عمومی | انجمن بتن ایران

دهمین نمایشگاه صنعت سیمان آغاز به کار کرد

دهمین نمایشگاه صنعت سیمان و گرامیداشت ۸۵ سالگی این صنعت سه شنبه با حضور معاون امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در محل نمایشگاه های بوستان گفت و گو افتتاح شد.


به گزارش خبرنگاری اقتصادی ایرنا ، در این نمایشگاه ۲ روزه که در تاریخ ۱۸و ۱۹ دی ماه در محل نمایشگاه های بوستان گفتگو برگزار گردید. انواع تجهیزات و قطعات مربوط به کارخانجات آسفالت، دستگاه سرند، دستگاه مرکزی بتن ثابت، سنگ شکن های مخروطی، لوله و متعلقات برای عملیات بتن ریزی فونداسیون ها در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.
فعالان صنعت، همچنین تجهیزاتی چون دیوارهای برشی و سقف ها، جک بتن شکن، جک ملات شکن، اره برش مغز بتن، انواع قالب بتن، عمل آوری بتن، میز ویبره، اره برش مستقیم خاک، چکش تراکم، الک های دانه بندی، لرزاننده و اولتراسونیک بتن، تجهیزات آزمایشگاه مجهز بتن، تجهیزات کامل آزمایش برش، انواع تجهیزات و ابزار عایق نسوز ها و فیلتراسیون را به نمایش درآورده اند.
این نمایشگاه در مساحت ۲ هزار متر مربع بود که حضور فعال غرفه انجمن بتن ایران، مورد بازدید علاقه مندان و متخصصان صنعت سیمان قرار گرفت.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ایران درباره برپایی این نمایشگاه اظهار داشت: صنعت سیمان از جمله صنایع کلیدی و مادر کشور است که سهم مهمی در توسعه پایدار کشور داشته است.
عبدالرضا شیخان با اشاره به برگزاری مراسم گرامیداشت ۸۵ سالگی صنعت سیمان ایران خاطرنشان کرد: همایش تخصصی با حضور اکثریت شرکت‌های سیمان مناطق مختلف کشور و برخی از صنایع پایین دستی و و ارائه دهندگان خدمات برگزار می شود.
همزمان با برگزاری این نمایشگاه تخصصی ده‌ها شرکت تولیدی و واحدهای تحقیقاتی دانشگاهی و پژوهشی جدیدترین فناوری های ساخت و تولید بتن پیشرفت های صورت گرفته این حوزه و جدیدترین تجهیزات صنعت سیمان و صنایع وابسته را ارائه می کنند.
در ادامه رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور گفت: ظرفیت تولید سیمان کشور به سالیانه ۸۶ میلیون تن رسیده، اما بازار داخلی حتی از بازار سال ۸۳ نیز کوچکتر شده است.
به گفته «سیدمحمد اتابک»، امروز ۷۴ کارخانه و ۹۶ خط تولید سیمان در کشور وجود دارد که عمر ۴۷ خط کمتر از ۱۰ سال است.
وی یادآور شد: هرچند بزرگترین توسعه در تولید سیمان در جهان پس از چین در ایران اتفاق افتاده، اما امروز شرکت های تولیدی برای پرداخت بدهی های ارزی خود با مشکل مواجه بوده و برای اجرای قانون رفع موانع تولید نیز نیازمند یاری هستند.
اتابک بیان داشت: در این سال ها با وجود همه مشکلات به تولید ادامه داده و منافع ملی را هیچ گاه خدشه دار نکردیم، اما امروز بدهی های سنگین داشته و در عمل به کارگر بانک ها تبدیل شده ایم.
وی به افزایش ۱۲ درصدی قیمت سیمان در ماه های گذشته اشاره کرد و گفت: امروز بابت این افزایش انتقادات زیادی به مجموعه سیمان وارد شده و حتی برخی از اختفا و احتکار ۱۷ تن کلینکر صحبت به میان می آورند؛ اینهایی که از افزایش بهای سیمان انتقاد می کنند، همان افرادی هستند که یک خودرو را قابل اختفا و احتکار اعلام نکرده و از افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت آن دفاع می کنند.
این مقام صنفی با بیان اینکه امروز بنگاه های تولیدی سیمان شرایط بغرنجی را تجربه می کنند و افزود: این شرایط متاثر از کاهش بودجه عمرانی، افزایش تحریم های ناجوانمردانه، کاهش مصرف داخلی، افزایش چشمگیر هزینه های حمل و نقل و نبود پروتکل با کشورهای همسایه ایجاد شده است؛ همچنین مشکلات تامین برق و گاز، مالیات، بیمه تامین اجتماعی و بدتر از همه بهره های مرکب بانک ها بر این معضلات افزوده است.
وی اظهار داشت: هرچند این صنعت برای مقابله با تحریم ها اعلام آمادگی کرده، اما انتظاراتی نیز دارد که باید برآورده شود.
اتابک یادآور شد: امروز بنگاه های سیمانی نگران تامین قطعات یدکی با قیمت های جدید (ناشی از افزایش نرخ ارز) و در نتیجه توقف بازسازی و تعمیرات کارخانجات هستند که در ادامه می تواند به توقف فیلترینگ کارخانجات و مشکلات زیست محیطی بینجامد.
وی تاکید کرد: اگر قرار باشد در سال ۹۸ قیمت گذاری سیمان همچون گذشته باشد، کارخانجات تولیدی با توقف تولید مواجه خواهند شد.
رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور همچنین از فعالان صنعت سیمان درخواست کرد که از رقابت منفی در بازارها خودداری کنند.