توسعه خلاقیت نیازمند جریانسازی فرهنگی است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ ایوب درویشی؛ معاون استاندار ایلام در مراسم اختتامیه جشنواره منطقهای اخترعات و ابتکارات رویش زاگرس و زردکوه، با انتقاد از برخی جزیرهای عملکردنها و موازیکاریهای موجود، گفت: ایجاد همافزایی و تعامل بین مراکز علمی و پژوهشی استان و همچنین برگزاری برنامههای مشترک علمی، سبب رونق فرهنگ علم و فناوری در استان میشود.
وی افزود: پایه عملیات در هر بخشی خاصه در مدیریت، باید بر ارکان پژوهشی استوار باشد چراکه امروزه رکن قدرت کشورها، توان علمی است.
معاون استاندار ایلام تقویت دانشگاهها، پیشرفت علمی و رونق اقتصاد دانشبنیان را از مهمترین نیازهای امروز استان دانست و اظهار داشت: سرمایهگذاری علمی با دید ثروتآفرینی و نوارزشآفرینی مهمترین نیاز امروز منطقه است.
محمد علیاکبری؛ رئیس دانشگاه ایلام نیز گفت: این دانشگاه، آموزش و پژوهش را تنها رسالتهای خود نمیداند اما در انجام این دو مقوله بر اساس استانداردهای پذیرفتهشده عمل میکند.
وی افزود: دانشگاه ایلام با برنامه هدفمند بلوغ خود را طی میکند و در راه رسیدن به دانشگاه کارآفرین در طول چند سال گذشته گامهای مهمی را برداشته است.
علیاکبری با اشاره به توسعه زیرساختهای پژوهش و فناوری در دانشگاه ایلام، تصریح کرد: ساخت و توسعه آزمایشگاهها، ارائه آموزشهای کارآفرینی، کسبوکار و تجاریسازی ازجمله برنامههایی است که با همافزایی و جدیت باید در دانشگاهها دنبال شود.
وی برگزاری جشنواره اخترعات و ابتکرارات رویش در دانشگاه را نشانه حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین و فناور دانست و ادامه داد: خلاقیت در انحصار عدهای قلیل نیست بلکه با فرهنگسازی و جریانسازی میتوان همه بخشها و افراد جامعه علمی را به سمت ایدهپردازی و خلاقیت سوق داد تا کشور و استان با نوآوری، گام در راه توسعه بگذارد.
رئیس دانشگاه ایلام برقراری ارتباط بین مبتکران و مخترعان را از نتایج برگزاری این جشنواره دانست و تصریح کرد: گفتمانسازی، کم شدن فاصله میان مخترعان و مسئولان و حضور فعال بخشخصوصی، از دیگر نتایج برگزاری جشنواره رویش است.
حمزه امیری؛ سرپرست بنیاد نخبگان استان ایلام نیز با بیان اینکه امروز دولت و حاکمیت بهتنهایی قادر به حل مسئله بیکاری و ایجاد اشتغال نیستند، اظهار کرد: محقق شدن الزامات اقتصاد دانشبنیان، راه مقابله با بیکاری است؛ یکی از مولفههای این موضوع پویایی و نهادینهشدن اکوسیستم نوآوری است.
وی در پایان نیروی انسانی خلاق را رکن اصلی اکوسیستم نوآوری دانست و تصریح کرد: مخترعان میتوانند کارآفرینان آینده باشند؛ هدف برگزاری جشنوارههایی مانند رویش نیز این است که افراد از طریق تجاریسازی اخترعات خود به ثروتآفرینی و به اشتغالزایی کشور کمک کنند.