عمومی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد

طراحی سامانه های دارورسانی جدید از مهمترین اقدامات مرکز تحقیقات دارو رسانی هدفمند دانشگاه

رییس مرکز تحقیقات دارورسانی هدفمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد مهمترین تمرکز فعالیتهای تحقیقاتی اعضای مرکز را بر روی فرمولاسیون و طراحی سامانه های دارورسانی جدید با آزادسازی کنترل شده عنوان کرد.

دکتر سید احمد مهاجری  در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در این مرکز ۱۳ عضو هیات علمی فعال هستند اظهار کرد: عمده تمرکز فعالیتهای تحقیقاتی اعضای مرکز بر روی فرمولاسیون و طراحی سامانه های دارورسانی جدید با آزادسازی کنترل شده قرار دارد.

دکتر مهاجری به چشم اندازهای این مرکز اشاره و خاطر نشان کرد: تولید علم و فناوری در حیطه فارماسیوتیکس و شاخه مربوط به فرمولاسیون اشکال دارویی و سامانه های نوین دارورسانی، بهبود کیفیت فرمولاسیونهای دارویی موجود در بازار و تحقیق در زمینه تهیه سامانه های دارویی جدید با امکان تولید در کارخانه های دارویی داخل کشور از چشم اندازهای مرکز تحقیقات به شمار می رود.

رییس مرکز تحقیقات دارورسانی هدفمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام تحقیقات بنیادین و کاربردی در زمینه فرمولاسیون و تهیه سامانه های دارورسانی جدید و اصلاح کارایی اشکال دارویی موجود را یکی از رسالت های مرکز دانست و اظهار کرد: ارائه فرمولاسیونهای جدید و کارآمد دارویی با تکیه بر توان علمی اساتید و محققین دانشگاه، برگزاری کارگاهها و سمینارهای آموزشی و پژوهشی در زمینه سامانه های دارورسانی نوین و آموزش نیروی پژوهشی مجرب در زمینه تخصصی مرکز از رسالت های دیگر مرکز می باشد.

وی به اهداف مرکز تحقیقات اشاره و خاطرنشان کرد: انجام تحقیقات بنیادین و کاربردی در زمینه فرمولاسیون سامانه های دارورسانی هدفمند شامل بیدها، میکروپارتیکلها، نانوپارتیکلها، پلتها، هیدروژلها، لیپوزومها، غشاها، scaffold ها و لنزهای دارورسان چشمی جهت تجویز از راههای مختلف (تزریقی، خوراکی، چشمی، موضعی و کاشتنی)، اصلاح یا ارتقای فرمولاسیونهای دارویی موجود و تربیت نیروی متخصص در مقاطع مختلف تحصیلی از طریق جذب دانشجوی Ph.D پژوهشی برخی از اهداف مرکز می باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه به دیگر اهداف مرکز اشاره و بیان کرد: برگزاری سمینارها و کارگاه های آموزشی برای عموم داروسازان و شاغلین صنعت داروسازی، هدایت، نظارت و حمایت بر اجرای طرحهای تحقیقاتی بنیادین و کاربردی مرتبط، افزایش سالانه ۱۵درصد مقالات ISI تا پایان سال۱۳۹۹، چاپ حداقل یک کتاب در قالب ترجمه یا تالیف تا پایان سال ۱۳۹۹، ارائه حداقل یک محصول به بازار دارویی از سوی اعضای هیات علمی مرکز و اجرای حداقل ۴ طرح پژوهشی مشترک با صنایع مرتبط تا پایان سال ۱۳۹۹ از دیگر اهداف مرکز می باشد.

دکتر مهاجری مرکز را دارای نقاط قوت دانست و بیان کرد: وجود اعضای هیات علمی توانمند در شاخه های مختلف علوم دارویی و دارورسانی، امکان استفاده از آزمایشگاه های دانشکده داروسازی و امکان همکاری و ارتباط با سایر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها از نقاط قوت این مرکز به شمار می رود.

دکتر مهاجری همچنین به فرصت‌های مرکز اشاره و تصریح کرد: منحصر به فرد بودن مرکز در شمال شرق و شرق کشور، حمایت مالی و معنوی دانشگاه علوم پزشکی از مرکز و امکان ارتباط علمی و پژوهشی با سایر مراکز تحقیقات داخل و خارج کشور از فرصت های مرکز تحقیقات به شمار می آیند.

رییس مرکز تحقیقات دارورسانی هدفمند را دارای تهدید دانست و گفت: عدم توزیع عادلانه بودجه های پژوهشی در کشور، عدم ارتباط موثر بین مراکز تحقیقات پایه و بالینی در کشور و هزینه بالای تحقیقات و پژوهش به دلیل مشکلات اقتصادی موجود تهدیدهای مرکز محسوب می شوند.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر تحقیقات و طرح های پژوهشی این مرکز رشد یافته است اظهار کرد: طرح های تحقیقاتی اعضای مرکز در سال ۹۳ تعداد ۱۴، در سال ۹۴ تعداد ۱۶، سال ۹۵ تعداد ۱۹ و سال ۹۶ تعداد ۱۵ طرح، مقالات اعضای مرکز در سال ۲۰۱۴ تعداد ۲۹، سال ۲۰۱۵ تعداد ۳۵، سال ۲۰۱۶ تعداد ۶۰ و سال ۲۰۱۷ تعداد ۷۴ مقاله بوده است.

{jcomments on}