علائم سیری و گرسنگی شیر خواران
کارشناس سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: معمولا شیرخواران ۳۰-۲۰ دقیقه را صرف علائمی می کنند که نشان می دهند آماده شیر خوردن هستند و یا حرکاتی نشان می دهند که یعنی بیدار هستند که حرکت کره چشم، بهم زدن پلک ها، حرکت دهان و انگشت یا دست و یا بردن هرچیزی را به دهان است.
بهناز کاملی با بیان اینکه وقتی شیرخوار این علائم را نشان می دهد، اجازه ندهید گریه کند و برافروخته شود گفت: گریه، جیغ زدن و کمانه زدن علامت دیررس گرسنگی است و نباید اجازه داد گرسنگی شیرخوار به این مرحله برسد.
وی تاکید کرد:چنانچه شیرخوار گریه کند و آشفته شود، ابتدا باید او را آرام کرده و سپس به او شیر داد در غیر این صورت ممکن است زبان بجای آن که در کف دهان قرار گیرد، بالا برود و به همین علت در شیر دهی با مشکل مواجه شویم .
این کارشناس سلامت کودکان دوره شیرخوارگی، حساسترین، مهمترین و حیاتی ترین دوره رشد و تکامل انسان دانست و گفت: شیر مادر، نقش تعیین کننده ای در رشد جسمانی، روانی و عاطفی نوزاد امروز و کودک فردا ایفا می کند.
کاملی با اشاره به اینکه یکی از سوالات رایج مادران شیرده این است که دفعات شیرخوردن کودک را چگونه تنظیم کنم و چطور متوجه سیری و گرسنگی شیرخوارم شوم گفت: شیرخوار را باید برحسب تقاضایش و بطور مکرر شیر بدهید و از تنظیم بر حسب ساعت پرهیز کنید.
وی اظهار داشت:کاهش دفعات مکیدن، توقف صدای بلع، توقف بیشتر بین دفعات مکیدن، رفع علائم گرسنگی، افزایش مکیدن های غیر تغذیه ای، رها کردن پستان و ریلاکس (شل شدن) و به خواب رفتن از علائم سیری کودک هستند.