عمومی | دانشگاه علوم پزشکی همدان

تشریح برنامه های گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه


رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه؛ خانم کاوه ای نیز همانند سایر گروه ها گزارش جامعی از عملکرد و کارهای در دست اقدام این گروه در استان را به معاون بهداشتی دانشگاه ارائه داد."

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت استان، در این جلسه  کاوه ای در ارتباط با وظایف این گروه گفت: گروه بهبود تغذیه جامعه به بررسی و تعیین وضعیت موجود و وسعت مشکلات تغذیه ای در استان، تجزیه و تحلیل اطلاعات و تعیین نقشه جغرافیایی مشکلات تغذیه ای، تعیین روند تغییرات وضعیت تغذیه جامعه با استفاده از سورویلانس غذا و تغذیه در استان، طراحی و اجرای الگوهای مداخله ای در مناطق مختلف با توجه به مشکلات موجود و پایش و ارزشیابی برنامه ها ی مداخله ای اجرا شده در مقاطع مختلف می پردازد و خدمات خود را به تمام گروه های سنی خصوصا به  گروههای  سنی کودکان زیر ۶ سال، گروه سنی ۱۸-۶سال، گروه سنی ۲۹- ۱۸ سال، گروه سنی مادران باردار و گروه سنی میانسالان و سالمندان ارائه می نماید.

وی  برنامه های گروه سنی زیر ۶ سال را مراقبت و مشاوره تغذیه، برنامه حمایتی تغذیه کودکان و برنامه تامین یک وعده غذای گرم در روستا مهد های کودک برشمرد و افزود : در گروه سنی ۱۸-۶سال برنامه های مراقبت و مشاوره تغذیه در دانش آموزان مورد سنجش در پایه های ۱ و ۴ و ۷ و ۱۰، برنامه مکمل یاری با آهن  در دانش آموزان دختر متوسطه اول و دوم، برنامه مکمل یاری با ویتامین D  در دانش آموزان پسر و دختر متوسطه اول و دوم، بوفه و پایگاه تغذیه سالم در کلیه مدارس و آموزش را در دست اقدام داریم و برای گروه سنی ۲۹- ۱۸ سال برنامه های مراقبت و مشاوره تغذیه و مکمل یاری با ویتامین D اجرا می کنیم کاوه ای برنامه های مراقبت و مشاوره تغذیه، برنامه حمایتی تغذیه مادران باردارو آموزش را مختص مادران باردار و برنامه های مراقبت و مشاوره تغذیه، برنامه حمایتی تغذیه مادران باردار و آموزش را مختص میانسالان و سالمندان عنوان کرد.

وی در مورد کنترل کمبود ریز مغذی ها گفت: شش برنامه پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید، پایش ید ادرار در دانش آموزان، پایش نمک های ید دار مصرفی خانوار ها، پیشگیری از آنمی فقر آهن، غنی سازی آرد، پیشگیری از کمبود ویتامین D را در دستور کار داریم کاوه ای برنامه های در دست اقدام این گروه را چالش کاهش وزن در کارمندان و مراجعین مراکز خدمات جامع سلامت و بررسی الگوی مصرف مواد غذائی عنوان کرد و افزود: پایان دادن به چاقی دوران کودکی، توانمند سازی زنان در ارتقاء تغذیه خانوار و بسیج آموزشی نمک ید دار از برنامه های الویت دار سه ماهه چهارم برای ما است.