عمومی | شورای عالی انقلاب فرهنگی

امیدواریم توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرهنگ بیش از پیش باشد

جلسه مشترک دکتر عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و حجت الاسلام و المسلمین واعظی رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم روز شنبه۱۳۹۷/۱۰/۲۹ در محل دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی حجت الاسلام والمسلمین واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در ابتدای جلسه ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س) گفت: شروع کار دکتر عاملی از قم که موطن ایمانی و خاستگاه تحصیلات علمی شماست را به فال نیک می گیریم.
وی افزود: انتصاب شما که فارغ التحصیل حوزه و دانشگاه هستید موجب خواهد شد که با کمک حوزه و دانشگاه بتوانید این مسئولیت را انجام دهید و امیدواریم توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرهنگ بیش از گذشته باشد.
حجت الاسلام واعظی ادامه داد: تاکنون سهم علم بیش از فرهنگ بوده اما فرهنگ خطیرتر است و پیشرفت ها بدون جدیت در امر فرهنگ میسر نیست و اگر خواهان پیشرفت در این حوزه ها باشیم ابعاد مختلف حیات جمعی در بعد فرهنگی بدون زیرساخت فرهنگی میسر نیست.
وی افزود: سند مهندسی فرهگی سند مهمی است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است و البته در بخش هایی نیاز به بازنگری دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اینکه ما در اسناد فهرستی از عناوین خوب را کنار هم بگذاریم کافی نیست و باید تمامی دستگاه های حاکمیتی و غیرحاکمیتی را گرد هم جمع آوریم.
وی افزود: امیدواریم در دوران شما به کمک نهادهای حوزوی و دانشگاهی این اتفاق بیفتد و میان کسانی که در تولید فرهنگ نقش دارند و نهادهای حاکمیتی که وظیفه صیانت از فرهنگ را برعهده دارند هم افزایی صورت گیرد و سند مهندسی فرهنگی به خوبی اجرایی شود.
حجت الاسلام و المسلمین واعظی ادامه داد: در زمینه حکم مقام معظم رهبری مطالباتی آمده که امیدواریم عملیاتی شود و به پیش رود.
وی افزود: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم دارای ظرفیت بالایی است که شناخت خوبی از حوزه فرهنگ دارند و تمامی آنها آماده کمک به شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه خطاب به دبیر شورای عالی انقلاب گفت: شورای حوزوی ظرفیت مناسبی را در اختیار دارد و از تمامی بخش های حوزه در آن مشغول به فعالیت می باشند می­توانند به فعالیت شما در شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این جلسه حجت الاسلام پارسانیا گفت: دفتر تبلیغات اسلامی که به عنوان زیرمجموعه دفتر مقام معظم رهبری مشغول به فعالیت می باشد که سنخ کار آن از جنس کار مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و شورای عالی انقلاب فرهنگی و در شان سیاستگذاری است.
وی ادامه داد : کمیسیون حوزوی در ابتدا در دانشگاه باقرالعلوم مشغول به فعالیت شد و در ادامه آن شورای حوزوی را راه اندازی کردیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دفتر تبلیغات اسلامی وظیفه خود می داند که بتواند در حوزه سیاستگذاری نظام خدمت کند و اقتضای دبیرخانه شورا نیز بر این اساس است که مستقیم عهده دار پژوهش نشود و از ظرفیت های اینچنینی استفاده کند.
در ادامه جلسه گزارشی از فعالیت های سازمان تبلیغات اسلامی ارائه شد.
رصد مستمر تحولات میدانی و توجه به تغییرات مسائل و مشکلات محیط های فرهنگی، احصاء مسائل اجتماعی، لزوم شناخت مسائل اجتماعی و نگاه همه­جانبه به فرهنگ، توجه به هم افزایی میان ظرفیت های مختلف کشور از مواردی بود که در این جلسه مورد توجه قرار گرفت.
همچنین تاکید شد مرکز ملی پاسخگویی به شبهات دینی به عنوان سازمانی کاملاً الکترونیکی در ۸ سال گذشته حدود ۲۰ میلیون سوال را پاسخ داده که اکثر آن از طریق تلفن و فضای مجازی بوده است.
انتشار نشریات در حوزه کودک و نوجوان، ادبیات داستانی و تولید محصولات تجسمی و سمعی بصری از دیگر مواردی بود که به آن اشاره شد.
در پایان حجت الاسلام و المسلمین واعظی گفت: ما عقیده داریم تا بدنه دانشگاه مبادرت به تولید علوم انسانی نکند طرح درستی به دست نخواهد آمد و مشکلات ما در این حوزه برطرف نخواهد شد و به همین منظور طرح گفتمان با همکاری که با سازمان سنجش صورت گرفت از میان ۳۰۰۰ نفر اول کنکور علوم انسانی ۱۲۰۰ نفر در مصاحبه شرکت کردند که از میان آنها حدود ۲۵۰ نفر پذیرفته شدند.
وی ادامه داد: در این زمینه حدود ۶۰ رشته در مقطع تحصیلات تکمیلی راه اندازی کرده ایم که استقبال خوبی از آن صورت گرفته است و تاکنون ۴ دوره آموزشی به پایان رسیده است.
دکتر عاملی در این زمینه پیشنهاد کرد توافقی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گیرد و با ایجاد یک طرح تلفیقی میان رشته ای بین دروس دانشگاهی و حوزوی، برخی از واحدهای درسی دانشگاه ها از طریق حوزه آموزش داده شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: لزوم تدوین سند توسعه فرهنگ اسلامی
دکتر سعیدرضا عاملی با عرض تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: ظرفیت بسیار خوبی در مجموعه دفتر تبلیغات وجود دارد که در حوزه های متعددی مشغول به فعالیت می باشند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی یک بحث کلی را با دستگاه ها شروع کرده ایم و با حدود ۴۰ دستگاه نامه نگاری کرده ایم تا مسیر ورودی شورای عالی انقلاب فرهنگی را از حوزه اجرا به حوزه سیاستگذاری متمرکز کنیم.
وی ادامه داد: در این نامه نگاری ها از دستگاه های مربوطه خواسته ایم تا انتظارات خود از شورای عالی انقلاب فرهنگی را اعلام کنند و به ما بگویند که چه نهادهایی باید تاسیس کنیم، چه اسناد و آیین نامه هایی نیاز دارند و کدامیک از اسناد مصوب شورا در حوزه وظایف آنها نیاز به بازنگری دارد؟.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: در حوزه فرهنگ اگر بتوانیم سند مستقلی راجع به توسعه فرهنگ اسلامی تدوین کنیم قابل توجه است.
وی افزود: ما به مسائل فرهنگی بیشتر به شکل گفتاری و رسانه ای نگاه می کنیم حال آنکه خیلی از مسائل فرهنگی ما مربوط به عرصه عمل است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: سه عنصر شهروندی در مسائل اجتماعی کشور بایستی مورد شاخص حقوق اجتماعی در یک کشور اقلیت ها – چه دینی اجتماعی و سیاسی- اینها اگر احساس امنیت و آرامش کنند ما پیشرفت کرده ایم
وی افزود: عنصر دوم شهروندی نظام حقوقی است و بحث اخلاق حرفه ای و کدهای مسئولیت اجتماعی از جمله مسائلی است که باید مورد توجه دفتر تبلیغات اسلامی قرار گیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تنها چیزی که در حال حاضر می تواند رسانه های اجتماعی را محدود کنند همین فعالیت در حوزه مسئولیت های اجتماعی است.
دکتر عاملی افزود: عنصر سوم مسئله تعلق اجتماعی است که ناشی از تامین دو عنصر قبلی است و مقام معظم رهبری هم به آن توجه دارند.
وی افزود: نظام جمهوری اسلامی و روحانیت همگی در یک ظرف مشترک فعالیت می کنند و شایسته است در نظام روزمره ای که وجود دارد به اهمیت این مساله توجه داشته باشیم.