عمومی | دانشگاه فرهنگیان

دانشجو معلمان باید مروج فرهنگ تعامل و ارتباط با معلولین باشند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان دکترعروف زاد مدیر امور پردیس های اصفهان با حضور در سازمان بهزیستی استان در دیدار با مدیر کل این سازمان، گفت: دانشگاه فرهنگیان رسالت آموزش معلمان آینده کشور را دارد و در این راستا می توان شرایطی را ایجاد کرد که با  برگزاری دوره های گوناگون، دانشجو معلمان نسبت به فرهنگ تعامل و ارتباط گیری با معلولین آگاهی کامل پیدا کنند و همین آموخته ها را به دانش آموزان انتقال دهند.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان افزود: دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه ماموریت گرا است که با رسالت تربیتِ معلمان آینده ایران اسلامی در حال فعالیت است؛ ما هم اکنون در دانشگاه فرهنگیان - با عنایت به قانون استخدام سه درصد از معلولین در جذب مهارت آموزان - میزبان معلولین گرامی هستیم که اگر به صورت مناسب برنامه ریزی شود حتما می توان از ظرفیت آنها بهره برد.

وی همچنین اظهار کرد: تعامل دانشگاه فرهنگیان با سازمان بهزیستی در ابعاد گوناگون باعث هم افزایی خواهد شد، باید زمینه ای ایجاد نمود تا با برگزاری کارگاره ها و دوره های کوتاه مدت از سوی بهزیستی برای دانشجو معلمان به عنوان یک وظیفه اجتماعی قانون حمایت از معلولین و حتی فرهنگ تعامل و ارتباط با معلولین را آموزش داد.

دکتر عروف زاد در ادامه بیان کرد: از زمینه های دیگری که امکان همکاری با بهزیستی وجود دارد می توان به آموزش های پیشگیری از معلولیت و ژنتیک و همچنین حضور مشاوران سازمان در مراکز مشاوره دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد که با برقراری تفاهم نامه همکاری در زمینه های مختلف فراهم خواهد شد.

مدیر کل سازمان بهزیستی استان اصفهان: فرهنگ به کارگیری و مراوده با معلولین باید در جامعه نهادینه شود.

دکتر فرشاد در دیدار با سرپرست دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان گفت: مشکل اساسی که با آن روبه رو هستیم این است که مردم فرهنگ برخورد با معلول را نمی دانند و نمی توانند با او ارتباط بگیرند و باعث اذیت معلولین می شوند، باید فرهنگ تعامل و ارتباط با معلولین در جامعه نهادینه شود.

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان بیان کرد: باید مردم بدانند که معلولین هم از خودشان هستند و برخورد های مناسب با آنها داشته باشند؛ متاسفانه فرهنگ به کارگیری معلولین هم نهادینه نشده است باید در کار ها از معلولین استفاده شود تا آنها با حضور در جامعه، خود و توانایی خود را اثبات کنند بسیاری از آنها توانمندی های  خوبی  دارند.

وی افزود: حضور دانشگاه فرهنگیان و پیش قدم شدن دانشگاه در جهت فرهنگ سازی حمایت از معلولین و نهادینه کردن ارتباط و مراوده با معلولین نگاه نو و بسیار خوشحال کننده ای است. دانشجو معلمان به خوبی می توانند ارتباط و برخورد مناسب با معلولین و افراد دارای ناتوانی را به دانش آموزان آموزش دهند.

دکتر فرشاد عنوان کرد: اگر فردی درکودکی آموزش ببیند و با نحوه حمایت از معلول و حقوق معلول آشنا شود.حتما در بزرگسالی نگاه متفاوت به معلولان ندارد و این باعث می شود معلولین در جامعه بیشتر و بهتر حضور پیدا کنند.ضمن اینکه دانشجو معلمان با آموزش دیدن از سوی بهزیستی و حضور در مناطق و روستا های مختلف و با آگاهی بخشیدن حتما می توانند در پیشگیری از معلولیت و مشکلات ژنتیکی نقش مهمی را ایفا کنند.

وی اظهار کرد: در زمینه اعطای مجوز و هماهنگ کردن اعزام مشاور برای دانشگاه فرهنگیان آمادگی وجود دارد. همچنین با همکاری و برقراری تفاهم نامه می توان از تیم های اجتماع محور خوابگاهی سازمان بهزیستی  برای دانشجویان شبانه روزی بهره برد که بسیار در کاهش آسیب های احتمالی موثر است.

وی در پایان ابراز کرد: آمادگی لازم برای انعقاد تفاهم نامه در ابعاد اعلام شده و موارد دیگر از سوی بهزیستی وجود دارد و حتما تفاهم دو جانبه موجب ارتقاء هر دو سازمان خوهد شد.