همایش «تغذیه و سرطان» در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران برگزار شد
پریسا زیارتی رئیس مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی و مدیر برگزاری این همایش گفت: طب سنتی و سرطان، روش های نوین پایش کیفیت، نقش رژیم غذایی و مکمل های غذایی در پیشگیری یا وقوع سرطان، سرطان و آلاینده های محیط زیست، نقش زیست فناوری در تولید غذای ایمن، رابطه توسعه نانو تکنولوژی و نانوبیوتکنولوژی در صنایع غذایی و کاهش ابتلا به سرطان و راهکارهای بهینه سازی تولید (کشاورزی، دامپروری و آبزی پروری) از محورهای این همایش بود.
وی اظهار داشت: از ویژگی های این همایش که با امتیاز بازآموزی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز بود، ارسال بیش از ۹۰ مقاله و ارائه ۴ خلاصه مقاله برتر به صورت پوستر بود. همچنین برای اولین بار فرآورده جدید چای با فرمولاسیون ترکیبی از گیاهان دارویی بومی ایران با خواص آنتی اکسیدانی بالا و کافیین پایین در یکی از غرفه ها توسط سپیده عربیان کارشناس دانشجویی مرکز ارائه شد.
زیارتی تصریح کرد: تغذیه نامناسب، عامل ۷۰ درصد چاقی ها و بیماری های غیرواگیر مثل سرطان است. سرطان در کشور ایران بعد از بیماری های قلبی عروقی و سوانح، سومین عامل مرگ و میر است. عوامل مختلف ژنتیکی، تغذیه ای و محیطی، در بروز سرطان موثر هستند .
وی ادامه داد: عادات بد غذایی مانند کاهش مصرف ماهی و افزایش مصرف فست فودها، کم تحرکی، افزایش مصرف قند و چربی و نمک و کاهش مصرف سبزیجات در کنار آلودگیهای محیطی و روشهای نادرست تولید مواد غذایی (آبزی پروری، کشاورزی و دامپروری) زمینه های بروز سرطان را فراهم می کند.