معاون بهداشتی وزیر بهداشت: بازنگری بستههای خدمتی از اولویتهای معاونت بهداشتی است
دکتر علیرضا رئیسی در کارگاه آموزشی مدیران سلامت جمعیت خانواده و مدارس در بوشهر گفت: با انجام برنامههای منسجم، ایران ازجمله کشورهای برجسته در حوزه مراقبتهای بهداشتی اولیه است.
رایگان بودن خدمات بهداشتی به معنی بهبود کیفیت خدمات نیست
رایگان شدن زایمان طبیعی ازجمله سیاستهای مهم وزارت بهداشت است
همکاری همه دستگاههای مرتبط در کاهش مرگومیر حوادث ترافیکی موثر است
دکتر رئیسی با اشاره به توسعه و تقویت برنامههای مراقبتهای بهداشتی اولیه و سلامت خانواده در کشور افزود: یکی از مباحث اصلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش عالی سیاستهای جمعیت ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب است که موظف هستیم دراینارتباط برنامههای لازم را دقیق پیش ببریم.
وی اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع و رایگان بودن خدمات بهداشتی ارائه هرگونه خدمت اضافی به معنی بهبود کیفیت نیست بلکه باعث ترویج فرهنگ غلط ارائه خدمات غیرضروری است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در همین راستا انجام بسیاری از آزمایشهای غربالگری که تعداد قابلتوجهی از آنها بیش از نیاز و باعث ایجاد نگرانی برای مردم میشود.
دکتر رئیسی افزود: در حال حاضر ۱۱٫۴ میلیون جوان معادل پنج میلیون زوج در سن ازدواج در کشور وجود دارد که باید زمینه ازدواج این افراد فراهم شود.
وی با تاکید بر سلامت جمعیت افزود: قبل از سال هزار و سیصد و نود، میانگین سنی ۶ درصد مادران باردار کشور بالای ۳۵ سال بود که امروز با اجرای برنامههای مختلف طول سلامت باروی افزایشیافته است.
دکتر علیرضا رئیسی تصریح کرد: هرچند سن مناسب بارداری قبل از ۳۵ تشخیص دادهشده است بااینوجود بارداری بعدازاین سن هیچ منعی ندارد و تنها نیازمند مراقبتهای ویژهتری است که با تقویت و ارائه خدمات ویژه امروز بارداری در این گروه سنی به ۱۹ درصد افزایشیافته است.
وی در خصوص شاخص سلامت مادران افزود: امروز بیش از ۴۰۰ بیمارستان کشور مجهز به اتاق زایمان هستند و رایگان کردن زایمان طبیعی در کشور ازجمله سیاستهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
دکتر رئیسی اضافه کرد: توجه به زوجهای نابارور و ارائه تسهیلات، توسعه این مراکز، آموزش و تشویق زوجهایی که تنها یک فرزند دارند به فرزند آوری، حذف برنامه تنظیم خانواده، افزایش سن امید به زندگی از ۵۵ به ۸۰ سال، تدوین سند ملی سالمندان ازجمله برنامههای مهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت یادآور شد: سالانه تعداد قابلتوجهی از جمعیت مولد کشور در اثر حوادث ترافیکی از بین میروند که باید با همکاری همه دستگاههای اجرایی ذیربط نسبت به کاهش این آمارها اقدام کرد.
دکتر علیرضا رئیسی گفت: در زمان حاضر سن ازدواج خانمها نسبت به یک دهه قبل چهار سال افزایشیافته و فاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند ۴.۲ سال افزایشیافته است.
وی با تاکید بر ضرورت تامین سلامت جمعیت گفت: در اول انقلاب شاخص مرگومیر مادران ۲۷۴ مرگ در صد هزار تولد زنده بود که امروز با برنامهریزیهای انجامشده این آمار به ۱۸.۸ مرگ رسیده است.
دکتر رئیسی درباره شاخص مرگومیر زیر پنج سال چنین گفت: این آمار از ۱۵۰ مورد در هزار تولد زنده با کاهش ۱۰ برابری به زیر ۱۵ مورد رسیده است و یکی از مهمترین علتهای این مرگومیر حوادث ترافیکی تشخیص دادهشده است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت افزود: همچنین شاخص مرگومیر زیر یک سال از ۱۱۰ به ۱۳ تا ۱۴ مورد در هزار تولد زنده و شاخص مرگ نوزادان از بالای ۴۵ به کمتر از ۹ مورد رسیده است که این بیانگر اهمیت خدمت نظام پیشگیری است.
دکتر علیرضا رئیسی تاکید کرد: در برخی از حوزههای بهداشتی باید مدل کار تغییر داده شود و حضور موثرتری داشته باشیم.
دکتر رئیسی خاطرنشان کرد: بررسی علتهای مرگومیر مادران، حضور پزشکان مقیم و متخصصان زنان مقیم در بیمارستانها، تربیت متخصصان زنان، توسعه تختهای ویژه نوزادان ازجمله برنامههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
وی عنوان داشت: مدیران سلامت، آینده کشور را در این بخش راهبری میکنند و تلاش میشود در این نشستها اولویتهای بهداشتی و مدیریت سلامت خانواده ارائه شود.
انتهای پیام/ م.پ-۱۰۲۵