رئیس دانشگاه گیلان از غرس ۲ هزار اصله نهال در پنجاهمین سال فعالیت آموزش عالی استان خبر داد
مراسم گرامیداشت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری با حضور مدیران استانی و فعالان عرصه محیط زیست در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.
دکتر احمد رضی رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم با بیان اینکه برگزاری مراسمات فرهنگی در فضای دانشگاه موجب اثرگذاری بیشتر در نسل جوان میشود اظهار داشت: منابع طبیعی همواره در طول تاریخ مورد توجه بشر واقع بوده است.
دکتر رضی با بیان اینکه در جامعه کنونی غفلت از منابع طبیعی تبعات ناخوشایندی را برای جوامع مختلف ایجاد کرده است تصریح کرد: پیشینیان برای درخت که به عنوان نماد منابع طبیعی است شخصیت انسانی قائل بوده و درخت را موجودی زنده و با احساس میدانستند.
وی توجه ویژه پیشینیان و رابطه صمیمی آنها با منابع طبیعی را از اهمیت بالای منابع طبیعی دانست و تاکید کرد: دیدگاه جوامع کنونی به درخت یک دیدگاه اقتصادی و مالی بوده و این دیدگاه تخریب منابع طبیعی را افزایش داده است.
رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه با فرهنگسازی باید دیدگاه اقتصادی نسبت به منابع طبیعی را اصلاح کرد افزود: تغییر دیدگاه نسبت به منابع طبیعی و حفظ و حراست از این میراث گرانبها نیازمند همت و تلاش جمعی است.
دکتر رضی آموزههای دینی و حوزههای علمی و دانشگاهی را در اصلاح دیدگاه اقتصادی به منابع طبیعی اثرگذار عنوان کرد و گفت: دانشگاه گیلان آمادگی انجام اقدامات متعدد را در اصلاح دیدگاه اقتصادی به منابع طبیعی و حفظ و حراست از این میراث بزرگ دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه گیلان علاوه بر دانشکده کشاورزی دانشکده منابع طبیعی دارد خاطرنشان کرد: دانشگاه گیلان در رشتههای جنگلداری، آبخیزداری، محیط زیست و شیلات تا مقطع دکترا دانشجو تربیت میکند.
دکتر رضی با گرامیداشت فرارسیدن پنجاهمین سالگرد تاسیس آموزش عالی در استان گیلان است و با تاکید بر اینکه نیم قرن از تلاش و همت متخصصان و اساتید دانشگاهی در استان گیلان میگذرد گفت: تلاش است با همت مضاعف پیوند مقاومتری میان جامعه و دانشگاه برقرار شود.
رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه مراسم گرامیداشت پنجاهمین سال فعالیت آموزش عالی در استان گیلان، روز ۱۷ اسفند ماه با حضور دکتر نوبخت معاون رئیس جمهور در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار میشود افزود: در پایان این مراسم به مناسبت هفته منابع طبیعی ۲ هزار اصله نهال در محیط دانشگاه گیلان غرس میشود.
مهندس محسن یوسف پور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان هم در این مراسم با بیان اینکه نباید روز درختکاری و منابع طبیعی را محدود به یک روز و یک هفته کنیم، گفت: هر روز ما باید روز منابع طبیعی و محیط زیست باشد.
وی با اشاره به وضعیت پوشش گیاهی کشور، عنوان کرد: جنگل های هیرکانی به صورت یک نوار در شمال کشور وجود دارد، اما دنیایی از تنوع ژنتیکی را در خود جای داده و آرزوی هر کشوری در دنیاست که یک ذره از این میراث ارزشمند را داشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، با بیان اینکه متخصصان منابع طبیعی و علوم جنگل در دنیا به احترام نام «هیرکانی» از جای خود برمی خیزند، گفت: ارزش جنگل در این است که علاوه بر تولید اکسیژن، عامل حفظ آب و خاک است و از نظر اکولوژیکی اهمیت دارد.
مهندس یوسف پور، با اشاره به مساحت یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتاری جنگل های هیرکانی شمال کشور، اظهار کرد: حفظ وجب به وجب جنگل ها وظیفه شرعی، ملی و قانونی ماست.