عمومی | دانشگاه معارف اسلامی

پنجاه و سومین جلسه تفسیر نهج‌البلاغه توسط استاد مجد فقیهی

پنجاه و سومین جلسه تفسیر نهج البلاغه توسط استاد مجد فقیهی روز سه شنبه ۲۵ دی ۹۷ در نمازخانه دانشگاه برگزار شد.

در این جلسه استاد به تفسیر حکمت ۶ نهج البلاغه پرداختند.

امیرالمومنین (ع) در حکمت ۶ نهج البلاغه می فرماید: «صَدْرُ الْعَاقِلِ‏ صُنْدُوقُ‏ سِرِّهِ‏ وَ الْبَشَاشَهُ حِبَالَهُ الْمَوَدَّهِ وَ الِاحْتِمَالُ قَبْرُ الْعُیُوبِ وَ مَنْ رَضِیَ عَنْ نَفْسِهِ کَثُرَ السَّاخِطُ عَلَیْهِ»

سینه خردمند، صندوق راز اوست و خوشرویی وسیله دوست یابی است و شکیبایی، گورستان پوشاننده عیبها است و انسان از خود راضى، دشمنان او فراوان است.

استاد مجد فقیهی در تفسیر جمله «الْبَشَاشَهُ حِبَالَهُ الْمَوَدَّهِ» گفتند: مودت امری اکتسابی است و باید آدمی آن را کسب و جلب کند.

خداوند متعال در آیه ۲۱ سوره روم می فرماید: «وَمِنْ آیَاتِهِ اَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ اَنْفُسِکُمْ اَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا اِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّهً وَرَحْمَهً اِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ»

و از نشانه‌های او اینکه همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید و در میانتان مودّت و رحمت قرار داد؛ در این نشانه‌هایی است برای گروهی که تفکّر می‌کنند!

استاد در ادامه بیان کردند، خداوند در این آیه می فرماید: (وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّهً وَرَحْمَهً) و نفرمود: (وَجَعَلَ فیکمْ مَوَدَّهً وَرَحْمَهً) یعنی مودت امری اکتسابی است.

برای دریافت صوت اینجا کلیک کنید.

Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course
download mobile firmware
Download Nulled WordPress Themes
ZG۹۳bmxvYWQgbHluZGEgY۲۹۱cnNlIGZyZWU=