عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

"مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی لرستان" در محل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان افتتاح شد

"مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی لرستان" در محل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان افتتاح شد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ، مراسم " افتتاح مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی لرستان" با حضور دکتر ولدان مدیرکل دفترامورفناوری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مهندس امیری معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان، دکتر بازدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، دکتر سپهوند رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان و معاونان مرکز، دکتر شاکرمی رئیس پارک علم و فن آوری استان لرستان، واحدهای مستقر در مرکز رشد، شنبه ۲۲ دی ماه سال جاری در محل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیع استان لرستان برگزار شد.
دکتر سپهوند رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان در افتتاحیه این مراسم ضمن عرض خیر مقدم، مرکز رشد را فرصتی مناسب برای  ارائه ایده های نوین در بخش کشاورزی دانست  و بر لزوم بهره مندی واحدهای فن آور از همفکری و مشاوره مرکز تاکید کرد.
مهندس امیری معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان گفت: ایجاد مراکز رشد یکی از کارهای بسیار ارزشمند و پر اهمیتی است که مورد توجه مسئولان استان است. وی با بیان اعلام آمادگی استاندار و مسئولان استانی از  حمایت و پشتیبانی مراکز رشد خاطر نشان ساخت: یقیناً با توجه به رشد پیشرفت‎ علمی دنیا برای رقابت با سایر مراجع علمی احتیاج به  علمی شدن فرآیندها  و به روز شدن داریم.  مهندس امیری با اشاره به نقش مراکز رشد در پیشرفت علمی کشور بیان داشت: مراکز رشد یکی از پایه‎های اساسی است که فناوران و صاحبان ایده نظرات خود را بیان کرده و مورد محک قرار می‎دهند که در نهایت به پارک‎های علم و فناوری روی آورده و تجاری سازی می‎شوند. معاون اقتصادی استاندار لرستان در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: از ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان تنها ۱۸۰ هزار هکتار تحت کشت آبی است که با استفاده از ایده‌های فناورانه می‌توان  مساحت بیشتری را به زراعت آبی اختصاص داده و برای افزایش بهره وری خاک برنامه ریزی کرد. مهندس امیری با بیان اینکه حجم سرمایه‌گذاری صندوق کشاورزی تا سال گذشته ۲۳ میلیارد تومان بوده است، ادامه داد: با حمایت استاندار این مبلغ به ۴۵ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

دکتر شاکرمی رئیس پارک علم و فناوری لرستان با اشاره به ضرورت راه انداری مراکز رشد کشاورزی بیان داشت: مراکز رشد مراکز جامعی هستند که همه ایده‌های فناوری را در همه بخش‌ها شامل می‌شوند، اما در این میان جای مرکز رشد تخصصی کشاورزی خالی بود. وی خاطر نشان کرد: پارک علم و فناوری استان از سال ۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده است و در حال حاضر  ۵ مرکز رشد فعال در شهرستان‌های بروجرد، خرم‌آباد، دلفان، الیگودرز و دورود دارد.
دکتر ولدان مدیرکل دفتر امور فناوری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی موضوع "بازاریابی" را مهمترین مشکل فناوران دانست و بیان داشت: این نقیصه موجب شده در مواردی محصولِ تولید شده توان رقابت با کالای مشابه خارجی را نداشته باشد.  وی با اشاره به کارکردهای مرکز در توسعه فناوری های روز بیان داشت: مراکز رشد در حقیقت مانند پلی است که روی دره مرگ تکنولوژی زده می‌شود و سبب کاهش ریسک توسعه فناوری‌ می شود؛ به این ترتیب در صورت نبود مراکز رشد، فناوری عرضه شده به بازار با ریسک‌ بالا و امکان شکست همراه خواهد بود.
دکتر ولدان با اشاره به وجود ۱۹ مرکز رشد کشاورزی در کشور، از برنامه‌ریزی سازمان تات برای راه اندازی مراکز رشد در همه استان ها خبر داد و افزود: از برنامه‌ریزی سازمان تات این است که در همه استان‌ها حداقل یک مرکز رشد راه‌اندازی شود و بستر لازم برای ارائه مشاوره‌های علمی و فنی، آزمایشگاه و ایستگاه‌های تحقیقاتی را که بخشی از ظرفیت‌های مراکز هستند برای بهره مندی شرکت ها فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به تعریفی مرکز رشد و اهداف شکل گیری آن خاطر نشان ساخت: اگر دولتمردان می‌خواهند به فناوران کمک کنند، باید بازار را اصلاح کرده و با رفع نقیصه ها بستر را برای فعالیت این قشر فراهم کنند و قدرت رقابت را به فناور بدهیم و از این طریق فناوران می‌توانند محصولات و کالاهای تولیدی خود را به خوبی عرضه کنند، چرا که دقیقا هدف مرکز رشد این است که تکنولوژی مرحله گذار خود را از موسسه یا مرکز تحقیقاتی به عرصه تولید طی کند و  خدمات نوین یا تولید محصولات نوین ناشی از دانش را ارائه کند.