اجرای نظام ارجاع الکترونیک، ارائه عادلانه تر خدمات بهداشتی درمانی را به دنبال دارد - ۱۳۹۷/۱۰/۱۲
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان سرایان، جلسه ستاد راهبری نظام ارجاع الکترونیک دانشگاه در سرایان برگزار شد.
معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه شهرستان سرایان نقطه ی شروع استقرار اجرای نظام ارجاع الکترونیک در استان خواهد بود گفت: نظام ارجاع الکترونیک موجب صرفه جویی در منابع، هزینه و ارائه عادلانه تر خدمات بهداشتی و درمانی خواهد شد.
دکتر کامبیز مهدیزاده با اظهار اینکه در نظام ارجاع الکترونیک ارائه خدمات بهداشتی با مراجعه به پزشک خانواده شروع می شود افزود:با توجه به پرونده الکترونیکی، فرد بیماردر صورت نیاز به پاراکلینیک، درمانگاه و یا بیمارستان، جهت ارائه خدمات ارجاع داده می شود و در نهایت هزینه های پرداختی توسط فرد کاهش می یابد.
وی تصریح کرد: استقرار نظام ارجاع از مهمترین برنامه های راهبردی برای نظام سلامت کشور است که استقرار آن موجب ارتقای سطح کیفی سلامت در جامعه با ارائه خدمات بهداشتی و پیشگیرانه و کنترل هزینه های درمانی، با توجه به محدودیت منابع خواهد شد.
دکتر مهدیزاده افزود:سطح بندی واحدهای ارائه خدمات سلامت و چیدمان واحدهای ارائه دهنده ی مراقبت سلامت، دسترسی عادلانه، کم هزینه، سریع و با کیفیت مردم را به خدمات میسر می سازد.
مهندس سید مهدی حجتی سرپرست شبکه بهداشت و درمان نیزضمن ارائه گزارشی در خصوص معرفی ستاد راهبردی نظام ارجاع و برنامه های پیش بینی شده عنوان کرد:شهرستان سرایان با ۳۴هزار و ۳۰۰نفر جمعیت دارای دوازده خانه بهداشت فعال، چهار پایگاه سلامت و شش مرکز خدمات جامع سلامت می باشد که در حال حاضر ۹۸%جمعیت شهرستان از خدمات الکترونیک سامانه سلامت استفاده می کنند.
حجت الاسلام دکتر احمد نجمی پور امام جمعه سرایان نیز در این جلسه با تاکید بر گسترش نظام ارجاع گفت: رسانه ها می توانند نقش مهمی در گسترش و تببین نظام ارجاع الکترونیک داشته باشند.
وی افزود: هدف از استقرار نظام ارجاع افزایش کیفیت در خدمات ارئه شده به مردم است و در این خصوص باید برنامه ریزی دقیق صورت گیرد.
دکتر غلامرضا ارجمندی مدیردرمان دانشگاه نیز به بیان مطالبی در خصوص اجرای نظام ارجاع پرداخت که در خبری جداگانه منتشر می شود.
نماینده ویژه نظام ارجاع در دانشگاه با اشاره به نحوه اجرای نظام ارجاع الکترونیک، از مدعوین خواست تا سفیران آموزش و اطلاع رسانی این نظام هدفمند باشند.
مهندس روح الله افشاری با تاکید بر اینکه اصل اول و آخر فرهنگ سازی می باشد فرهنگ سازی را مهم ترین پیش نیاز پیاده سازی نظام ارجاع دانست.
وی مزایای اجرای این طرح را اینگونه برشمرد: صرفه جویی در وقت و هزینه، جلوگیری از سرگردانی بیمار، کاهش هزینه بیماران و دریافت خدمات تخصصی و فوق تخصصی با تعرفه دولتی، انتخاب درست پزشک متخصص و جلوگیری از مراجعه به پزشکان متعدد و غیرمرتبط و...
مهندس افشاری در ادمه به ارائه مطالبی درباره بازخوراند نتیجه ارجاع بیماران در قالب پرونده الکترونیک سلامت به پزشک خانواده از سطح دو و سه (کلینیک های تخصصی و فوق تخصصی)به منظور پیگیری و ادامه درمان بیمار پرداخت و خواستار همکاری و مساعدت بین بخشی کلیه واحدهای مرتبط در شهرستان شد.