عمومی | پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

کارشناسان و مسئولین موزه ها با انواع خطرات تهدید کننده آثار آَشنا شدند

.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منیژه هادیان دهکردی مدیر پروژه موزه سبز و مدرس کارگاه با اعلام این خبر گفت : این کارگاه توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی – تاریخی به منظور آشنایی و افزایش سطح دانش کارشناسان و مسئولین مرتبط در موزه‌ها برگزار شد تا آگاهی آنها نسبت به اهمیت امر پایش و شیوه‌های مربوط برای ارزیابی محیط‌های داخلی موزه‌ها افزایش یافته و به‌روز شود.
عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثارفرهنگی –تاریخی تصریح کرد : در این کارگاه علاوه بر معرفی انواع خطرات تهدید‌کننده طبیعی و انسان‌ساز پیرامون آثار همچون متغیرهای محیطی دما، رطوبت نسبی، نور، آلاینده‌ها، آفات و بلایای طبیعی به اثرات مخرب آنها پرداخته شد.
او با بیان اینکه علاوه بر این ،روش‌های سنجش و کنترل هر یک از این عوامل بطور نظری و عملی معرفی شدندتصریح کرد : مقایسه اقدامات حفاظتی پیشگیرانه با روش‌های مداخله‌گرانه یکی دیگر از مباحث این کارگاه آموزشی بود.
به گفته هادیان دهکردی ، در بخش دیگر این کارگاه و در راستای اهداف پژوهشی فاز دوم پروژه موزه سبز با همراهی مسئولین و شرکت‌کنندگان از موزه تخت جمشید بازدید شد و دزیمترهای مربوط به پایش محیطی در مکان‌های انتخاب شده نصب شدند.
او در پایان خاطر نشان ساخت که موزه تخت جمشید با توجه به موقعیت مکانی و اقلیمی اش  یکی از موزه‌های منتخب در پروژه موزه سبز است که کار پایش اش با همکاری کارشناسان آن به مدت یکسال صورت خواهد گرفت و وضعیت نگهداری از آثار در آن زیر نظر گرفته خواهد شد.
گفتنی است ، دومین کارگاه آموزشی ملی «سنجش و پایش در محیط‌های موزه‌ای– در راه موزه سبز» در موزه تخت جمشید استان فارس توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی –تاریخی ،همکاری و حمایت اداره کل میراث فرهنگی استان فارس و مدیریت‌ پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و پاسارگاد با حضور شرکت‌کنندگانی از این استان برگزار شد که طی آن مسئولین موزه و شرکت‌کنندگان سوالات و چالش‌هایی که با آن مواجه هستند را به بحث و گفتگو گذاشتند.