عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

باقیمانده سموم محصولات کشاورزی در مزارع دشتستان پایش و کنترل می‌شوند

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت درمان شهرستان دشتستان، مهندس ماریا خویشدوست در این زمینه گفت: کنترل باقیمانده سموم در مواد غذایی به دلیل پیامدهای بهداشتی و اقتصادی ضرورت دارد، به همین دلیل برنامه‌های پایش وجود باقیمانده سموم در مواد غذایی در راستای اطمینان از حداکثر مجاز باقیمانده سموم و میزان دریافت از طریق رژیم غذایی در بسیاری از کشورها و کشور ما به‌طور مستمر انجام می‌شود.
وی تصریح کرد: سموم بی شناسنامه و غیراستاندارد نباید در مزارع و باغات استفاده شود زیرا در این رابطه سلامت مردم به خطر می‌افتد و از سویی بایستی دستگاه‌های متولی، اصول بهینه استفاده از سموم را به کشاورزان آموزش دهند و بر نحوه تجویز سموم بر سم فروشی‌ها نظارت نمایند تا از سموم غیرمجاز یا بیش از حد نیاز استفاده نشود.
مهندس خویش دوست اظهار داشت: باقیمانده ترکیبات شیمیایی موجود در مواد غذایی، طیف وسیعی را در برمی‌گیرند که عبارت‌اند از سموم طبیعی، مواد شیمیایی مورداستفاده در کشاورزی، داروهای دامی، آلاینده‌های صنعتی-زیستی و مواد شیمیایی حاصل از فرآوری مواد غذایی و بسته‌بندی می‌باشند
وی همچنین گفت: ضایعات محصولات کشاورزی در برخی کشورها در مراحل قبل و بعد از برداشت در صورت عدم مصرف آفت‌کش‌ها تا حدود ۴۶ درصد برآورد شده است.
در این بازرسی انجام‌گرفته، تعداد ۱۰ قطعه زمین کشاورزی مورد بازرسی قرار گرفت و تعداد ۱۰ محصول کشاورزی مورد نمونه‌برداری و به آزمایشگاه مواد غذایی ارسال شد.

انتهای پیام/ س.غ/۳۰۳۰