عمومی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد

وجود ناخالصی های موجود در نمک دریا سرطان زاست

نمک دریا نمکی است تصفیه نشده که دارای انواع ناخالصی ها ازجمله فلزات سنگین است که خطر سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است. علاوه برداشتن ناخالصی ها، نمک دریا دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی کند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه تبلیغات گسترده و بی اساس از نمک دریا باعث شده که مصرف کنندگان دچار سردرگمی شوند اظهار کرد: علی رغم توصیه های وزارت بهداشت مبنی بر مصرف نمک یددار تصفیه شده هنوز عده ای براین باورند که نمک دریا علاوه براملاح سدیم و ید دارای املاحی مانند کلسیم و منیزیم است که برای بدن مفید می باشد.

دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد:  وزارت بهداشت ظرف ۲۰ سال گذشته برای کاهش شیوع گواتر و اختلالات ناشی از کمبود ید ، سیاست افزودن ید به نمک های خوراکی را در پیش گرفته و درحال حاضر  کلیه کارخانه های  تولیدکننده موظفند ید را به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمک های خوراکی اضافه کنند.

وی تصریح کرد:  استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی که وابسته به این ریز مغذی است، می باشد. نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بی شماری شامل گواتر، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش موارد سقط ومرده زایی،  هیپوتیروئیدی مادرزادی، کر و لالی مادرزادی و کاهش بهره هوشی همراه است .

دکتر اباصلتی با تاکید بر اینکه برخی معتقد هستند که نمک دریا می تواند املاح دیگر مانند منیزیم و کلسیم را  تامین کند، خاطر نشان کرد: این عقیده درست نیست زیرا در مقداری که نمک  باید مصرف شود (کمتر از ۵ گرم درروز) ، مقدار کلسیم و منیزیمی که به بدن می رساند آنقدر ناچیز است که کاملا قابل چشم پوشی است ضمن اینکه، این املاح را ازسایر منابع غذایی می توان دریافت کرد و با مصرف نمک یددار تصفیه شده البته به مقدارکم هدف این است که ید کافی به مردم کشور رسانده شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: به منظور اطلاع رسانی بیشتر به مردم بسیج ملی حساس سازی افزایش پوشش مصرف نمک یددار تصفیه شده در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ۱۷ آذر تا ۲۱ دی ماه  در حال اجراست.

دکتر اباصلتی اظهار کرد: مصرف نمک یددار تصفیه شده راهکار اصلی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید است و در این راستا تلاش می شود با اجرای برنامه های نظارتی و اطلاع رسانی مردم را نسبت به استفاده از نمک ید دار آگاه کرد.

وی تشدید بازدید از رستورانها و مراکز طبخ و تهیه غذا در ایام برگزاری بسیج ملی با هدف استفاده از نمک تصفیه شده ید دار،تقویت پایش و کنترل عدم استفاده از سنگ نمک و نمک دریا برای مصارف خوراکی در هتل­ها، بیمارستان­ها، رستوران­ها و عطاری­ها ، بازدید از پایگاه تغذیه مدارس و غذاخوری با تاکید بر اهمیت مصرف نمک تصفیه شده یددار ،تشدید بازدید از نانوایی ها با تاکید بر استفاده از نمک تصفیه شده فاقد ید و رعایت استاندارد نمک را از جمله برنامه های اجرایی این بسیج عنوان کرد.

{jcomments on}