای اصلی تصمیم‌گیری و بانک اطلاعاتی گفت: حضور زنان در این شوراها و بانک اطلاعاتی از جمله اقداماتی است که ما می‌توانیم به منظور بهبود شرایط زنان از طریق وزارت علوم پیگیری کنیم .
دکتر کیاسالاری با اشاره به انتظارات معاونت امور زنان و خانواده از اساتید دانشگاهی و فعالان علمی زن، گفت: حضور فعال و علمی در دانشگاه‌ها، ارتقای توانمندی‌ها، هدایت پژوهش‌ها به سمت پژوهش زنان و دنبال کردن مباحث فرهنگی از جمله مواردی است که ما درخواست انجام آن را از بانوان علمی و دانشگاهی کشورمان داریم .
وی با تاکید بر اینکه عزم وزارت علوم بر این است که موانع رشد زنان برداشته شود، افزود: این موانع باید توسط اساتید احصا شود و به وزارت علوم ارائه شود و با انجام بررسی‌های لازم از این طریق به سازمان‌های مرتبط ابلاغ شود لذا امیدواریم با توجه به اهمیت این مسئله، شناسایی و بیان نیازها بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد .
در ادامه دکتر فلاحتی، مدیر کل دفتر امور بین‌الملل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تاکید بر اهمیت تخصص‌گرایی زنان، گفت: این امر تضمین‌کننده برابری فرصت‌ها و دسترسی به امکانات است زیرا در حال حاضر در سطوح مختلف تعارضات و نیازهایی ناشی از ضعف در فرهنگسازی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد .
وی همچنین به انجام پژوهش بررسی موانع ارتقای زنان در پژوهشکده مطالعات فرهنگی اجتماعی وزارت علوم اشاره کرد و اظهار داشت: اکنون این پژوهش به صورت تخصصی به بررسی چالش‌های موجود زنان در دانشگاه‌ها با هدف ارائه راهکارهایی جهت حل آن‌ها می‌پردازد .
وی در پایان اظهار داشت: امیدواریم راهکارهای ارائه شده در این پژوهش مورد توجه قرار گیرد و به رفع چالش‌های زنان منجر شود .
دکتر خدیجه کشاورز، عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در باره پژوهش انجام شده در خصوص چالش‌های دختران دانشجو در دانشگاه‌های ایران، گفت: برای انجام این پژوهش، ۴ دانشگاه مازندران، سیستان بلوچستان، اراک و بوعلی سینای همدان انتخاب شد دلیل انجام اینکار هم این بود که مسائل دانشگاه‌های خارج از مرکز با مرکز بسیار متفاوت است و کمتر به آن‌ها توجه می‌شود .
دکتر کشاورزدر رابطه با محورهای پژوهش بررسی چالش‌های دختران دانشجو در دانشگاه‌های ایران، بیان کرد: در این پژوهش به برخی پرسش‌ها از جمله مشکلات زنان بعد از هیئت علمی‌شدن و تاثیر نظام جنسیت در فعالیت‌های علمی آن‌ها پاسخ داده شده است .
دکتر کشاورز با تاکید بر سرمایه‌گذاری در خانواده تصریح کرد: بسیاری از اساتید زن، بین تطابق فعالیت‌های علمی با زندگی مشترک دچار مشکل می‌شوند که لازم است به منظور بهبود کیفیت فعالیت‌های آن‌ها در هر دو بخش، وزارت علوم رویکرد سرمایه‌گذاری در خانواده را به کار گیرد زیرا دانشگاه به عنوان یک نهاد شایسته‌سالارانه باید بتواند بین کار و زندگی اساتید زن هماهنگی ایجاد کند .
در ادامه این نشست، اساتید و فعالان علمی آموزش عالی به بیان نظرات، پیشنهادات و انتظارات خود پرداختند .
لازم به ذکر است سرکار خانم دکتر گلدرزهی مشاور امور بانوان مجتمع نیز به نمایندگی از این مجتمع در نشست فوق حضور داشتند.