برگزاری نخستین نشست هم اندیشی " شورای امر به معروف و نهی از منکر"
نخستین نشست هم اندیشی " شورای امر به معروف و نهی از منکر" دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف بررسی چالش های اجرایی دستورالعمل های اخلاق حرفه ای در سالن شورای دانشکده داروسازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در ابتدای این نشست مسئول نهاد رهبری دانشگاه ضرورت توجه به بحث پوشش به عنوان یکی از وجوه اخلاق حرفه ای در فضاهای دانشگاهی را یادآور و اظهار داشت: موضوع پوشش در همه دانشگاه های جهان متفاوت از فضای عمومی جامعه تعریف و قوانین جدی بر آن اِعمال می شود که تمکین از آنها مهم و لازم الاجراست.
دکتر طباطبایی افزود: این امر باید به دانشجویان القاء شود که تاکید بر بحث پوشش یک ضرورتِ متاثر از نگاه دینی نیست، بلکه برآمده از اقتضائات فضای حرفه ای و ضوابط حاکم بر آن است که با هدف سالم سازی محیط آموزشی و خدشه دار نشدن شان دانشجو و دانشگاه صورت می پذیرد.
رییس شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست، اجرای آیین نامه های مربوط به بحث پوشش حرفه ای را از دغدغه های مهم این دانشگاه عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به ساختار دانشگاه های علوم پزشکی که علاوه بر واحدهای آموزشی، دارای بخش های بالینی نیز می باشند اجرای این دستورالعمل ها در سطوح مختلف اعم از دانشجو، استاد و کارکنان از ضرورت و حساسیت بیشتری برخوردار است.
دکتر محمد رضا دارابی با ذکر این نکته که در بحث اخلاق حرفه ای، علاوه بر رعایت پوشش، الزام به اخلاق در رفتار و گفتار ( همه سطوح اعم از دانشجویان، کارکنان و اساتید) نیز مهم است افزود: در کنار تذکرات شفاهی، سازوکارهای قانونی نیز برای این بحث پیش بینی شده که از سوی واحدهای مختلف دانشگاه از جمله کمیته تخلفات کارکنان و کمیته انضباطی در بخش اساتید و دانشجویان لازم الاجراست.
دکتر اعتضاد رضوی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم، موضوع پوشش را به عنوان بخشی از رفتار حرفه ای، برخوردار از اهمیتی ویژه دانست و گفت:در بسته های تحول و نوآوری آموزش، یکی از موضوعات پیش بینی شده اعتلای اخلاق حرفه ای است که تمام سطوح دانشگاه اعم از اساتید، کارکنان و دانشجویان را در بر می گیرد.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام ابراهیمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تاکید بر ضرورت عبور از مباحث تئوری در بحث اخلاق حرفه ای و عملیاتی شدن آن در دانشگاه ها گفت: در حال حاضر ابهام در برخی مفاد آیین نامه ای و برخوردهای سلیقه ای در خصوص این دستورالعمل ها سبب شده تا عملکردها با نتایجی متفاوت رقم بخورد و با وجود این تفاوت ها کارآیی وضمانت اجرایی آیین نامه های اخلاق حرفه ای با علامت سوال هایی روبروست.
وی بومی سازی آیین نامه های اخلاق حرفه ای و شفاف کردن مصادیق رفتارهای ناهنجار در این دستورالعمل ها را از جمله راهکارهای اجرای هر چه بهتر آن دانست و بر برگزاری جلسات منظم فرهنگی و عقیدتیِ مرتبط با این دستورالعمل ها تاکید کرد.
{jcomments on}