عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

استقرار بیش از ۴۵۰ شرکت در اطراف دانشگاه صنعتی شریف/ همواره بر پژوهش‌های بنیادی تاکید می‌کنیم

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، دکتر فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در رویداد «ناحیه نوآوری شریف» که امروز (دوشنبه) در این دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه برنامه‌های راهبردی دانشگاه به گونه‌ای تنظیم شده که بتوان در آینده الگویی برای دیگر دانشگاه‌ها باشد، گفت: این دانشگاه برنامه راهبردی خود را تنظیم و در سال ۱۳۹۶ به تصویب شورا و هیئت امنای دانشگاه رساند.
وی با بیان اینکه معیار برنامه‌ها و توسعه فعالیت‌های آن سرآمدی دانشگاه در امر آموزش، پژوهش و فناوری و اثربخشی اجتماعی و حرکت به سمت استقلال مالی نسبی است، افزود: در حال حاضر ۵۵ هزار دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف در اکثر صنایع همچون برق، فولاد، مخابرات و آی تی حضور فعالی دارند.
دکتر فتوحی عنوان کرد: ما همواره بر پژوهش‌های بنیادی تاکید می‌کنیم و کیفیت محوری را به جای کمیت محوری مدنظر قرار داده‌ایم؛ هر چند که این موضوع به بودجه دانشگاه آسیب می‌زند، اما راهبرد‌های خود را همواره روی کیفیت محوری حفظ می‌کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: این دانشگاه همواره تلاش کرده است که ارتباط خود با صنعت را رشد دهد؛ از این رو اولین دانشگاهی هستیم که بالاترین حجم قرارداد‌ها و پروژه‌های مشترک با صنعت را در کار داشته است.
به گفته وی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از اعضای هیئت علمی شریف درگیر پروژه‌های ارتباط با صنعت هستند و همچنان ظرفیت زیادی برای ارتقای این موضوع وجود دارد.
وی تاکید کرد: ایده آل است که هیچ پایان نامه‌ای در دانشگاه تعریف نشود؛ مگر اینکه حمایت صنعت را داشته باشد و مشکلی از مشکلات کشور را مرتفع کند.
دکتر فتوحی خاظر نشان کرد: ناحیه نوآوری شریف توانسته تاکنون بیش از ۴۵۰ شرکت را در اطراف دانشگاه مستقر کند که این ناحیه جذابیت زیادی دارد و نشان‌دهنده پتانسیل دانشگاه برای رونق دهی به کسب و کار‌های نوپا است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: باید برای توسعه ناحیه نوآوری از بخش خصوصی استفاده حداکثری داشته باشیم؛ چرا که این ناحیه می‌تواند کار‌های محققان دانشگاه را ضمن توجه به منافع دولت تکمیل کند.
وی در پایان تاکید کرد: آخرین بخش برنامه راهبردی یعنی رسیدن به استقلال نسبی را همواره در نظر گرفته‌ایم و از این رو با تعریف یک مدل برد برد بین شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه سعی کردیم، تنوع ایجاد شود.
ز.ح ۷۴/ ع.ع ۵۷