عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

تاکید بر انتشار سلامت‌محور اخبار خودکشی/ بررسی تاثیر رسانه در کاهش یا افزایش آمار خودکشی



کارگاه آموزشی مدیریت اخبار خودکشی در رسانه‌ها با مشارکت سه دانشگاه علوم پزشکی استان تهران روز دوشنبه ۱۷ دی‌ماه در ساختمان سابق وزارت بهداشت برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در این کارگاه آموزشی که توسط  گروه سلامت روان دانشگاه‌های علوم پزشکی شهیدبهشتی، تهران و ایران و با حضور کارشناسان روابط عمومی و اصحاب رسانه برگزار شد، تاثیر متقابل رسانه و خودکشی  مورد بحث و بررسی قرار گرفت و همچنین ضمن تشریح اهمیت نقش رسانه در کاهش و افزایش آمار خودکشی بر ضرورت مدیریت این گونه اخبار در رسانه‌ها تاکید شد.

دکتر خرازی‌ها مدرس کارگاه مذکور با تاکید بر نقش مهم و تاثیرگذار خبرنگاران و مدیران رسانه در خصوص انعکاس این قبیل اخبار خاطرنشان کرد: پیشنهاد حوزه سلامت به رسانه در این زمینه تولید اخبار سلامت آفرین، سلامت‌محور صحیح همراه با کاهش نقش مخرب و منفی اخبار مربوطه است.

وی ضمن معرفی راهنمای صحیح نحوه انعکاس اخبار مذکور در رسانه‌ها افزود: بر اساس تحقیقات صورت گرفته، رسانه می‌تواند نقش موثری در تبدیل تردید به‌ یقین افرادی که بنا به دلایل متعدد تمایل به رفتارهای خودکشی دارند ایفا کند بنابراین در انعکاس این‌گونه اخبار باید نهایت دقت صورت گیرد.

انعکاس عواقب و عوارض خودکشی، ضرورت رده‌بندی سنی (در فیلم‌ها، سریال‌ها، کتب و مجلات  و ...)، انتشار سلامت‌محور اخبار خودکشی، عدم انتشار عکس رنگی و خبر خودکشی در صفحه اول و روی جلد، اخذ آمار مربوط به  خودکشی از مراجع معتبر، پرهیز از اغراق‌های خبری و ... برخی از مباحث مورد تاکید در این کارگاه آموزشی بود.

دکتر خرازی‌ها  با اشاره به نقش رسانه‌ها و تاثیر جدی آن‌ها بر نگرش مردم گفت: امروزه افراد هرلحظه در مواجهه با اطلاعات و اخبار متعددی قرار دارند که می‌تواند تاثیرات متعدد مثبت یا منفی بر روی زندگی فرد بگذارد بنابراین مدیریت این اطلاعات بسیار مهم است.

وی اطلاع‌رسانی جامع‌نگر برمبنای واقعیات و شواهد علمی و انعکاس اخبار مذکور با استفاده از منابع معتبر را لازم برشمرد و  افزایش سواد سلامت افراد جامعه در این زمینه را یک ضرورت عنوان کرد و نقش اصحاب رسانه در افزایش سواد سلامت جامعه را بسیار موثر دانست.

انتهای پیام/