عمومی | دانشگاه کردستان

رئیس سازمان بسیج اساتیدکشور: در طول ۴۰ سال اخیر به اقتصاد شرکت‌های دانش‌بنیان هیچ توجهی نشده است

نفت با انقلاب ما چه کرد؟؟؟؟
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، مجتبی زارعی در همایش استادان و نخبگان دانشگاهی استان کردستان که در محل تالار فردوسی دانشگاه کردستان برگزار شد، به موضوع سوانح نفت پایگی توسعه ایران و راه انقلاب کردستان فردا پرداخت.
وی با بیان اینکه شاید یکی از راه‌های برون‌رفت استان کردستان توجه به مسائل مهمی باشد که امروز به آن اشاره می‌کنم، افزود: قریب به ۴۰ سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد اکنون انقلاب ما و مملکت در چه وضعیتی است آیا ما غیر از این انقلاب سیاسی، انقلاب فرهنگی و اقتصادی هم داشتیم یا خیر فقط رژیمی رفته و  نظامی استوار شده است بنابراین ما باید به پاسخ این پرسش‌ها برسیم.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور خاطرنشان کرد: از دویست و سی و نهمین سالروز تشکیل اتحادیه آمریکا چند روزی گذشته است ولی آنقدر به دموکراسی رسیده‌اند که از بحران‌ها عبور کرده و خود را پیدا کرده‌اند اما ما بعد از گذشت ۴۰ سال انقلاب آیا انصاف است که برخی تطبیق‌ها را به عنوان دال مرکزی پس رفت و پیشرفت انقلاب مطرح کنیم و آیا توانستیم بعد از این مدت آنگونه که وعده داده‌ بودیم تعادلی در اداره امور ، اداره کشور و بانک‌ها ایجاد و همسو با پیام انقلاب حرکت کنیم.
زارعی با بیان اینکه ما وارث یک سیستم هستیم که به عنوان نفت پایگی از آن یاد می‌کنیم، افزود: ما وارث یک دیوان سالاری هستیم که بر پایه نفت استوار شده و از خاندان پهلوی ایجاد و  تا کنون این روند استمرار داشته است.
وی با اشاره به اینکه در زمان سلطنت حکومت بی‌نیاز از مردم بود، خاطرنشان کرد:  حکومت دور از مردم بود و اداره امور مملکت از عواید نفتی حاصل می‌شد تا جایی که  در سال ۴۱ حدود ۶۲ درصد بودجه مملکت از فروش نفت حاصل می‌شد، واما امروز خطری که جمهوری اسلامی را تهدید می‌کند دور شدن از مردم است.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با بیان اینکه آمریکا با انقلاب دینی کشورهای دیگر کاری ندارد، تصریح کرد: قدرت‌های برخوردار از انرژی در منطقه خاورمیانه می‌خواهند منطقه را ببلعند و کاری با حکومت اسلامی ندارند لذا نفت بعد از انقلاب سیاسی و مرکز مبادلات ایران، انگلیس و آمریکا شد.

مشکل از آنجا پدید آمد  که نفت سیاسی شد
زارعی خاطرنشان کرد: هنگامی که نفت سیاسی شد ما در دام یک دیوان سالاری نفتی گرفتار شدیم و همه امورات خود را به نفت گره زدیم.
وی با طرح این سوال که آیا تاکنون در حوزه اقتصاد کاربرنامه‌ریزی شده در استان کردستان انجام شده است، آیا نظام برنامه‌ و بودجه ریزی کردستان، ایلام و سیستان و بلوچستان باهم تفاوتی دارد، افزود: خیر جواب منفی است و متاسفانه پیام انقلاب این نبود.
وی تاکید کرد: مطالب من به دولت خاصی و اصولگرا، اصلاح طلب و اعتدالگرا تعلق ندارد.
زارعی با اشاره به اینکه همچنان که مشاهده می‌کنیم تغیرات قیمت نفت بر بودجه و اقتصاد تاثیر دارد، ادامه داد:  بله همه ما صرف نظر از سلایق  در گروگان نفت هستیم و کاری را که ما با منابع خود انجام می‌دهیم هیچ جای دنیا انجام نمی‌دهند.

تکنوکرات‌ها میراث مشترک بشریت هستند
وی با بیان اینکه ما درگیر طایفه تکنوکرات‌ها شده ایم عنوان کرد: اینان بنا بود که با زبان علم مملکت را اداره کنند آیا علم می‌گوید اورانیوم و نفت را خام بفروشیم اکنون می‌بینیم که برخی از مسوولین و اساتید استان کردستان از خام فروشی مواد معدنی این استان نگران و ناراضی هستند جای این استان در فرآوری مواد معدنی کجاست، نفت نگذاشت ما به صنایع تبدیلی توجه کنیم چون عنصر صادرات و واردات دال مرکزی است.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور گفت: آیا در طول این چند سال ما نباید کاری می‌کردیم که در گروگان نفت نباشیم و محورهای توسعه را به سمت دیگری وابسته می‌کردیم تا کمتر آسیب ببینیم.

بی‌توجهی به اقتصاد شرکت‌های دانش‌بنیان در طول ۴۰ سال اخیر
وی با بیان اینکه تفکر شرکت‌های دانش بنیان بی‌نیازی از نفت و عدم وابستگی به آن است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در طول ۴۰ سال اخیر تا کنون  به اقتصاد شرکت‌های دانش‌بنیان  هیچ توجهی نشده است.

نفت با انقلاب ما چه کرد؟؟؟؟
زارعی تاکید کرد: مگر انقلاب ما مردمی نبود چرا امروز نفت پایه شده و مردم به حاشیه رانده شده اند چرا اصل ۴۴ قانون اساسی به دلیل قانون نفتی به بازی گرفته شده است.
وی با بیان  این که  نفت با انقلاب ما چه کرد، ادامه داد: سلطان‌ها پدید آمد، سلطان شکر و غیره.
نفت صدای دولت‌ها را کلفت کرده است.