عمومی | دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

معاون بهداشتی دانشگاه : مرگ و میر نوزادان کرمانشاهی کاهش یافته است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به مقایسه شاخص های مرگ و میرکودکان زیر پنج سال قبل و بعد انقلاب که از شاخص های توسعه ای است اشاره کرد و گفت: در سال ۵۷ این شاخص ۱۰۴ در هزار تولد زنده بود در حالی که در ابتدای سال ۱۳۹۷ این شاخص به ۱۶.۷۷ کاهش یافته است.

دکتر ابراهیم شکیبا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا همچنین افزود: میزان مرگ و میر مادران باردار قبل از انقلاب ۹۰ مرگ در ۱۰۰ هزار بود که خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی به ۱۴.۵۱ در ۱۰۰ هزار رسیده است، همچنین مرگ و میر نوزادان نیز که تا سال ۵۷ ، ۷۶ مرگ در هزار تولد زنده بود به ۱۰.۱۳ مرگ در هزار رسیده که یکی از افتخارات حوزه سلامت است.
او تعداد پزشکان فعال حوزه بهداشت را ۴۰ نفر تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دانست که اکثریت از کشورهای هند و بنگلادش بودند، اما گفت: هم اکنون ۳۰۵ پزشک که همه ایرانی هستند در نظام شبکه بهداشت مشغول به فعالیت می باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی ۹۰ بهورز در ۵۵ خانه بهداشت مشغول به خدمت بودند، گفت: اکنون یک هزار و ۱۳۳ بهورز در ۶۴۷ خانه بهداشت به روستاییان خدمات بهداشتی ارائه می دهند‌.
او اظهار داشت: تا قبل از انقلاب در استان ۶۱ مرکز خدمات جامع سلامت وجود داشت و هیچ پایگاه سلامت شهری در سطح استان نداشتیم در حالیکه در سال ۹۷ تعداد ۱۳۴ مرکز جامع سلامت و ۷۰ پایگاه سلامت در استان وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: تعداد دندانپزشکان قبل از انقلاب به تعداد انگشتان دست هم نمی رسید اما اکنون ۱۴۰ دندانپزشک و بهداشت کار دهان و دندان در ۸۰ مرکز شهری و روستایی مشغول به ارائه خدمت هستند که توانستند در ۲ سال اخیر بیش از ۴۰۰ هزار دانش آموز را فیشورسیلانت و فلوراید تراپی کنند.
دکتر شکیبا افزود: قبل از انقلاب اسلامی فقط چند آزمایشگاه تشخیص طبی در سطح استان داشتیم ولی تا به امروز ۵۰ آزمایشگاه فعال که نیمی از آن در دورافتاده ترین روستاها هستند در استان به مردم خدمات ارائه می دهند.
او یکی دیگر از افتخارات نظام سلامت بعد از انقلاب را پوشش واکسیناسیون دانست و گفت: در حالیکه قبل از انقلاب پوشش واکسیناسیون فقط ۳۰ درصد بود هم اکنون به ۱۰۰ درصد رسیده است.
وی در ادامه تصریح کرد: تشکیل پرونده الکترونیک سلامت نیز در سال های اخیر کلید خورد و با سعی و تلاش شبانه روزی همکارانم در حوزه بهداشت ۹۵ درصد مردم استان در سامانه سیب صاحب یک پرونده سلامت شدند.