پژوهش در دانشگاه آزاد با اجرای طرح پایش کاربردیتر میشود
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، شانزدهمین گردهمایی سراسری معاونان پژوهش و فناوری و ششمین جشنواره فرهیختگان با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در سازمان مرکزی برگزار شد.
دکتر بیژن رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم گفت: ایجاد بستری مناسب برای تکریم مقام والای نخبگان عرصه علم و فناوری، شناسایی و معرفی پژوهشگران و فناوران، کشف استعدادهای برتر در زمینه های مختلف،ایجاد انگیزه در مختراعان و طراحان کسب و کار، گسترش تجارب علمی در سطح دانشگاه، فراهم سازی فضای پرشور و رقابتی بین پژوهشگران از اهداف این گردهمایی است.
وی ادامه داد: پرونده برگزیدگان جشنواره فرهیختگان در سه سطح واحدهای دانشگاهی، استانها و سازمان مرکزی در ۲۲ محور پژوهشی زیر نظر شورای سیاستگذاری جشنواره فرهیختگان مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت ۶۰ پژوهشگر، کارآفرین، فناور و دست اندرکاران امور پژوهشی منتخب شدند.
دکتر رنجبر با بیان اینکه ۳۳ واحد دانشگاهی از ۱۸ استان و دو واحد جامع مستقل انتخاب شدند، افزود: هشت نفر از واحد نجف آباد، ۵ نفر از واحد قزوین، سه نفر از بین واحدهای اصفهان، اراک، شیراز، یزد، همدان و دو نفر از بین واحدهای تهران جنوب، تهران پزشکی، علوم و تحقیقات،لاهیجان، بندرعباس و اهواز به عنوان پژوهشگر، کارآفرین، فناور و ... برگزیده شدند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: در ششمین جشنواره فرهیختگان ۷ پژوهشگر، ۸ کتاب، ۶ مقاله، ۵ مجله، ۵ طرح برون دانشگاهی، ۵ ثبت اختراع، یک رساله دکتری، دو پایان نامه کارشناسی ارشد، یک معاون پژوهش و فناوری، دو کارآفرین، یک مرکز تحقیقاتی، یک مرکز رشد، یک واحد دانشگاهی برتر در طرح پایش، ۵ واحد دانشگاهی نمونه برگزیده شدند.
دکتر رنجبر افزود: برگزیدگان جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی نمونه کوچکی از فرهیختگان و نخبگان این دانشگاه هستند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه اجرای طرح پایش تحول بزرگی در آموزش عالی کشور است، خاطر نشان کرد: براساس خواسته دکتر طهرانچی طرح پایش باید به یک گفتمان غالب و روزمره آموزشی و پژوهشی در دانشگاه ها تبدیل شود.
دکتر رنجبر با بیان اینکه با اجرای طرح پایش در سالهای آتی جشنواره فرهیختگان رنگ و بوی دیگری دارد و طرح های پژوهشی کاربردی تر خواهد شد، ادامه داد: معاونان پژوهش و فناوری باید به جد طرح پایش را در واحدهای دانشگاهی پیاده سازی و اجرا کنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه براساس چالشها و نیازهای کشور، نظام موضوعات در این دانشگاه تعریف شده، تاکید کرد: باید پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری به سمت حل معضلات و مشکلات جامعه سوق پیدا کنند و پژوهشگران طرح های خود را بر اساس چالش های کشور انجام دهند.
وی با قدردانی از حمایت های دکتر علی اکبر ولایتی رئیس هیات موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: امیدوارم شبکه فرهیختگان را در راستای سیاست های اصولی دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر پژوهش های هدفمند ایجاد کنیم.