عمومی | دانشگاه فردوسی مشهد

برگزاری جشن روز زن و تجلیل از مقام بانوان در دانشگاه فردوسی مشهد

به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و پاسداشت مقام مادر و نقش زنان در جامعه، جشن روز زن و تجلیل از مقام بانوان دوشنبه 14 اسفندماه در دانشکده علوم پایه برگزار شد .

دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به نقش زنان در جامعه، این قشر را عنصری حیات‌بخش برای جامعه عنوان کرد و افزود: نقش بانوان در اداره جامعه و دانشگاه نقش بارزی است و باید به این مهم توجه ویژه‌ای شود و دانشگاهیان از این فرصت جهت تعالی جامعه و دانشگاه استفاده کنند .

دکتر کافی به حضور بانوان در عرصه‌های مختلف اشاره کرد و افزود در حال حاضر حدود 2 درصد از پست‌های اجرایی کشور توسط خانم‌ها اداره مشود اما در دانشگاه فردوسی مشهد، 16 درصد از اساتید و اعضای هیئت‌علمی، 30 درصد از کارکنان و کارشناسان و بیش از 60 درصد از دانشجویان را بانوان به خود اختصاص داده‌اند و لذا باید به این آمار به دید مثبت نگاه کرد زیرا هرکجا که بانوان در عرصه‌های مدیریتی و اجرایی حضورداشته‌اند شاهد پیشرفت در آن حوزه بوده‌ایم و ان‌شاءالله با این روند شاهد پیشرفت دانشگاه فردوسی مشهد در عرصه‌های مختلف باشیم .

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به نقش زنان در عرصه‌های مختلف تاریخی اشاره کرد و افزود: در تاریخ اروپا و سایر نقاط جهان می‌بینیم که زنان همواره برای زندگی کردن وزنده ماندن می‌جنگیدند اما در حال این بانوان هستند که سکان هدایت جامعه را در دست گرفته‌اند و اگر ما می‌خواهیم پیشرفت کنیم باید به این دید نگاه کنیم که زنان در طول تاریخ همیشه سرافراز بوده‌اند. وی ادامه داد: نباید این نگاه در جامعه وجود داشته باشد که زن چون زن است می‌بایست بایدها و نبایدهای غلطی را که حاصل از رسومات اشتباه در جامعه است رعایت کند و در عرصه‌های مدیریتی نقشی نداشته باشد .

دکتر کافی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به این نکته که جایگاه زن در اسلام به‌عنوان مادر و شخصیت تعدیل‌کننده مردان سرکش یادشده است از بانوان فعال در جامعه و دانشگاه فردوسی مشهد خواست تا با درک نقش صحیح خود در اداره جامعه موجبات پیشرفت و ارتقا را در جامعه ایجاد نمایند .

حجت‌الاسلام صالحی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم ضمن پاسداشت مقام زن و نقش آن در جامعه، حضرت فاطمه زهرا (س) را الگویی مناسب برای بانوان دانست و افزود: تجربه نشان داده است هرگاه زنان در جامعه مسئولیتی گرفته‌اند، ازجمله پرکارترین و پرثمرترین مسئولیت‌ها بوده است و شاهد آن بوده‌ایم که در آن جایگاه پیشرفت زیادی حاصل‌شده است که این جز باهمت و پشتکار بانوان در عرصه‌های مدیریتی نبوده است. وی ادامه داد: بسیاری از پتانسیل‌های حقوقی که در کشور وجود دارد به جهت رشد دادن به زنان است اما این مقدار اندک بوده و باید بیشتر گردد. وی افراط‌وتفریط‌های نا به‌جا در جامعه را موجب شکل‌گیری مردسالاری در جامعه دانست و افزود: زنان باید نقش خود را در جامعه در عین حفظ وظیفه مادری ایفا کنند، اما اگر نگاه به زنان در جامعه در حوزه‌های حقوقی و تفاوت‌های جنسیتی به‌درستی دیده نشود و تغییر نکند شاهد تضعیف جایگاه زنان در جامعه خواهیم بود و لذا باید نگاه جامعه به بانوان تغییر پیدا کند .

دکتر انصاری مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان نیز به بانوان همکار در دانشگاه فردوسی مشهد روز زن و بزرگداشت مقام این روز را تبریک گفت.

خانم دکتر کیوان فر مدیر دفتر ریاست و روابط نیز ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و پاسداشت مقام مادر و نقش زنان در جامعه به خدمات دکتر پور عبدالله و دکتر رحیمی زاده از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد اشاره نمود.

در پایان این مراسم توسط مسئولان از همسر دکتر پور عبدالله و دکتر رحیمی زاده همچنین تعدادی از بانوان تقدیر به عمل آمد.

خبرنگار: الهی نژاد

.

.